• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SKAUT: no, nejak mi to nevychazi

PM civka (img) ma prumer 202mm a je siroka 88mm ... tzn. obvod 580mm
    jenze ten pytel je sice 300x340, ale dira s manzetou je uzsi - 266 mm .. tzn. max. 532mm
    takze mi tam chybi 5 cm materialu, abych ten pytel natahl po obvodu okolo PM civky

DD civky (img) jsou tak akorat - siroky 200 x 66mm, takze obvod 532mm

leda ze by ty tvoje "Prusa" byly tyhle .. z fotek vypadaji uzsi nez ta prvni co jsem posilal
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    QWWERTY: To samy. Ale je to taky nějaký ten patek co jsem je objednával
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SKAUT: jaky rozmer maji ty tvoje? u tech mych pisou 300x340mm
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    QWWERTY: Tak to sem mel teda štěstí protože do těch co mam doma se mu minimálně Prusa vejde v pohodě.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    REDSNAKE: guess what? bud jsou koupil maly a nebo se do nich proste prusa/plasty mladec civky nevejdou :D
    ale nepamatuju, ze by tam byl vyber na velikost - jenom na mnozstvi a rucni/elektro

a souhlas s REDSNAKE - i s tou elektro to chvili trva a delat to rukou pro vic civek, tak mi upadne
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LESH: Velice děkuji.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ORBIT: Pomucka na loadivani filamentu. Resi toho fakt hodne jak se s tim pracuje.

Printables
    https://www.printables.com/cs/model/829946-mmu-loading-fork-mk2
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Ahoj, nemate nekdo solidworks? Potreboval bych zkonvertovat tenhle projekt do stl nebo neceho kompatibilniho (step)

Printables
    https://www.printables.com/cs/model/504434-ceramic-ribs-tools/files
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Poslu ti pomucku co jsem nasel a ktera mi vyresila lecos. Postnu to sem zitra
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Samotný "prod" homer už se povedl napoprvé a bez zastávek, jen se dovnitř moc nechtělo hnědé. Pořád nevím, jak (rozumně) bych to řešil kdybych neměl tiskárnu na zemi, ale už na stole s fillamenty v repboxu a bez možnosti to víko zvednout a jednou rukou hrabat na fillament v kolečku a druhou do mmu3… Tisk samotný ale už jak bych si představoval.

NAVARA
    NAVARA --- ---
    A nějakou volbu "odeslat a rovnou tisknout", bez potvrzování barev fillamentů na tiskárně… odešlu to ze sliceru rovnou na tisk a pak se po chvíli divím, proč je ticho.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Jinak homer místo 50 minut se vším tím řešením proč se nenatahují fillamenty nebo proč je potřeba je trochu popotlačit v bufferu (opět, po opakovaných load testech všech slotů), zabral 2h20m. Barvy neřešte, pro finálního budou správné :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JIRKA207: Teď to není reprezentativní :) Mám to na zemi, abych se k té jednotce pohodlně dostal - ve chvíli, kdy to budu mít na stole a nad tím repbox, tak už abych si na to bral stoličku, lámal záda, případně řešil kam odsunout repbox, abych to víko vůbec mohl zvednout a zajistit, aby se šlo v jednotce hrabat. Protože i blbé posunutí selektoru, aby ses podíval proč nezajíždí fillament, přestože předtím dal bez problémů několik load testů na ten slot za sebou, znamená otáčet tou osou prstama a doufat, že netrefíš "retry" (ať už na LCD nebo na jednotce) a nepřijdeš o ně.

Repbox umístěn jen pro ilustraci, jak by to ve finále mělo být, to vše na stole kde jsou teď fillamenty. V rámci sestavování a řešení problémů jsem to chtěl mít co nejblíže jejich variantě.

ORBIT
    ORBIT --- ---
    JIRKA207: Taky nafotim, mam ted mk4 s prusa enclosure a mmu3
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    NAVARA: Posli fotky jak to mas poskladany…taky bych takovou sestavu casem chtel.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    NAVARA: tak doufam, ze mas nastaveny poradne purge volume, jinak ti z toho vyleze spis v barve Carla jako se to stalo me :D

https://cdn.thingiverse.com/assets/af/8d/b5/d9/f8/53ffff34-14f6-4202-ab4d-4f70a5261ce0.jpg
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    No, tisknu homera na držení houby a co chvíli musím fillamentu pomáhat - všecko prusament, jeden "made for prusa" - přitom stačí jen na něj trochu zatlačit v buferu a zmáčknout tlačítko.

A vůbec, možnosti ovládání když se něco pokazí v jednotce - nejsou, jenom tlačidlo "retry". Žádná možnost eject z mmu, load test, posun selectoru, nic
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Úvodní zavádění slotů 4 a 5 nebylo úplně jednoduché, poladit kabeláž aby dobře vedla chvíli trvalo. Zvlášť když Průša nikde neřekne, že jejich vlastní Enclosure s MK4/MMU3 ještě nepodporují a spousta fotek/postupů pro řešení je nafocená/popsaná na MK3, testovací MK4ISMMU3 gcode není vytisknutelný,… Ale už jede :)

SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: jop, to je ona.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam