• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    QWWERTY: 3? Antone pavlovici … 3?? :))
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    TOM_HOST: a prodejci to taky vi moc dobre. byl jsem vyzvedavat 3 civky a prvni dotaz "a nepotrebujete jeste nejakou dalsi?"
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Boze to je jako taky slusna droga … vymyslet projektovat kreslit tisknout chodit po shopech pro rozumy :) btw byl jsem dneska v hotend.cz a videl ty vorony na vlastni bulvy … slusne jak si tiskne na tiskarne tiskarny :))

ORBIT
    ORBIT --- ---
    TEKLAC: Posta
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    Našel by se někdo, aspoň na tisk krabičky cca š: 20cm, v: 5cm, h: 15 cm?
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    TEKLAC: odměna je samozřejmostí
    cca jako tohle https://www.thomann.de/cz/rolls_mx_42.htm, ale bude mít 3x cinch vstupy a 3x výstupy (2x XLR + 1x cinch)
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    Ahoj, je zde někdo kdo umí pájet a má i tiskárnu?
    Potřebují spájet audio signálové konektory cinch a XLR a osadit do vytisknuté krabičky/rozvodny. Ideálně Praha
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    TOM_HOST: shapr3d protoze je snadny na nauceni a muzu modelovat na ipadu. Ale delam jen nekomplikovane objekty.
    ACID
    ACID --- ---
    TOM_HOST: fusion a solid edge.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    TOM_HOST: Sou dve hlavni kategorie.

Freecad, onshape, Fusion nebo Solidworks (a mnoho dalsich) sou parametricky modelovaci programy. Kdyz se naucis pouzivat jeden, ses schopnej switchnout relativne snadno na dalsi, a vsechny dokazou to zakladni modelovani stejne. lisi se v robustnosti, jak zvladaji data, v pokrocilych funkcich, ale to te jako novacka nezajima. Osobne bych se dneska zacal ucit na fusion nebo onshape.

Blender, Sketchu nebo napr Rhino maji jiny typ modelovani. Pro zacatecnika je to casto o neco vic pochopitelnejsi. Otravna je absence historie, nemuzes se vracet a tweakovat rozmery. Resp blender i rhino(grasshopper) to umi, ale je to o dost vic slozitejsi jak predchozi kategorie. Vetsinou doporucuju zacit na sketchupu.

Vpodstate je to o tom, co chces modelovat. Na vic presny “strojni” designy je lepsi ta prvni kategorie, na organiku pak ta druha.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ORBIT: expiruje. Zatraceny autocorrect :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Jednou za rok vyplnit formular, není to složitý. myslím ze to expeduje dříve, když to nepoužíváš po nějaké době neaktivity. https://www.autodesk.com/products/fusion-360/personal
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JOHNIEZ: tak já sem to zkoušel před 5 lety a po nějakém vyplňování dlouhyhi dotazniku mi to prikleplo snad na rok, s tím, ze to je jenom na vyzkouseni a priste uz za penize
    A než sem se to stihl naucit tak licence neplatila :(
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    ANDY_WARHOL: zaklikat licenci pro nekomerční použití mi teda těžký nepřišlo. A nic mi zatím neexpirovalo.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Co si pamatuji tak získat tu licenci na fusion bylo dost složitý, člověk musel bvyplmovat tunu formulářů a pak mu to stejně za pár měsíců licence skončila a nešla prodloužit.
    Už to nějak zjednodusili ?
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    FARIN: No to prave nevim :) jenom jsem chtel mit jistotu ze se ucim ten spravny abych pak za rok nezjistil ze jsou jine mnohem “lepsi” … chapem se
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    TOM_HOST: pouzivam jedine ...FreeCAD...
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    TOM_HOST: Já na něco používám na onshape - na většinu, je to můj go to nastroj.
    Ale některé věci se lip dělají ve fusion 360, obojí se da používat free.

Hodne lidi pouziva Blender, ale ja osobně jsem do toho zatím nezkusil proniknout, ale az bude čas mam to v planu. Navíc mel Blender nedávno velký update, který výrazně zpřehlednil UI.

A pak je tu Sketchup a Tinkercad. Myslim ze oboje si je dobry prohlédnout, jestli to bude vyhovovat.

Za další zmínku stojí Solidworks, který mají novy program pro DYI apod za 48usd ročně, což je myslím snesitelné. A nástroj to je zajímavý velice.
    FARIN
    FARIN --- ---
    TOM_HOST: chybi ti něco v onshape? Já používám jen to
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TOM_HOST: Podle potřeby openscad, freecad, občas autodesk Fusion.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    chci se zeptat co pouzivate na modelovani na 3d tisk? ja ted jedu onshape ale nez se do toho opru vic neni neco lepsiho?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam