• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Takovýhle kravinky,kde potřebuji přesnost...ještě moje diy pračka/vytvrzovacka

SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Tisknu teda většinou doplňky k modelům

SALAM23
    SALAM23 --- ---
    ENDER: mám x6ks malinko jsem upravil čističku vzduchu,aktivní uhlí a hodně předimenzoval odtah a množství uhlí...cítím to pouze když otevřu box abych dolil nebo sundal výtisk jinak bez zápachu...jen mi teda trošku hučí,ale to by šlo ještě vyladit tichým vetrakem ... jak jsou na to jiný netuším...první jsem měl ld002h a ta trošku smrděla,ale stačilo tam dát čističku vzduchu a taky nebyla vůbec cítit potom
    ENDER
    ENDER --- ---
    SALAM23: Da se sla provozovat v byte? Trosku se bojim toho smradu..
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    R0C3S3K: je to obrovskej rozdíl...i na nejvyšší detail,nízkou vrstvu a jemnou trysku nikdy nebudeš mít fdm tisk ani 10% kvality sla co do rozlišení...ono stačí obyčejné 4k a ty výtisky jsou úplně neskutečný...mám sla i fdm ,tak trošku vím co píšu ... stačí vzít model pro resin a naládovat do fdm sliceru...ejhle půlka detailů je pryč ještě než začne tisk
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    R0C3S3K: Vetsina figurek ma nejakou hul, luk nebo mec a to je zhouba fdm ;) nic to nevydrzi i kdyz we ti to podari vytisknout. Co pise Solnakar je velka cast, protoze modely pro fdm delaji kompromis uz pri vytvareni modelu, aby to slo vytisknout.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    VLADDRACUL: nevim, SLA je vyhodna hlavne kvuli previsum, co se tyce stringu, ma je taky, kdyz to na fdm nabombis na co nekvyssi kvalotu jemnou tryskou, nemyslim si, ze by to byl takovej rozdil,,, modeluju si ruzny umca, ktery jsou zbastleny barvama i bez nejakyho primeru a neni to uplne marny
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    R0C3S3K: Nebo vhodnosti fdm pro tisk figurek :)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    VLADDRACUL: a jsme zase u toho filleru;)
    FARIN
    FARIN --- ---
    VLADDRACUL: zeptám se jestli je barví. Já to viděl jen jak to sundal z podložky
    SOLNAKAR
    SOLNAKAR --- ---
    Hodně záleží na tom, jestli jsou ty modely pro FDM určený, nebo ne. Např. od BriteMinis nebo Miguela Zavaly (MZ4250) dopadnou z libovolné FDM pravděpodobně dobře a půjdou slušně i barvit. Když nebudu líný, tak nějaké nabarvené vytáhnu z krabice a nafotím (tištěné na MK3S+, 0,25 tryska, 0,1mm vrstva).
    Detail je s SLA tiskárnou a pro resin dělanými modely samozřejmě nesrovnatelný.
    AIST
    AIST --- ---
    VLADDRACUL: přesně tak. do tý doby, dokud tam není barva, tak to vypadá dobře. Ale jak na to stříkneš barvu ze spreje, tak ti vyskáčou všechny nedostatky...
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    FARIN: Z mý zkušenosti vypadaj skvěle, než na ně sáhneš štětcem. Ale rád se přesvědčím o opaku :)
    FARIN
    FARIN --- ---
    Kolega teď tiskne figurky na MK4S s 0.25 tryskou a vypadá to skvěle. Když jsem to viděl tak jsem si u toho říkal že resin vůbec není třeba. Jestli nezapomenu zkusím udělat příští týden foto.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    R0C3S3K: v tom případě bych aspoň zkusil trysku s menším průměrem.. To by má detaily bylo lepší než standard 0.4 mm
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    tak pokud je to neci primarni zajem, tak urcite, ja tisknu vsehochut a nemam prostor ani moc naladu manipulovat s chemkama, kdybych mel, uz ji mam doma;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Na malé figurky bych si opravdu pořídil spíš resinovku, stojí psr korun a pro toto použití je to lepsi
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    VLADDRACUL: pardon, asi jsem si spletl pojmy s dojmy
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    R0C3S3K: Tak fungují snad všechny fillery na světě :) původně byla řeč o domečku, kde to udělat můžeš. Pokud je řeč o malé detailní figurce, použiješ SLA a stačí ti klasická základovka.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    omluvte me za moje kverulantstvi, ale od filleru si teda nepredstavuju, ze budu neco brousit a uz vubec ne nejakou vec na bazi tmelu, kdyz budu mit malou detailni figurku, jak to budu asi brousit? proste chci neco, co jen striknu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam