• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    HARVIE: kupoval jsem toho od PM spoustu, nektere civky lezi doma roky a vetsinu casu se z toho tiskne ok
    napr. u prusa oranzove jsem mel vzdycky problem, ze jakakoliv jina vyska vrstvy nez 0.2mm se pri tisku zprasila
    ale jinak jsem s tim nemel zadny vetsi problem nebo pocit, ze je to horsi, jak ostatni znacky
    ACID
    ACID --- ---
    HARVIE: shodou okolností v práci teď tisknu s ptfe povlakovanou tryskou a žádný zázrak se nekoná, na špičce už se i odrbal a to nemá za sebou ani kilo materiálu.

Historicky s PM filamenty zkušenosti dobré, někdy tisknu cívky, které jsem koupil když jsem s tiskem začínal, jsou jen v pytlíku a tisknout je lze bez jakéhokoliv problemu. Aktuální produkci ale neznám.

BTW v práci se teď trápím s ESD PLA, lezou mi z toho zmetky za 3000/kg :-/
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    SPM: silikonovou boticku predpokladam uz mas... zkousel jsi jeste trysku s teflonovym povrchem?
    SPM
    SPM --- ---
    HARVIE: no jo, klasika :-) já nějakou dobu zpátky hrozně u PETG zápasil s tím, že se mi nabalovalo na trysku, pak to z ní padalo dolů a někde to zmršilo výtisk. Šel jsem tenkrát teplotama dolů a docílil jsem akorát toho, že se mi ještě špatně spojily vrstvy a delaminovalo se to potom... a pak už nevim co jsem udělal, teploty naopak zvednul dost nahoru a začalo to fungovat normálně. Kromě toho FRJetu, to se mi na tu trysku pořád nabaluje úplně extrémně a nikdy jsem to nevyřešil. Ale poslední balení jsem kupoval x let zpátky, tak možná už něco vylepšili :-)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    SPM: tyjo nevim, ted jsem tu samou civku dal na druhou tiskarnu kde mam 0.6 trysku a mam vysledek je uplne jinej nez na ty 0.4 :-D ja tomu nerozumim.
    SPM
    SPM --- ---
    HARVIE: no, jestli ti PETG od nich přijde nahovno, tak s tím FRJetem si teprv užiješ spoustu srandy :-))
    FARIN
    FARIN --- ---
    ORBIT: bejvávalo kdysi dávno. Teď se všechno už vyrábí inhouse
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Kdyby nekdo chtel tohle, tak necham za odvoz na praze 6:
    Originální Creality plastový extruder pro 3D tiskárny Ender/CR/aj - černý - levna3dtiskarna.cz
    https://www.levna3dtiskarna.cz/plastovy-extruder-pro-3d-tiskarny-ender-cr-aj-cerny/
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Mimochodem maj v akci dvoukilovku bilyho samozhasivyho petg:

PETG FRJet samozhášivý - Bílá (1,75 mm; 2 kg) | Filament PM
    https://www.filament-pm.cz/petg-frjet-samozhasivy-bila-1-75-mm-2-kg/p370
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    HARVIE: S tou zkusenost nemam, ale treba hneda obecne je blba barva, ktera funguje spatne u 3D tisku, treba nekdo vi proc ;)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    ORBIT: kanarkove zelena.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    HARVIE: Napada me otazka jaka je to barva?

A mam pocit ze plasty mladec dodavaji pro prusu nejake filamenty? Ale nevim jestli se nepletu..
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    HARVIE: Nejvic tisknu asi ciry petg a bral jsem prave pm nebo aurapol, oboji v pohode, vysledky dost srovnatelny, ted beeu aurapol jen kvuli levnejsi cene
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Máte někdo zkušenosti s PETG od plasty mladeč? ja mel zatim zkusenosti jen s aurapolem a zahranicnima znackama, ale nedavno jsem dostal od nekoho prebytecny PETG od PM a prijde mi, ze to je uplne nah*vno material... Kdyz pominu, ze je na nejaky nestandartne siroky civkce... Tiskne hezky, ma zajimavou barvu, ale přilnavost mezi vrstvama je temer nulova a je takovej tvrdej a křehkej, zkousel jsem i ruzny teploty a nepomohlo to.

Jeste zkusim jestli pomuze filament ususit, ale ja nikdy s vlhkosti PETG problemy nemel ani u rok otevreny civky a pri tisku to nedela zadny viditelny ani slysitelny bublinky, tak nevim jestli to tim muze byt...
    ACID
    ACID --- ---
    PETER_PAN: při extruzi si pohlidej ať je to ve volbách dole join a ne new body. Dá se to pak sice spojit, ale prvky mezi tím extrude a combine nemusí dobře fungovat
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ACID: Zadny. Je to tak, ze jsem stale zacatecnik ve F360 a nektere nacrtky a nasledne extruze tak v prubehu prace proste vyplinou. Neni to zamer. Tady to bylo tak ze jsem upravoval neco v polovine na casove ose a pak po "prepocteni" to uz byla rozdelene na 2 bodies.
    ACID
    ACID --- ---
    PETER_PAN: jaký máš důvod, aby to byl multibody model?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    PETER_PAN: Pravdepodobne si mel to druhy body skryty v momente, kdy si ten cut tahal, tim se automaticky vyjme ze seznamu dotcenejch teles. A i po odkryti se do toho seznamu uz neprida, musis ho tam zakliknout manualne.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    REDGUY: Za odvoz bych mel zajem. Napisu ti do posty.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Mam tady v krabici cca sedm, osm let staryho Prusu i3 Mk2. Chcete ho nekdo? Pokud jeden zajemce, tak za odvoz (Praha 7), pokud vice zajemcu, tak nejvyssi nabidce. NULOVA ZARUKA. Myslim, ze funguje, ale zdaleka to nevim jiste a nebudu ho vytahovat a testovat. Cili, pokud si ho nekdo odveze a po zapojeni to vybouchne a shori, not my problem, i pokud mi dotycnej dal nejaky penize.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam