• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    PECA
    PECA --- ---
    QWWERTY: Nevím, nikdy jsem octoprint nepoužíval. Musel bych na to asi sestavit nějakou "malinu" a na ní si to rozběhat, ne?
    Tohle je prima funkce tiskárny, respektive služba dodavatele. Pro mě je jediná zásadní výhoda, že nemusím vyndávat flashku, která v tiskárně docela fest drží a pošlu si to tam rovnou z kompu, který potom můžu vypnout. Neriskuji, že se flashka někde položená "ztratí", pokud ji budu z tiskárny vyndávat (ADHD proof).
    Pochopitelně musím k tiskárně stejně dojít a nachystat ji, respektive zkotrolovat před startem tisku. Já tedy to tam zpravidla jenom nahraju a pustím si tisk ručně po kontrole, protože jsem trhlík a nehodlám riskovat, že jsem něco random nechal ležet na bedu, zapomněl minule sundat, protože mě žena odvolala a já už se nevrátil a jiné radosti roztržitého života. :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PECA: btw mozna takovy dotaz, bo jsem zatim nenasel rozumny duvod k migraci

jake jsou pro vas benefity prusa-connectu oproti octoprintu?
    ...krome toho, ze je to nativni reseni a nemusite resit setup a aktualizace
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    PECA: To mi vic nez staci
    PECA
    PECA --- ---
    LEXXA: Lze tisknout i pouze v lokální síti. Potřebuješ jenom IP tiskárny a můžeš se připojit na její webové rozhraní. Nevím, jestli to bude umět i přes mobil z aplikace. A nezkoušel jsem vypnout internet u toho. Nicméně se přihlašuješ lokálním userem a heslem přímo di tiskárny. Tak jsem to alespoň zkoušel doma.
    Podle mě tiskárna poskytuje webAPI, přes které se na ni napojuje prusa-connect. Asi by nebylo těžké se na to napojit v nouzi nějakým vlastním klientem... A pokud o to někdo stojí, může mrknout na github, zdrojáky FW tam myslím jsou a možná i ta appka na mobil a connect... To nevím, v tomto ohledu jsem jenom tupý user. :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LEXXA: jenže ta cena není konečná, minimálně kameru si budeš muset připlatit a zběžně jsem tam viděl další věci.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    LEXXA: mam upgrade mk3.5 a prusa connect pouzivam z praktickych duvodu, abych nemusel tahat kabely do dilny, kdyz je tam wifi, nicmene nikdo ti nebrani si to pripojit pres sit nebo behat s flashkou, tyhle moznosti o zustanou
    FARIN
    FARIN --- ---
    LEXXA: ja takle, pro me je Prusa Connect ten webovy produkt. Jinak myslim ze Prusa tiskarny budou umet vzdycky tisk po lokale, to je celkem dulezity marketingovy alespekt jak se vymezit proti Bambu. A taky vec kterou musis umet pokud chces dodavat treba do Skoda Auto.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    FARIN: Nene o to mi nejde. Nemam s prusa connect zadne zkusenosti. Ale libila by se mi feature parita s mobilerakerem treba. Mas ip konetovitu, tisknes. Nemas, mas smulu. Vazne me nelakaji use casy typu bambu cloud nebo tak neco kde se moje data trajdaji kdovikam a kdovikdo si dela prustrely do moji site aby me pripojil k tiskarne
    FARIN
    FARIN --- ---
    LEXXA: prusa connect uz ji ted podporuje, i kdyz to neni zatim verejne videt
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ENDER: fer, seknul jsem se o dvojku. ale ekonomika aspon mne porad dava smysl.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    H2O: imho ani ne. jestli budem brat mk4 jako baseline tak core one je o bura drazsi.
    co jsem cetl tiskovku upgrade kit z mk4 na core one bude za od voka desitku (400-neco euro).
    Takze kdo si koupil mk4 a je spokojenej neresi. kdo je nasranej za prisel o dvacku muze trosku zaskripat zubama a za 30 muze mit core one.
    myslim si ze to naopak napozicoval velmi sikovne. jasne, muze to byt uplne vsehcno jinak. nikdo zatim nic nevi o kvalite a co jsem koukal zbezne tak osu z mas z tyci, coz nemusi nutne delat dobrotu.
    aaaale nechal bych se prekvapit...do leta casu dost. ale minimalne z dostupnych materialu pro me osobne tohle vypada velmi zajimave. misto sv08 s krytem (cca 23k) nebo vorona 2.4 (22k+16prace) bez krytu dat 27k za produkt s podporou, komunitou a zarukou...myslim si ze u prusi zacali premyslet
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    nema to ani kameru v cene :)
    H2O
    H2O --- ---
    Plus nezabil si tím ted trošku MK4s?
    H2O
    H2O --- ---
    Argument s Čínou je pravda...
    Koupil jsem Bambuli, teď bych asi Prusu vzal. Příště no ...
    (I tak je Bambule levnější prostě o hodně a Průša navíc nema nic. Dokonce i menší bed pokud se nepletu
    ENDER
    ENDER --- ---
    LEXXA: 12k s dani maji na strankach za ten rebuild kit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    No co, koupě baráku se zahradou je stejně bez šance, a co jiného s penězma :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    PECA: Psali ze vydaji rebuild kit z mk4 na core one.
    A za 800 euro, v prusim ekosystemu si myslim ze ta hodnota je velmi zajimava.
    Musel bych se na to poradne podivat ale pokud bude umet qgl a prusa connect nebude chtit internet je to velmi silny adept. A jeste k tomu pisou ze se integruje udajne "seamlessly" s mmu3.
    Preci jen sv08 s krytama vyjde na plus minus to same
    (Ale mne je tisnutleny objem jedno takze pro me to neni argument)
    Ale proste je to tak akorat inovativni, tak akorat komunalni a tak akorat drahe aby me to lakalo.
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: *wa, sorry, už to tu nechci plevelit. Je to pochopitelně můj pohled, ke kterému jsem dospěl během nějaké docela dlouhé doby. A fakt nechci rozbouřit nějakou vleklou debatu, která sem úplně nepatří. :)
    PECA
    PECA --- ---
    ANDY_WARHOL: To jsem netvrdil. Jenom tiskne viditelně lépe (podle All3DP). A to jsem pominul argument lidskými právy a nejistotou zdravotní nezávadnosti použitých materiálů. Když někdo nemusí splňovat nějaké normy, dá se čekat, že je splňovat nebude...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam