• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HENTAIRUSH: Problém bývá
    - sehnat chloroform
    - neotrávit se chloroformem
    ACID
    ACID --- ---
    *povrchovky.. Zasr. Autocorrect
    ACID
    ACID --- ---
    HENTAIRUSH: a co takhle variable layer height? Pokud to bude bez povrchovou, bude to ale vidět
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    HENTAIRUSH: je to i polohou modelu, kdyby ta postava byla na zadech, tak to tam nebude,,, takze bud podpory, nebo riznout ve sliceru napul a pak slepit
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    LEXXA: ironing na bambu je docela rychlý a kvalitní, ale tohle je ve křivce, čiže to tu moc nejde.
    QWWERTY: hustě, jsem netušil že jde vyhlazovat PLA :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    HENTAIRUSH: PLA muzes vyhladit chloroformem stejne jako ABS redidlem
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    HENTAIRUSH: Ironing? Ale zaplatis to casem
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    Jdu si pro radu

Mám velký model, vrstva 0,2, 7hodin času. dělají se takovéhle artefakty.
    Kdybych byl joo fanšmejkr, s vrstvou 0,08 je to 14hod

Je nějáká rada, jak toto omezit, případně u postprocesu udělat? Tohle je z PLA kvůli ceně, u ABS bych vzal ředidlo, ale srát se mi s plničem atd nechce..

LANDY
    LANDY --- ---
    Ahoj,
    prodávám:

Ender 3 PRO

deska SKR E3 v2
    displej Bigtreetech TFT35 E3 V3.0
    3x Noctua větráky (na zdroj a desku ještě nevybalené)
    Tepelně izolační kryt Creality
    Alu extruder
    2x skleněná podložka
    žluté pružiny bedu
    Satsana Fan Duct (ASA)
    Nový hotend (natištěno pár hodin)

Capricorn bowden je krátký, je potřeba dát delší

Měl by někdo zájem? Plzeň

Cena 2500,-
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ORBIT: Diky, premyslim prdeli a vymyslim picoviny. Kdyz jsem si stoupl k tiskarne mi doslo ze problem neni na strane firmwaru ale proste a jednoduse je prilis volneho filamentu po ceste.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LEXXA: IMHo potrebujes opravit script/gcode, ktery ridi encoder, protoze tam je zjevne chyba.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ORBIT: mam filament sensor od BTT s encoderem a mikrospinacem. mikrospinac funguje. envoder resi jestli filament co leze jde spravnou rychlosti a bla bla bla.
    encoder mi zvlastne blbne.
    v klipperu mam vcelku bezne start print makro.
    po nem je purge z KAMP
    po purge se spousti samotni tisk (1 layer skirt a tak dale a tak dale)

vsechno funguje do ukonceni purge line.
    v te chvili encoder zahlasi ze neni filament a vykopne PAUSE
    kdyz pak rucne dam RESUME tisk dobehne krasne.

napad byl behem start print vypnout encoder
    pred koncem start print dat pokyn aby se encoder zapnul za X casu
    preklenout purge
    a tisknout normalne.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LEXXA: To se vylucuje. Gcode nemuze rict cekej a delej neco jineho.
    Spis popis co presne by to melo delat a poradime ti jaky prikazy tomu odpovidaji.
    Wait to samozrejme umi, ale obvykle je treba definovat ze pri tom cekani ma drzet teplo v posteli ;)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    napada nekoho jak v gcodu pridat delay?
    mam makro a potebuji mu rict "pockej X a udelej tohle ale mezitim pokracuj v exekuci"
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    R0C3S3K: Co ti brani si vytvořit svůj profil?

Ja mam zkusenost takovou, ze tisk co jsem dával včera tisknout a trval asi 8 hodí jsem ještě neviděl, pac nebyl čas to jit zkontrolovat, ale vim ze je v pořádku :)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    cus,,, profil prusi MK3.5 mi ve sliceru nenabizi moznost tisknout vysku vrstvy 0,3 jako mela mk3s+, je tam jen 0,1; 0,15; 0,2,,,

coz me vraci k tomu, jak prusa avizoval 2x rychlejsi tisk s upgradem,,, kdyz naslicuju model na 0,2 SPEED, coz je ta nejrychlejsi mozna varianta u mk3.5, tiskne to rekneme jen 0,5x rychleji, nez se tiskno s nastavenim 0,3 DRAFT u mk3s+

jinak upgrade UI me sere cim dal vic, krome debilniho bugu s nahrivanim je tam i 'vylepsena' vymena filamentu, ktera to zase zbytecne komplikuje, v tomhle proste byla mk3s+ zlata, mrda me i zobrazeni delky tisku, na prvnim miste je celkova doba tisku, na druhym v kolik hodin tisk konci a teprve na tretim miste, kolik zbejva minut do konce (coz je za me ten dulezitej udaj)

ty vole hlavne ze to ma posranej dotykovej rgb displej a spoustu picovin, ktery nepotrebujes
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SM3: miliput nebo greenstuff tmel, používám to v modelařině na cusstom úpravy, každopádně to určitě nebude mít stejnou barvu, to by pak chtělo celý obroučky přestříkat
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    SM3: kup si tohle,,,
    https://www.hornbach.cz/p/alteco-epoxidova-plastelina-epoputty-100g/4223489/

je to dvouslozkova modelarska hmota na epoxidovy bazi,,, smichas dve slozky a je to jak modelina,,, skvele to drzi, da se vrtat, brousit, ale to nepotrebujes,,, dopatlej si co potrebujes a normalne to trochu navlhci a nemusis to ani brousit,,, az to uschne, premaluj akrylem
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LEXXA: viceslozkove lepidlo by lepeni mohlo zvladnout, pripadne nejaky epoxid a pak brousit.
    SM3
    SM3 --- ---
    ORBIT:
    LEXXA: Ok, díky za tipy!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam