• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    RAINBOF: No tak tady stena nezabrala. Odloupla se spolecne s modelem. Zkousela jsem i tlustejsi stenu a dopadlo to stejne. Pomuze akorat brim a idealne po celem obvodu. A i tak se v tom namahanem miste trosku povytahne (5 mm brim s 0,05 mm odsazenim).
    Mozna jeste zkusim tycinkove lepidlo, ale to musim koupit.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    WEWERKA: nebyl ale ta stena solidne zabranila tomu pracovani materialu coz je presne to co mymu modelu vadilo. Prijde mi ten problem podobnej.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    RAINBOF: To byl taky polykarbonat? Kdyz jsem rychla, tak to je ok. Ale kdyz treba tisknu 4 objekty, tak to brim neudrzi a postupne se odlepi. Stenu okolo ted vyzkousim.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    WEWERKA: jo a zkus tisk na hrubou stranu.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    WEWERKA: ja stejnej problem resil u te lampicky kurevsky pomohla ta zed kolem...
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    RAINBOF: To je tim modelem a ze se to neudrzi. Tiskla jsem to puvodne bez toho brimu a ty samostatne casti se zacaly zvedat. No a pak to jelo vsechno. Ale mela jsem tam asi 40 mm/s. U 80 mm/s jede tak rychle, ze se to nestaci zvednout. Bohuzel se mi to zveda az kdyz je tisk vyse, proto ten brim.

RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    QWWERTY: jasne. a kdyz ne trosku jsem je upravil.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    RAINBOF: tobe to fungovalo? ja je poridil, ale nikdy tam odbre nedrzely, takze jsem je zas dal pryc
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Na trysku navlek. Jinak to dopadne takhle...
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    CISTICZ: Nejvic mrtvol bylo na trysce :D To jsem teda bohuzel nenafotila.
    CISTICZ
    CISTICZ --- ---
    WEWERKA: solidni bojiste ;)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Prvni tisk z PC. Jako cekala jsem problemy, ale tohle me pobavilo :D 3dlac plus nepomohl a mozna jsem to dala tisknout moc pomalu.

HONCKA
    HONCKA --- ---
    ZVIRATKO: mě slo spíš o to, že na tohle využití dokud to nebude umět míchat barvy, tak je to jenom demonstrator, že resin tisk a následné namalovaní i průměrným amatérem bude vypadat vždycky lépe. Prakticky výhodu vidím spíš v kombinacích různých materiálů u funkčních tisků
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    HONCKA: oni ty cisla budou vypadat na prvni pohled desive, a pokud clovek vytiskne jen jeden kus tak desivy jsou (at uz s necim jako AMS nebo s tool changerem), toho se proste musi tisknout vic kusu a pak jsou ty cisla uplne jinde. Srdce mi krvaci kdyz vidim jak se nekdo chlubi tiskem s 8 barvickama nejaky maly figurky a tisknul jen jednu, a muzou za to i youtuberi co udelaj v review presne tohle a pak nadavaj na ten kybl odpadu co z toho vypadnul 🤦🏻
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ORBIT: no to by ji mel nejak zrecyklovat ted ne ?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Jste amateri, jasne ze benchy plave ;)

I 3D Printed a Life-Size Boat (The PRINTcess)
    https://youtu.be/upTUYPmi8Vk?si=dLXNw5snhRcWEqga
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    RAINBOF: ztracený čas... ani neplave :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ... Priznam se ze benchy jsem nikdy netiskl ...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    3DBenchy Starts Enforcing Its No Derivatives License | Hackaday
    https://hackaday.com/2025/01/09/3dbenchy-starts-enforcing-its-no-derivatives-license/

HONCKA
    HONCKA --- ---
    MAKROUSEK: Pěkný, celkem by mě zajímalo jaký je časový rozdíl mezi singlebarvou a tímhle. Akorát bych použití viděl někde jinde, na první pohled je to cool, ale dělat na tom barevný miniatury do poličky to není, že tohle vypadá pořád jak plast a když stejný model vytiskneš s resinu a namaluješ, tak to bude vypadat mnohem líp
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam