• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: dáš jej do toho otvoru rovně a pak jej rovně zatlacis dolu.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ACID: This is the way
    ACID
    ACID --- ---
    Když je řeč o voronu, jak sakra dostat led difusor do krytu stealthburneru? Začínám mít podle obrázků pocit, že na to lidi kašlou a vrznou tam jen držák neopixelu a kašlou na to, že to prosvítá přes půl deklu
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ORBIT: To by me mohlo! Beru kit a budu doufat. Uz 3 mesice je 188mm gt2 belt v cr nedostupnej. Kdbybych to bral po dilech tak bych tu tiskarnu stavel v duchodu az :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LEXXA: To muzes kupovat po dilech :D Zaklad je nekupovat cely kit!
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ORBIT: Hlavne aby se doma nedomakli kolik bude stat ten voron. To je muje predsevzeti za 2024 :))
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    REDSNAKE: Hele porid cokoliv muzes, naucis se na tom a pak tvoje potreba dalsich tiskren poroste, ale to nikomu nerikej :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANDY_WARHOL: To je dvojnasobnej rozpocet co mam k dispozici, takze nehrozi bohuzel. Na hrani bych si to neobhajil.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: hele radsi si priplat a kup si tu qidi co mam ja. se slevou na prvni nakup je to nejakych 11k, budes urcite spokojenejsi
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEXXA: já už v tom ležím nějakou dobu, ale je toho takový kvantum a hafo výrobců a tipů že jsem si musel nastavit priority. Cenu už jsem zvedl na těch cca 6k, ono to bude postupně reálně víc, všichni tohle co kutíme známe, ale bude to rozložený v čase a to je pro mě schůdnější.

Vytipoval jsem si pár tipů o který jsem se zajímal a který jsou tak nějak v mé cenové relaci. Přemýšlel jsem nad nějakým bazarovým kouskem, ale asi preferuji novou tiskárnu kterou si případně rozvrtám sám a budu trochu vědět co se s ní dělo a nedělo.

UPGRADE your Creality Ender 3 V3 KE with Linear Rails
    https://www.youtube.com/watch?v=9gozME8UZP0

Tady docela hezky rozebírá týpek tuning toho enderu, přijde mi, že to tiskne OK-ish od výroby a tohle by se postupně dalo asi řešit.

No asi ho objednám, pořád jsem čekal na nějakou akci, nebo kupon ale asi bych takhle mohl čekat ještě pěkně dlouho.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: Udelej si research. Mam pocit se endery jsou jak ojete auto a musis pocitat s +20% porizovaci ceny na upgrade. Co jsem tak koukal V3 potrebuje vyztuzit osu Z samodomo tiskama. Ale aspon tu tiskarnu poznas a pochopis do posledniho sroubku. tim ze je to KE tak se krasne naucis s klipperem. Za me dobra volba.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ORBIT: škoda že ta mini je fakt mini, 180x180x180 bych se bál, že bych se ošidil...

Sehnal jsem prachy na nákup tiskárny a pořád pokukuju po tom Enderu 3 V3 KE kterej je kolem 6k.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Nějak se mi nedostává casu, nechtel by nejaky bastlič za úplatu dorazit jeden můj projekt. Je to tak praciccka na vikend.
    JAKES
    JAKES --- ---
    ORBIT: Ložiska https://shop.loziskapraha.cz/
    Po cestě, naproti malostranské mu hřbitovu mají řemeny.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    A pak jedna aktualni sleva, pokud by to nekoho zajimalo: bambolabky maji celkem velkou slevu:
    Hassle-free 3D Printers from €199 - Bambu Lab EU Store 2nd Anniversary Sale
    https://eu.store.bambulab.com/en-cz/pages/2nd-anniversary-sale?skr=yes
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ORBIT: Byl jsem hodne spokojenej s kvalitou "cinskych" lozisek co mi prodal korbel-loziska.cz (nebo tak neco, proste nejakej korbel) doruceni do dvou dnu mam pocit
    Na sroubky jsem nasel spojovaci-material.cz, trosku horsi logistika ale rozhodne doruci driv nez cina
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Máte doporučení na dobrý zdroj ložisek, hladkých tyčí a spol? Ne nutně na tiskárny, ale třeba na heat insert press a další blbůstky co by seš mi hodily. Objednávat z číny se mi to moc nechce, něco co by bylo krapet rychlejší, nejlépe CZ zdroj..
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Musim rict, ze je velmi prijemne, ze kdyz se tu nekdo zepta, dostane slusne formulovanou odpoved, vetsinou uzitecnou a nasledna debata tema rozvadi smerem k reseni problemu.
    Kez by to bylo standartem na nyxu v ostatnich klubech.
    Diky
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LEXXA: jo kdyby chtel ovladat treba mobilem fyzicke tlacitko, tak tam by servo bylo opravdu jedna z moznosti, takze chapu ze te to zmatlo :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    Mate pravdu. Nejak jsem se zasekl na tom tlacitku
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LEXXA: kdyz se podivas na nejakou 3d tiskarnu, tak dela to ze roztaci a zastavuje motory ruznou rychlosti a na ose z toci zavitovou tyci. takze nechapu, proc by nemely jit pouzit stejne motory. jiz jsem miklovi poradil at si poridi cnc shield, driver a arduino, zapojit tlacitko a potenciometr je uz trivialni.
    ACID
    ACID --- ---
    LEXXA: a to servo proč jako?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam