• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    HVJ3R, RAINBOF: To je pekna zaludnost :) Presne tuhle sirku jsem resila tady:
    [WEWERKA @ 3D tiskárny]
    a reseni jedno z toho:
    [WEWERKA @ 3D tiskárny]
    [WEWERKA @ 3D tiskárny]
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    RAINBOF: jak presne mas tlustou/tenkou tu stenu? Onehda jsem resil podobnou vec a dva perimetry nejsou 2*nozzle_diameter. Prusaslicer ti primo spocita, jaka je tloustka zdi pri danym poctu perimetru a tloustce trysky: https://manual.slic3r.org/advanced/flow-math

Kdyz napalis hodnotu neco jako 3,5 perimetru, slicer a tiskarna se budou snazit, ale ne vzdycky jim to vyjde. Neni v ty vysce neco? Spojeni tech dvou sten? Zacatek/konec supportu?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ORBIT: Bamboo vubec netusim jak to ma reseny. Ale jestli tu nekdo Bamboo ma, tak si to muze vyzkouset https://www.printables.com/model/32108-frog
    Ten muj model ma akorat trosku kamen utopeny. Jinak je to jeste o cca 1 cm vyssi.
    Taky jsem teda musela dat 170-200 mm3 na ocisteni, protoze se mi ta zluta dostavala do sede. Default byl 80 mm3.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    WEWERKA: Nechtel vych videt spotrebu u takovyho midelu u bamboo ;)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Tak MMU3 potesilo. Jen jedna chyba pri vymene, ale stacilo doladit sroubek a je to. Celkem 580 vymen filamentu.
    Ale teda spotreba materialu je brutalni. 57 m cistici vez a 9 m na jednu zabu.

ORBIT
    ORBIT --- ---
    RAINBOF: Dalsi varianta je to tisknout to z petg.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ORBIT: no on je to vleklejsi problem dělo se to i jinym tiskárnám. Material je pla. Ted to Zkouším tisknout s tou zdí kolem. Snizil jsem teplotu bedu na 40
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    RAINBOF: co je to za material? Jestli PLA, tak je muj odhad nedostatecne chlazeni v urcite casti tisku, kdy orientace tisku zpusobi v urcitych mistech divne artefakty, layer shift apod.
    Mohl bys tam dat kameru, kde si nahrajes to problematicke misto, jestli tam uvidis neco nestandardniho. Pripadne jestli to je print na cely bed, tak muze byt jedna z os spatne zkalibrovana a pokousi se delat delsi pohyb, na ktery nema misto.. Ale tohle bych sacoval na chalzeni.
    Zpomalit a dodat vid vzduchu..
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HVJ3R:
    LEXXA:

Dal jsem silnejsi stěnu a zapnul zubaty steny. Uz se neudelala dira ale je videt to zborcení stena je vypukla. Od urcote vysky je tam souvisly zdrcly pruh.

Na jedny sttane je to okej
    IMG-20250104-204835

Na druhy je to pomačkaný

IMG-20250104-205009
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ACID: Tam slo jen o tu cistici vez. Na tom vlastnim vyrobku je vsechno v poradku.
    ACID
    ACID --- ---
    WEWERKA: silk PLA jsou zlobivé filamenty, zkus si po nahrati trochu extrudovat a pak porovnej to co vyleze s normálním PLA
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    WEWERKA: Tak bud vysuseni nebo zmena profilu na novejsi Generic Silk PLA pomohla. Spis bych tipla na tu zmenu profilu. Dokonce jsem vratila i purge_tower_extra_flow na 250% a nezlobi to.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NAVARA: Imho ještě tak hodinu navíc bys poznat při použití mohl, pak už jsou to jen gramy na kilo. Analytická chemie, tam se holt občas řeší každá smečka atomů
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Hmm, nebylo, ani při osmi hodinách
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    AXTHEB: Silicagel? To by možná na spotřebu elektriky bylo i levnější si koupit nový :)

Orientoval jsem se čistě dle návodu - a tedy dle barvy
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NAVARA: no, jako nový je asi po osmi hodinách na 180 stupňů, měli jsme to ve škole jako laboratorní práci:)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    NAVARA: Mířeno to bylo spíš na to že to může něco uvolnit a to ti pak zustane v onom zařízení a může se později uvolňovat.
    Čísla pro to asi žádný nejsou ale to na jednu stranu nebyli jednu dobu ani pro azbest 😅.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKAUT: Samozřejmě v jiných nádobách :) Ale není problém tam dát 150°C na hodinu (nebo víc) a je pak krásně jako nový
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    NAVARA: Jsme v Čechách a nikdo tu takový věci neřeší ale i tak ti popreju dobrou chuť ( pokud v ní děláš nějaké jidlo pak tedy).
    Mikrovlnka funguje taky dobře když jsme u toho jidla 😅.
    Obecně je ale lepší pro silikagel jej sušit pomaleji, mikrovlnka to prostě napálí a to jej může degradovat rychleji nebo i roztrhnout
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKAUT: Silicagel jedu v airfritéze :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam