• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Mě by zajímalo to zpetne navíjení, to si něco použila hotového nebo si to vymyslela sama?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ORBIT: To jeste nejakou chvili potrva nez to dam dohromady. Ten neoriginal box ma trosku mezery ve spojich, tak ho chci slepit. Ale pak to nafotim.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    WEWERKA: TO by me zajimalo jak to cele bude vypadat. Taky bych to potreboval predelat, ale nechce se mi do toho, kdyz to chci stejne menit :D
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    NAVARA: Ja ted dodelavam reseni, kde staci otevrit dvere krabice a hned pred civkou mam prime spojeni s MMU3. Delka asi trubky 70 cm (original ma 2x 60 cm). Krabice mi bude sedet nahore na enclosure. Bude tam i zpetne navijeni, takze nemusim mit buffer. Udelala jsem si i drzaky na viko enclosure, tak aby krabice nespadla.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WEWERKA: Problém tohodle (a repboxů obecně) je, že se nedostaneš k filamentu, abys ho mohla natlačit do mmu3 jednotky - všechno je to v trubkách - a musíš ty špulky různě vyndavat apod, není to dobré pokud občas měníš barvy nad rámec pěti v bedně :)
    U toho modelu co jsem postoval máš zaváděcí část krásně v předu tiskárny. A bohužel moc nevidím, jak to zreplikovat na coreone, tam early adopter nebudu.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    NAVARA: Aha, ja myslela, ze ti jde jen o civky na boku. No pak je tu jeste neoriginalni box, ktery ma v nove edici i vytapeni - https://www.printables.com/model/883817-unoriginal-prusa-heated-drybox
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WEWERKA: To je ale box jen na jednu cívku - nebo dávali nějaké další video? Mám tu ještě akrylový repbox, ale to se dává nahoru a není v tom přístup k drátům, aby se daly tlačit do mmu3 jednotky.

Mne jde o všech pět uvnitř (mám tam i nižší vlhkost), viz https://www.printables.com/model/461663-spool-holder-1kg-or-2kg-for-original-prusa-enclosu
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    NAVARA: V tom upoutavkovym videu je videt, ze si na bok muzes dat vytisteny drybox. Me osobne trosku vadi, ze zustavaji na posunu tyce. Ale jinak o nem silne uvazuju.

ORBIT: Koukala jsem na recenze enclosure pro XL a to je 10x tak horsi :) Ja osobne si MK4S necham s enclosure na MMU3 a uvazuju o tom zkusit Vorona. Ale pritom jak moc si s elektronikou nerozumim, tak silne vaham. Nebo pak CoreOne, pripadne XL. To XL uz maji doladeny pry :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Mne u toho CoreOne vadí nemožnost dát cívky dovnitř… Ale i když jí překonám, tak do toho nepůjdu dokud nebudou mít venku verzi z ozkoušenou mmu3, nechcu dělat testara nebo čekat až dopíšou manuál.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Jako tady bych necrkal publikum k prodeji.

Zajemci o prusa enclosure se super tuningem, muzete psat do posty. Nevidene upgrady a super cena.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Takhle ale sloníka neprodáš :o
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Tady se stavi hvezdny lode ;)
    5cm stavebni izolace resi vsechno co je potreba. Akoražt musis mit kameru a svetlo uvnitr, jinak vidis prdlas ;)

Ale muj nator na prusa enclosure je ten ze je zatim nejslabsi produkt co od nich mam a tesim se az to prodam dal a upgraduju na core 1
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ANDY_WARHOL: 19C v mistnosti. K tomu pusteny ventilator, at mi to nespali plexi.
    Koukala jsem na PTC ohrivace na Amazonu a to je katastrofa. Obcas lidi dostanou 12V a obcas 24V. A nema to ani zadnou pojistku. Tak zkusim asi koupit tohle https://pelek.eu/products/ptc-topeni-rozvadecove-s-ventilatorem-150w-pfht150-plastim
    Je to sice drahy, ale uz to ma vyreseny upnuti na listu. To snad jednoduse namontuju a nebudu muset tisknout uchytky jako na tu cinskou verzi. Ma to i nejakou ochranu proti pretizeni. K tomu stc-1000 na regulaci a bude to.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    WEWERKA: že by ti to nevytopila 150w žárovka, to topí jak hovado..to máš někde na mraze ne?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Tak jsem dala do enclosure 150w starou zarovku a za 45 minut mi to zvedlo teplotu o zhruba 5C :) Teda bez deky okolo, ale zatesnila jsem mezitim docela dost der.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ANDY_WARHOL: popravde, pokud ta deska odejde po takove dobe, ze uz je to zarizeni moralne zastarale, tak nevim jestli to moc resit
    mam tu MK3 snad z 2018, z toho posledni 4 roky v (neutesnene) krabici a zatim bez problemu s elektronikou
    tzn. pokud takhle jeste zvladne dalsich par let a pak odejde, tak spis nez po oprave budu premyslet o upgrade na neco novejsiho :))
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Tak klíč bude v tom, když je to dlouhodobější záležitost. Třeba takový kondenzátory s elektrolitem, tomu vyšší teploty musí nutně zkracovat životnost. Takže ta deska po čase odejde. Ale bezprostředně nic nepozná
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ORBIT: A ASA pak byla v pohode, bez deformaci, to je dulezity dodat pro kontext ;)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    WEWERKA: Muj mini byl vystaven teplotam 70° se vsim vsudy i elektronika a nic mi to nedelalo. A u stepperu to bylo urcite vyssi, ale tezko merit. Petg se zdeformovalo ve vsech smerech a “teklo” kolem sroubu.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    SKAUT: Tohle pry nekomu rekli na podpore Prusi, ale zaroven vim, ze teplota MCU je vyssi. Mozna se to tykalo loveboardu primo v extruderu. Ale to jen hadam.
    V poslednim upgradu na MK4S a zaroven i u v MMU3 mi poslali nove dily z PCCF. Primarne idler, ale jsou tam i kryty okolo Loveboardu a pak vedeni osy Y u napinani pod deskou. Jeste lidi doporucuji pretisknout x-carriage-clip (tam co jsou spodni loziska), tak jsem si preventivne udelala jeden do zasoby z petg a az nekdy budu tisknout z PCCF, tak to pretisknu.
    BTW z toho mini tam moc nezustalo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam