• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: v tonkercadu se to dá udělát za pár minut. Hodíš tam kvadr materiálu, nastavíš mu přesně rozmery
    Pak uděláš válec díru s přesnými rozměry a namnozis je ve správných vzdálenostech od sebe, sloucis válce do jednoho objektu, sesadis kvádr s dirama na středy a zgrupujes, tím se to díry vyrobí v kvádru.
    Je to Tool pro děti, zvládneš to
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Hoši, snažil jsem se, ale ta learning curve modelování je na mě asi teď moc. Byl by ochoten ten plát překreslit s dírama pro 4cm kořenky? Rád za to pustím nějakej chlup. Kdyžtak pošta, díky
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ZVIRATKO: To už jsem tu psal :) Kdyžtak licenci mám a pomůžu
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ZIGI:
    NAMATHUR: nebo jestli to ma jako obrazek, tak by to mohlo jit prohnat pres Hueforge
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    ZIGI: ahoj, dělal jsem takhle nějaké válečky pro jednu firmu (ti si pak výtisk zaformovali a odlili ze silikonu). Mám na to v Blenderu setting. Kdyžtak pošta
    GULOGULO
    GULOGULO --- ---
    ACID: Tak kameru jsem psal,
    držák na RPi kamerku, těch je několik buď přímo od Voronu nebo na Printables. Ten Genius co jsem koupil se už neprodává ale jeho nástupce je nějaký Genius QCam. Držák jsem si upravil z jiného držáku.
    OBICO vše najdeš na Gidhub, server mi konfiguroval kamarád, klienty jsem si dělal dle návodu a dokumentace co k tomu je.
    H2O
    H2O --- ---
    HENTAIRUSH: aj... tak ale kameru si opravdu umim poridit sam ve 4K
    jde mi spis jestli nebude mit nejakou jinou novou cool featuru... nebo rychlost a kvalitu tisku...
    SPM
    SPM --- ---
    ACID: v tom to taky vidět není :-/ ale už se povedlo. Očividně když zapnu zobrazování nekompatibilních konfigurací, tak se nezobrazí, ale v nastavení filamentů se zobrazí čudlítko, kterým teprv jde ten filtr s nekompatibilními profily zapnout a pak už to tam vidět bylo :-) Ale teda zatrnulo mi chvíli :-)
    ACID
    ACID --- ---
    SPM: menu - configuration - configuration snapshots nepomůže? Každopádně před každým takovým dobrodružstvím dělám backup
    ACID
    ACID --- ---
    ACID: * bez cloudu
    SPM
    SPM --- ---
    Neví někdo, co v PrusaSliceru zase vymysleli za vylepšení s materiálovýma profilama? Zmizely mi úplně všechny profily, jak FFF, tak SLA. Po reaplikaci průvodce se mi tam vrátily alespoň ty origo profily od nich, ale ty moje custom tam furt nejsou. Zapnul jsem si viditelnost nekompatibilních profilů a pořád nic. V configdiru ve složce filaments vidím ini soubory s tím co jsem vytvářel, ale slicer mi to prostě ukázat nechce...
    ACID
    ACID --- ---
    GULOGULO: jaká kamera, kde umístěná, držák, a zajímá mě i to obico, jestli se nepletu, je to bývalý TSD. Pokud to lze provozovat jako standalone because cloudu, zajímá mě jak to rozjet
    GULOGULO
    GULOGULO --- ---
    ACID:
    Tak na Voronovi mám přímo pro RPi kamerku, jen ten RPi5 má jiný konektor než předchozí modely, ale protože jsem už jednou utrhnul ten plochý "igelitový" kabel, mám vybranou nějakou Genius FHD s USB, ale jak jsem psal - jen spuštěno, OBICO nainstalován ale tím to zatím končí - není čas ...
    Jinak tím "Jaký setup" netuším co myslíš ?
    ACID
    ACID --- ---
    GULOGULO: jaký setup? Kamera mi na voronu zatím chybí a chci ji v dohledné době doplnit
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    K tématu filtrace a bordel při tisku: https://youtu.be/nofn_MHrxrs?si=TrnEo-h9tcI6NWhx
    GULOGULO
    GULOGULO --- ---
    Bambu nemám, tak neumím posoudit, ale kamerka na to abych na to čuměl - je k prdu !
    Ale na kroužku u Ender3V3se/ke (na Kliperu) máme kamerky FHD, po síti propojené s RPi5 na kterém běží OBICO server. Zatím to není dokonalé, ale z 90% to pozná jak utržení od podložky (do 10-20s) tak klubíčkování (řádově do minuty) a tisk to vypne, tiskárnu nechá ochladit a pak i vypne zásuvku - to umíme i při konci tisku.
    Ale byl to opruz rozchodit to, neštěstí pomohl jeden student z ČVUT který se tím docela dost zabývá.
    Doma to mám na Voronovi do které ho jsem vrazil taky RPi5 kvůli tomu, ale zatím jsem v začátcích, teď není čas, až v zimě ...
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    H2O: Na videjka sere pes, na ty bambu kameře nejde vidět, jestli se odlupuje výrobek z desky (viz, moje patalie s ABS) nebo jestli to nedělá nějakou jinou neplechu.
    Ony i ty ledky co tam jsou tomu moc nepomáhají - všichni na redditu mají dodělávaný led pásky (P1S má plonkový USB ve skříňi na to určený, i prodávají sami led kit).
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    H2O: to moc nepotřebuješ, na základní kontrolu ti stačí full hd
    H2O
    H2O --- ---
    HENTAIRUSH: jen kontrola, ze je vše v cajku.
    Až budu chtít nějaký cool videjko, vrazim tam GoPro s 8k 😉
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    H2O: Respektive ono asi spíše záleží co od kamery očekáváš.
    Při tisku to má 0.5fps, při timelapse je to snesitelný..

Tady máš jedno moje timelapse:
    https://www.youtube.com/watch?v=me1KJaOUuws

Kamera od Eufy co na to mám stála na Ali pětikilo, a mount na dvířka (čumí to přes sklo) si dotiskneš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam