• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    77WHITE: Jj pomale chladnuti je dulezite. I male casti se mi zohybali, kdyz toho byla vetsi masa s nerovnomernym povrchem. Krabice jsou nejhorsi ;)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    dik vsem
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    PETER_PAN: obecne tohle clovek nechce pouzivat, zpomaluje to vykon a nektery operace co ten zavit protinaj delaj problem, takze si to zapinat jen na 3d export modelu na tisk. Joa jestli to chces tisknout na FDM printeru, tak jeste doporucuju offset jedny zavitovy plochy o 0,1mm kvuli toleranci, zpravidla pro vnitrni zavit. Na resinu bych to offsetnul o 0,05mm.

WEWERKA: taky se mi to obcas krouti, na internetech doporucujou to nechat vychladnout pomalu na bedu i nekolik hodin a vubec box neotvirat.

HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    PETER_PAN: Potrebujes "modeled" zavit.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PETER_PAN: Mas tam zaskrtnuto Modeled?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Mimochodem. Tohle je muj nejvetsi problem ve F360. Neco co je ve F360 pak po exportu neni, nebo je jinak. Spojeni ploch, zavity, diry. Mam vzdy posledni verzi F360.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Resim problem s F360. Potrebuju udelat vnitrni zavit 1/2" dle DIN 2991.
    problem 1) System mi necha zvolit :thread: v milimetrech. Vyberu tedy nejblizsi hodnotu v mm, coz je 20.995 mm dle DIN.
    problem 2) Pri exportu do 3mf nebo STL tam ten zavit neni a je tam jen dira.

Nekdo radu nejakou? Dopredu diky.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    77WHITE: Neni to uplne krabice. Nepatrne se to prohlo ve spodni tretine, ale konkavne (vespod) a az po vychladnuti.

77WHITE
    77WHITE --- ---
    WEWERKA: Jojo, lepidlo vetsinou vyresi vetsinu problemu, sem jen linej cistit bed po par tiskach, tak radsi zatopim :) a taky tisknu maly pudorysny blechy, krabice sem jeste netisknul.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    77WHITE: Tiskla jsem ted 180x120 mm a vsechno v pohode. Pouzivam lepidlo.
    On ten teplomer meri divne, to je ten za dvirkama enclosure nahore. Uvnitr bude asi vic, ale porad jeste nemam vyvedeny nejaky lepsi teplomer bliz tiskarne.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    WEWERKA: 40stupnu mi vetsinou na ASA nestaci, ma tendenci se odlepovat i s brimem jako hovado. Dobre vychazi 100 na bedu a cca 45-50 v bedne
    PECA
    PECA --- ---
    QWWERTY: Já vím, jenom jsem měl nutkavou "potřebu" se zamíchat do diskuse. :)
    Ale dík za postrčení, budu organizovat "kutloch", tak bych to mohl rovnou dořešit i s elektronikou...
    SKAUT: Takže také děkuji. :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Na ty MK4 toolheadu to je nejspis Molex Click-mate
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    QWWERTY: Co je na MK4 nevim ( to je to same co je na toolhead desce?).
    Ja to dal jen jako příklad něčeho co se krimpuje fakt blbě.

Ale všechno co je větší než picoblade se dělá se slušným nářadím dobře ( a mě to u baví to co si lisuju doma / v práci). A nemusí mít člověk origo, stačí Engineer PA12/09 nebo Iwiss ( nevím teď typ ) . Origo kleště jsou samozřejmě úplně jinde co se týká kvality lisu a komfortu pri lisování.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    QWWERTY: krimpovani je voser :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    WEWERKA: nevim co mas za tiskarnu. napr. u MK3 se to dalo najit jako "einsy bracket/brace". jak u MK4 netusim
    Prusa MK3/S Einsy Raspberry PI 4B/3B Enclosure with support Brace by KalleKnall | Download free STL model | Printables.com
    https://www.printables.com/model/5928-prusa-mk3s-einsy-raspberry-pi-4b3b-enclosure-with-
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    QWWERTY: Jako nevylucuju, ze elektroniku dam casem casem. Kdyz to tu ctu, tak by to nakonec nemuselo byt tak slozite, pokud to uz koupim hotove.
    Akorat teda bracket na levou stranu zatim nikde nenachazim. A na udelani vlastniho modelu by to chtelo jeste dalsi tiskarnu :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SKAUT: ah, dekuji. nevedel jsem jak se tem konektorum co jsou ted na MK4 nadava
    jako ne ze by byl problem si to vyrobit, i lisovaci JST kleste tady mam, ale i tak bych je bral hotove protoze lenost :D
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ORBIT: Ono nepotřebuješ úplně studený vzduch dokud je v komoře míň než ta hraniční teplota ( tady Průšou řečená 85°C tuším). ona stejně většina komponent nebude mít zásadní problém i nad tuhle teplotu. Jen to není garantované. A samozřejmě nižší teplota ne lépe pro součástky.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    QWWERTY: zkus picoblade 😃
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam