• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    WEWERKA: Tak projekt "hlinikovy stul pod 3d tiskarnu" zacina :) Zatim jsem do materialu zahucela investici jako do lepsi tiskarny, ale zase to bude 160 x 90 cm a bude tam 8 supliku.

ORBIT
    ORBIT --- ---
    HABEAL: Prusament, pokud nemuzes hledat ruzne alternativy ;)
    Pred par dny jsem posilal akci autapolu a i v cr je vyrobcu dost..
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    HABEAL: Nedavno to tu probehlo, zkus kouknout do historie/hledat.
    FARIN
    FARIN --- ---
    HABEAL: kdyz u nas testovali levny cinsky filameny tak v tech normalne nezavadnych materialech jako PLA bylo dost primesi ktery tam nechces (treba Kadmium apod.) Tj tohle bych netisknul idealne vubec nebo alespon nekde kdo to clovek moc nedycha.
    ENDER
    ENDER --- ---
    HABEAL: Aurapol petg. Zkusil jsem plasty mladec pla a barva byla misto cervene ruzova a stal dvojnasobek aurapolu...

Zkusenost s drahym filamentem by me taky zajimala.
    HABEAL
    HABEAL --- ---
    Zdravím, odkud berete respektivě nakupujete filament? A též by mě i zajímalo jestli máte nějaké postřehy na levný/dražší filament. Přeji úspěšný tisk! :)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    MAJOR: Brmlab ?
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    SKAUT: Mno, asi bych se bál o kondíky, těch 85˚C je pro dost znich fakt maximum. A zároveň se říká že každých 10˚C dolů od max. provozní teploty kondu je ~zdvojnásobení jeho životnosti.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    MAJOR: A nebylo by lepší používat sdílenou tiskárnu? CVUT třeba a určitě bude další laby.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Akce aurapolu, pokud to někoho zajímá:
    PLA filamenty 3D tiskové struny
    https://www.aurapol.com/cz/pla#sort=bestsellers
    Třeba ASA za 400..
    MAJOR
    MAJOR --- ---
    ahoj, muzu jen dotaz..... nenapada vas nahodou nejake misto, treba sdilene, kam by se dala hodit mala 3d tiskarna? mit to pripojene na wifi, obcas si prijit vyzvednout tisk, klidne neco za to platit... mam to ted nove dome a trochu moc to smrdi a vrci, tak premyslim, kde tisknout.... diky :)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Co rikate na posledni novinku od Bambulabu?

The Bambu H2D isn’t just a bigger 3D printer — it’s a laser cutter, pen plotter, and Cricut competitor too | The Verge
    https://www.theverge.com/news/634294/bambu-lab-h2d-3d-printer-laser-pen-blade-price-release-date

tldr. tiskarna s dual head do 350 stupnu, vyhrivanou bednou, 10/50w laser (udajne dokaze gravirovat kov?), jednodusse prestavitelny na cutting plotter/ drawing plotter, tuna dalsich ficurek.
    Dle clanku zatim dost porodnich bolesti, ale to mely i minuly produkty a jeste neni oficialne venku.
    Me gusta!
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    WEWERKA: Kdyz se ti to zooakuje po tisku, vid ze mas co resit. Pokud ne, klidne to povazuj za anomálii ;)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    WEWERKA: truhlari casto pouzivaj ruzny drazky, aby drevo mohlo pracovat. Pokud je ten plech prisroubovany k plastu, tak by mozna stacilo diru na sroub trochu zvetsit (prodlouzit) aby tam byla vule. teda pokud je tam matka. nebo nevim jak to presne mas, ale melo by to plexi bejt trochu na volno. to mas jak plovouci podlaha, ta se taky nepoklada ode zdi ke zdi, ale nechava se tam trochu mezera dokola, jinak by se to ve vlhku zvedlo...
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    WEWERKA: Tak jsem se na to koukla podruhy a on to nedrzi plast, ale zelezny profil. Stacilo ten profil ohnout zpet a dvere jsou zase rovne (facepalm). Tak ted nevim jestli je to treba tim, ze ty dvere se obcas zavrou a bouchnutim se to prohne nebo jestli to opravdu muze pusobit jako bimetalovy pasek, kdyz je to vnejsku uchycene k plastu.
    ACID
    ACID --- ---
    WEWERKA: tohle mi dělá taky (plexi), mám nachystaný polykarbonát, ale nejsou lidi..
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PECA: Uplny bi"metal"ovy pasek :)
    Mela jsem v planu tisknout tesneni do dveri, takze rovnou to udelam uz v ASA.
    Original Prusa Enclosure (OPE) - Door Seal Heat Retention by Preppo | Download free STL model | Printables.com
    https://www.printables.com/model/552897-original-prusa-enclosure-ope-door-seal-heat-retent
    PECA
    PECA --- ---
    WEWERKA: Automatické odvětrávání? :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Haha, to me po ranu pobavilo. Teplomer sice hlasi, ze ve skrini byva kolem 40C, ale ty prohly levy dvirka rikaji neco jineho :D

ACID
    ACID --- ---
    77WHITE: na win taky, ale existuje plugin, který tohle řeší a po update vyskočí jen hláška, že soubor se závity byl obnoven
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam