• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    H2O
    H2O --- ---
    ORBIT: jako radeji bych propagoval Prusu, to je fakt.
    www.andelskypivovar.cz

JAZZZ: PLA snad tolik smrdet nebude. Ale s tim filtrem to zase nahrava Bambu... u Průši další penize nahoru.

JVCNC: ta tiskarna proste pojede furt... tak jak budou odchazet tak je bude dotiskavat. Pojede proste furt sama

ORBIT: cool faktor a sranda. Přesně tak. Máme rádi tyhle srandicky. Vse máme online, tlaky, teploty, kohouty atp...
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    H2O: Kdyz to bude v prostoru pivovaru, tak tam dej Prusu misto propagovani cinanu ;)

Jinak super napad, jaky pivovar?
    H2O
    H2O --- ---
    JVCNC: znám, na laseru jsem používal.
    Ale ta cena je mimo
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    stačí jen progravírovat vrchí vrstvu a tam to má jinou barvu. Je jich fakt hromada, nejen jednolité barvy ale třeba i imitace kovu a pod tím černá. Jsou pro klasické gravírování a i takové které sežere i laser.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    QWWERTY: ne, dělají se vícevrstvé plasty právě na tyhle účely
    PECA
    PECA --- ---
    XCIDAR: Zpravidla nějak takto
    deadzone printable terrain - Hledat Googlem
    https://www.google.com/search?q=deadzone%20printable%20terrain

Někde je tu na výtisky lepší auditko, tak se můžeme přesunout tam. Zatím jsem nic netiskl, v tomto smyslu, ale je to jeden z hlavních cílů. :)
    H2O
    H2O --- ---
    JVCNC: tiskarna bude v prostoru pivovaru, ať lidi vidí jak se tiskne.
    Cnc frézka je bordel :-)
    Mam laser a mohl bych podtacky vylaserovat, ale to má každý.

AXTHEB: určitě lépe než papírové :-)
    QWWERTY: podtacek nepřijde do kontaktu s jídlem. Mytí poresim saponatem... do myčky určitě ne. Ty tácky jsou rychloobratka. Proto se budou furt tisknout dalsi
    PECA
    PECA --- ---
    XCIDAR: Tak ono to podle obrázku vypadá pro DZ ok. V nouzi bys musel nastavit nějaké % velikosti pro tisk. Na druhou stranu už jsou koukal, že DZ like terénu se dá něco najít. Nemám to tedy nasyslené, jenom jsem párkrát hledal. DZ kostky nají rozměry na celé palce, ne? Myslím, že ty terény to dost jednotně dodržují, ale neměřil jsem to, nezjišťoval a mám "voko jak kašparova kráva". :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    AXTHEB: z hlediska "food safe" mas samozrejme pravdu. ale tady bavime o podtacku, takze "je to pokapany pivem a nalepeny bordel ze stolu"
    hodis to do mycky a pak to bude imho zhruba na stejne urovni "hygienicnosti" jako bezny papirovy podtacky
    (ofc PLA a mycka +60C je spatny napad)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    QWWERTY: Cokoliv vytiskneš na 3D tiskárně nebude snadno mytelný.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JVCNC: jakoze vezmes 2 vrstvy ruzne barevneho plastu a profrezujes tu horni vrstvu na spodni barvu? pak ale nedosahnes vic barev v jednolite vrstve, ne?
    ....leda ze by vzal cernou/bilou desku, udelal presny pozitiv/negativ a pak je lisoval dohromady
    (cokoliv co vypada jako nejednolity povrch je pain na udrzbu, protoze takovy podtacek chces mit snadno umytelny)
    XCIDAR
    XCIDAR --- ---
    HONCKA: To jo, ale jsou tam cubes, kteryzto rozmery musis dodrzet.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    H2O: jesti budou jen placaté tak na CNC frézce je z vícevrstvého plastu uděláš 20x rychleji, možná i vícekrát ;)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCIDAR: je to spíš na w40k, ale imho deadzone máš taky 28-32mm
    H2O: tak to určitě na tohle použití ten multicolor
    H2O
    H2O --- ---
    HONCKA: podtacky do pivovaru... černé a v tom bílé logo. Vlastně pojede každý den. To bude nekonečný task.
    No a pak blbosti a drobnosti a cokoliv. Chci tisknout, ne si hrát s tiskanrou.
    MAKROUSEK: taky mi připadá, že to je skok.
    ZVIRATKO: Já viiiiim, když já se tak těším! :-) a jestli vůbec bude. A Průša má možnost upgradu, bambu ne.
    ORBIT: šlape? Nebudu si muset hrát s tiskárnou? Chci prostě uživatelsky tisknout.
    PECA: s tím vším souhlasím a je to pro mě faktor. Ale ta bambu proste šlape jak pro kreteny 😀
    XCIDAR
    XCIDAR --- ---
    Ten WarLayer je kolik velikostne? Hodi se to na Deadzone? Nebo je to spis w40k?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ORBIT: jak který, modulovatelny většinou na výšku, aby se mi toho za jednu seanci vytisklo co nejvíc, mám koupený tyhle a z toho jde postavit skoro všechno
    WarLayer - 3D printable wargaming terrain – WARLAYER
    https://warlayer.com/
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    HONCKA: btw tiskneš terény na šířku nebo na výšku?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ORBIT: ono je to všechno o použití a k čemu ty vytisknutý věci mají sloužit a jestli se vyplatí do toho investovat. Já teď na fdm v poslední době tisknu se supporty akorát terény do wargamingu a když člověk tiskne hlavně různý trosky, tak ty nedokonalý přechody mezi supportem a modelem neřeší
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    HONCKA: ja to vidim dost podobne,,, dokud nebude 3d tisk v stavu, kdy to bude tisknout regulerni barevny prechody podle pozadavku, tak je mmu pro me zbytecnej luxus a nejakyho prijatelnyho vzhledu clovek dosahne jen barevnou postprodukci,,, u slozitejsich modelu si stejne s mmu neskrtnes a musis to tisknout separe a pak lepit
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    HONCKA: Mmu ma vic vyhod nez jen barvy. Rozhodne doporucim supporty z jinyho materialu, resp attachment, to je bezva vec
    A moc tisknout nektery veci v barve fakt otevira spoustu moznosti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam