• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    H2O
    H2O --- ---
    ANDY_WARHOL: to me zajímá! Vážně je ta bambucka lepší? Jak jsem psal,nechci bastlit. Chci rozbalit a pak stovky hodin tisknout. A co nejrychleji. Primarne pojede furt dokola pivni podtacky.
    ACID
    ACID --- ---
    ENDER: Plasty Mladeč, Devil Design, Filamentum, eSun, Fiber3D.. Podstatné je, aby byl suchý
    PUNJAB
    PUNJAB --- ---
    MARTYYNO: Píšeš "nejsem schopny vytisknout prvni vrstvu". Z jakého důvodu? Plast neleze ven? Nebo leze, ale nedrží na podložce?
    ENDER
    ENDER --- ---
    Jake pouzivate znacky pla filamentu? Mam prusa mini a resim zda jsou u ruznych výrobců nrjake rozdily..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MARTYYNO: taky jsem s tím valcil a byly to povolené řemenice na ose X.
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    Po brachovi jsem zdedil Mk3s v neznamem stavu. Rok se na ni prasilo ve sklepe.

Je to moje prvni tiskarna, uz jsem nad tim dohromady stravil vice jak 10 hodin a nejsem schopnej ji zprovoznit, nejsem schopny vytisknout prvni vrstvu. Rozebral jsem extruder a koupil novou trysku a ptfe, koupil jsem novou podlozku, zkousel jsem to ruzne vyrovnavat (testy prochazeji) a dostavam se uz do faze kdy jsem z toho frustrovany a ztracim motivaci tomu venovat dalsi cas. (volneho casu mam malo, starost o dum, o dite...)

Je tu nekdo z Prahy nebo okoli, kdo by mi s tim pomohl? Potrebuju odblokovat a postrcit spravnym smerem.

Idealne bych to nekomu privezl, on zjistil co s tim je, zprovoznil to, a az si pro ni zase prijedu tak mi vysvetlil cim to bylo a na co si dat pozor. Ja uz si pak s resenim individualnich problemu a beznou udrzbou poradim, ale ted se peru s tim ze na te tiskarne je pravepodobne kombinace nekolika veci ktere je potreba vyresit najednou a ja s nulou zkusenosti v tom hrozne plavu. Za sluzbu samozrejme zaplatim.

Je tu prosim nekdo kdo by byl ochotny mi s tim pomoci? Kdyztak sz. Dekuji
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SALAM23: Ja jsem tisknul super heavy + starship + mechazilla tower jako prvni tisk na mk3s a dela mi radost do dneska :)

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    H2O: jenže mk4s je konstrukcne u bambu spíš a1 nez p1s , a pak ten cenový rozdíl je ještě větší.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    H2O: ja nevim ,ale me prijde ,ze prusa zaspal ,kdyz prisel boom 3d tisku ,tak hezky nastartoval a vsichni ho kopirovali,ale ted mi prijde ,ze se drzi jedny konstrukce a vubec se nevyviji "po mechanicky strance" a tim jde do pozadi ,ale jen muj nazor.Slicer ma furt asi zatim nejodladenejsi i kdyz trochu neprehledny
    H2O
    H2O --- ---
    SALAM23: Já mám právě furt v kosiku bambucku P1S a Prusu MKs4
    Prusa dražší, ale měl by mit menší odpadl při multimaterialu.
    Rychlostni rozdil vlastně nevim
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    H2O:kdyz ono to fakt funguje na 1+ - sice drazsi ,ale asi bych tomu vytknul zatim jen svetlo na jedny strane,mam ji chvilku ,natisteno cca 500h ,zatim zadny zmetek a ta rychlost je neskutecna a v super kvalite
    H2O
    H2O --- ---
    Další provokater s bambu :-)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Tohle funguje hned po vybalení...až jsem to nečekal

SALAM23
    SALAM23 --- ---
    GULOGULO: je to vesmes za cenu linearu a extruderu, jen za tichou desku jsem dal asi pred mesicem o par stovek min nez to prodavam v baliku , navic k tomu hromada spotrebaku,fullmetal hotendy , skr turbo 1.4 jeste nezapojena + priprava na klipper ,linear na extruder atd-hodne nevybalenyho tuningu,takze cena vic nez dobra,jsem linej to prodvat po castech - kazdy zbozi ma svyho kupce - mozna se budes divit ,ale uz je to zamluveny - se seriovkou to nemuzes moc rovnat,puvodni je asi jen ram - vim co pisu, ty endery jsou v zakladu strasny mrdky vsechny - jasny nejak to tiskne ,mel jsem 3 , ted uz dikybohu jen velkou 5+ jeste zvyseny o 10cm, takze tisknu treba i 50cm veci,ale to se muselo taky komplet prestavet a odladit firmware a pul roku nastavovat a doufat,ze aspon tri ctrvtiny vytisku zdarne dokoncim ...jinbak za ty 3200 dostanes presne tu kvalitu odpovidajici cene - jen si po vybaleni staci zmerit zadany drahy a realnou vzdalenost co stroj udela a treba 10cm struny poslat vytlacit a zmerit kolik toho ve skutecnosti vytlaci - pak sam pochopis,ze tohle je tak pro deti hracka ,nehlede na fakt ,ze tahle konstrukce se cela vlni pri vetsich rychlostech ,takze i s odladenym vsim to tiskne na hovno...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    jeste nekomu dela novy UI prusa sliceru takovyhle klauniady, jako ze se bud neupdatuji pole s hodnotama nebo oteviraji dropdown v uplne jine casti obrazovky nez by mely? :D

LEXXA
    LEXXA --- ---
    ORBIT: Pisu z mobilu jak tatar. Souhlasim s tim, cos napsal
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LEXXA: pro pevnost bych radsi sel cesou perimetru nez infill.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ORBIT: 5 perimetu, 4 bottom a top, 40A% infil. Zkusim 100% a uvidim
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LEXXA: kolik perimetru / spodnich vrchni vrstev a jaky infill? Imho to vytiskni s treba deseti perimetry cimz tobude defacto 100% infill a jestli se to bude kroutit i pak, tak je to spatne nadesignovana soucastka :D
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    Smim poprosit zkusenejsi?
    Mam vytistene toto z ABS (nastaveni pro voron parts)
    Ender 3 - Dual lead screw linear rail kit for Z axis. by Remus | Download free STL model | Printables.com
    https://www.printables.com/model/346614-ender-3-dual-lead-screw-linear-rail-kit-for-z-axis/files

mam maly problem s dilem
    X axis - Stepper motor mount.stl
    je vytisten na lezato tak jak dava nejvic smysl.
    nicmene (kdyz se podivate na fotky jak to tam pasuje) kdyz utahnu remen se soucastka krouti.

napada nekoho alternativni orientace tisku, ktera by byla odolnejsi v tomto zatizeni? pripadne jaky vhodnejsi material
    motory jsou ty co jdou k enderu takze zadne 48V kousky a podobne.

napadlo me SLS pripadne CNC ale to uz zacina byt neekonomicke z pohledu ze uz se postupne pracuje na akvizici 2.4
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam