• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Pred nejakou dobou tady probehla diskuze se susenim filametu prubezne pri tisku samotnem. Zjevne se to uchytilo ( a funguje to )
    Why are we drying filament this way?
    https://www.youtube.com/watch?v=9ldRN2B4iJY
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Nesponujes to moc? Ono stačí fakt málo abys byl na těch 110Hz@150mm.
    Ja teda nemám origo x-carriage (ani nikdy neměl), řemeny mám natažené, navlečené v x-carriage, postupně je natáhnu tak aby byli ještě volné ( jsem nekde na 90Hz cca ) a pak to dosponuju na těch 110Hz. Nikdy jsem si nevšiml že by mi mi x-ko někam ujelo na jedné straně ( to si před řemeny srovnám vzadu a pořádně s citem dotahnu).
    Pokud to neni o moc, dopnutim bys to mel srovnat.
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: na začátku oba konce řemenů upnu pod půlku X-carriage, natáhnu je tam kde mají být a na konci procesu je našponuju a dotáhnu druhou polovinou X-carriage. Oba konce mají být stejně dlouhé (to mám). Ten postup je takhle popsaný v návodu, ale při něm se to rozhodilo. Tak teoreticky by mělo stačit přitáhnout ten správný idler.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: To většinou dělá když mas nestejnoměrně napnuté řemeny. Takže bys to měl srovnat napnutím. Pokud se ti nehnula moc ( málo dotažené třeba).
    Pak bys to musel povolit, srovnat a znovu napínat ( oba po kouskách postupně).
    A podivej se na Shake&Tune plugin https://github.com/Frix-x/klippain-shaketune . Pomůže ti s doladenim napnuti řemenů, IS a změří vibrace.
    Ale je třeba mit co nejlépe řemeny napnuté předtím ( bud appka v mobilu, nebo hudební ucho případně tenziometr co k tomu prodávají)
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: dotaz, při napinani remenu na A/B se mi do té doby perfektně srovnaná gantry hnula, takže teď nedojíždí X zároveň na oba motory. Předpokládám správně, že by se to mělo dát srovnat rozdílným napnutím A/B idlerů, nebo musím napnout řemeny znovu?
    ACID
    ACID --- ---
    QWWERTY:
    ANDY_WARHOL:

Trilab azteq, nebo možná jeho evoluce. Takže s tou průmyslovostí bych byl po zkušenostech s Deltiqem v klidu.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: trochu jsem zespodu tistaku co jde do toho předního dilu musel zastipat co kouká ven ( a radsi propajel pak ) - když jaem dával kdysi od Mellow.
    ten EBB2209 jsem jen namontoval, tistak jde rovnou do předního dilu a ten zboku ma distance v sobě.
    Zkusim ještě kouknout až budu doma
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: jj. Tu barevnou podložku pod breakout pcb jsem rovnou otočil, v návodu je podle mě chyba, pokud ji dám podle něj, tak koliduje s nohama konektorů.

SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Myslis tu desku v predni části kde jsou větráky? to by mělo sedět pokud to máš dobře.
    Mozna sem hod foto jak mas PCB na CW2 a jak jej mas v tom dile s vetraky.
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: jj
    Ještě jedna věc, zkušebně jsem na sebe zkusil nasunout CW a ten předek (SB?) konektorama, ale nesedí to dobře stranově a co jsem koukal, tak ani díry nejsou proti sobě, tzn. při pokusu to dotáhnout nejspíš poničím konektor nebo celou desku. Laboroval jsi s tím, nebo to sedlo?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Doporučím při konečném skládání pořádně koukat jestli to neskripne moc. Na V0 jsem si takhle malém "ustrihl" jeden vodič 🙈. Od té doby to kontroluju minimálně 3x 🤣
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ANDY_WARHOL: moc :))
    Prusa Pro HT90 | Original Prusa 3D printers directly from Josef Prusa
    https://www.prusa3d.com/product/prusa-pro-ht90/
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    QWWERTY: škoda že do toho článku nedali aspoň fotku.
    Taky by mě zajímalo kolik to tak může stát 😁
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    Prusa Research zahajuje výrobu průmyslových 3D tiskáren - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/aktuality/prusa-research-zahajuje-vyrobu-prumyslovych-3d-tiskaren/

(HT90)
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: nakonec mi to tak taky přišlo lepší, jen jsem si nebyl jistý vedením kabelu, není vyloženě skřípnutý, ale je celkem dost sevřený držákem řetězu

SKAUT
    SKAUT --- ---
    REDSNAKE: Casem některé přestanou ale mam u každé civky prihozenou krabičku se silikagelem a udrží mi to uvnitř i tak vlhkost nekde kolem 12%. Nedávno jsem si přikoupil nové, víceméně jen abych měl až bude potřeba.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Mam Galileo 2 ( v SB toolheadu )a vyvod mam dole ( one je stepper nasikmo ale asi chapes kde dole ). na V0 musi byt nahoru jinak se skripne o x-carriage.
    Jak to mam byt u CW2 netusim ale jak tak koukam do manualu ( CAD si ted neotevru ) tak by to mohlo být jedno. A taky by to mohlo být závislé na tom jestli budeš davat nějaké PCB do toolheadu ( a jaké) nebo jestli nebude nic.
    Osobně bych jej dal dolu ( zadni pohled vlevo dole - cca na 8 hodině) a udelal si rezervu 1x průměr stepperu (pro PCB - EBB2209, a ted bych už nejspíš dal LDO Nighthawk SB )
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ACID: ruční, funguje ale docela se člověk napumpuje.
    ACID
    ACID --- ---
    REDSNAKE: kterou verzi? S ruční pumpou, nebo ele? Pokud by ta ruční fungovala, byla by fajn na odvzdusneni tlumičů :-]
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Asi znate ale poridil jsem z aliexpressu vakuovaci pytle na filamenty - https://www.aliexpress.com/w/wholesale-3d-filament-vacuum-bag.html budu do toho davat ty co zrejme nebudu pouzivat tak casto. Zatim to tesni, pokud to vydrzi odsaty tak za ty prachy asi fajn vec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam