• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Ja mam jednu uprostřed nahoře RPi širokoúhlou a vidim +- celý bed ( nevidim vnejsi kraj kde stejne nebude vetsinou nic ). jen je to zhora ale holt osud u Tridentu . Podstatné je že vidim na tisk.

CERBERUS: Ja strcil inbus do větráčku hotendu, objednal novej větrák a mezitim se rozhodl ze bych mohl Reapera vyměnit za něco s těžištěm lépe uloženým. Jenže muj hotend nejde do A4T musel bych asi XOL a musel se smířit že nebudou 5015 protože takovej toolhead neexistuje ( kam by slo co chci..)
    A CPAP nechci ( zatím 🤣).
    Takže asi 4040 a pořídit chube compact 🙈. A možná z té CNC gantry co mam to předělat na Monolith až to vydaji.
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: ok, tak řekněme do provozuschopného stavu :) Zrovna řeším jinou kameru (abych viděl celý bed), resp. její držák. Při tom jsem zjistil, jak připojit dvě kamery, takže u toho asi zůstanu, jedna přehledová a druhá někde z boku na střed bedu.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ANDY_WARHOL: Neřekl bych, to video se týká jiného článku ;)
    CERBERUS
    CERBERUS --- ---
    SKAUT: Ja uz jsem pripraven na dalsi rozebrani Tridentu az bude venku CNC Monolith gantry, do te doby dostal XOL a novou kameru :-)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Vorona nikdy nedostavis 🤣🤣🤣. Nebudu říkat kolikrát jsem jak Trident tak Zero rozebral a znovu sestavil. Oba teď už dám zpaměti 🙈. Obě tisknou ale pořád by bylo co vylepšovat...

Coz je zas plus mít něco jako Voron kde si můžu dělat co chci.
    Známý ( totálně neznalý co se tyka 3D tisku a manuálně neumí taky moc tyhle věci) chtěl tiskárnu, doporučil jsem mu X1C ( tehdy) - s tim slo ruku v ruce to že mu budu dělat i support a sem tam řeší věci které já doma neřeším nikdy nebo mám hned. U něj je to někdy na dýl nebo netuším co s tím protože něco co si tiskárna dělá sama ( a zjevně to udělá špatně) se mění někdy blbě.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Ackoliv jsem jednoznacne pro Prusu, tak jsem za Bamboolab velice rad. Tohle je pro prusu dobra konkurence. Nuti je to vic makat a tlacit do vyvoje dal.
    Prusa neni one man show, je za tim velky tym fakt sikovnych lidi a novinek je v posledni dobe cim dal vic.

Ten liquid filament je fakt hukot, to bylo hodne out of the blue a cekal bych to spis jako april, ale je to realita.

Fakt se tesim na dalsi novinky a co pecou jako dalsi mmu
    ACID
    ACID --- ---
    H2O: neptej se, jak dlouho jsem (sice po chvilkách) stavěl Vorona. Mimochodem návod je zpracovaný luxusně.
    TRUPKIN
    TRUPKIN --- ---
    H2O: Průša má nejvíc nejlíp zpracovaný návod podle kterého to musí složit snad každý. Největší oříšek je udělat si systém v krabicích ze kterých bereš náhradní díly. Na začátku každého kroku ti návod řekne co si máš připravit a ve které krabici to najdeš. Navíc součástí návodu jsou online komentáře uživatelů, kteří to skládali před tebou a občas tam jsou zajímavé postřehy, které dost pomohou. Stačí nebýt namachrovaný a nepřeskakovat návod jako já. 🤣 V jednu chvíli jsem se už cítil hodně sebevědomě protože se přede mnou z ničeho začala rýsovat tiskárna a nepřičetl jsem si pořádně návod a díky tomu jsem si musel znova rozebrat část tiskárny protože jsem nasadil jednu řemeničku obráceně. Ve finále jsem toho musel rozebrat mnohem méně než jsem čekal Za pár minut to bylo opravené. Nemám zkušenosti jak je to s dostupností náhradních dílů a servisu u bambulabky, ale u průši seženeš cokoliv z náhradních dílů a všechno jsi schopný si sám opravit aniž bys to musel někam posílat
    H2O
    H2O --- ---
    TRUPKIN: ja si rikal stavet to 14dni ne nějak moc 😉
    TRUPKIN
    TRUPKIN --- ---
    Já mám s průšou jen super zkušenosti. Tiskárnu mám teprve krátce, ale naprostá spokojenost. Objednal jsem si Core One stavebnici a neskutečně jsem si to užil. Bylo to jako stavět s dětmi lego, jenom bez těch dětí, který do toho kecaj a berou ti hračky. 😁😁 Člověk se stavbou mnohem lépe zorientuje kde co je, jak to funguje, a kam sáhnout. Sice jsem to stavěl dva dny, protože jsem na to neměl tolik času, ale neskutečně jsem si to užil. Pokud za dobu používání vznikly nějaké problémy, vždycky to byly moje blbosti, který jsem podělal já.
    H2O
    H2O --- ---
    Mam Bambu P1S, CoreOne a XLko
    Všechny šlapou jak mají, všechny vybaleny a rovnou se tisklo jedna basen (krom XL a nasazování 5ti headu samozřejmě)
    Kluky z Prusa znám a ten boj s Čínou opravdu není fér.
    Prusa do vývoje šlape a bude hafec novinek.
    Ze třeba neresite ten tisknouci silikon. Na to se třeba moc těším.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    vsude je neco, ja prave zjistil, ze ten slavny prusalink a prusa connect neumi posilat prikazy konzole, to bych cekal ze je takovy zaklad. ale ne
    CERBERUS
    CERBERUS --- ---
    LORDPEET: A nebo je to vsechno kopie Voronu? (2015)

Jo, AMS ti funguje dokud ti AMS na H2S kazdych 15 minut nehlasi ze mas "assist motor is overloaded" (protoze soudruzi k tiskarne dali kratkou PTFE mezi buffer a toolhead), integrace H2D s BambuStudio je shit (pravidelne to musis vypinat protoze se protokol sekne ve stavu ze si mysli ze tiskarna tiskne, upgraduje se atd).

Neni nad prakticke zkusenosti se zazracnymi produkty ...
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    AXTHEB: Dobře, kopie čínský tiskárny... Ale po Průšácku je dražší a zároveň horší.

S XLkem se fakt povedl ten tool changer, to rozhodně ano. Ale zase jsme u toho, že jedna hlava tě stojí kolik, osmičku? Tedy víc než spousta komplet tiskáren.

MMU kdyby fungovalo, tak je fajn. Oproti tomu u AMS můžeš propojit až čtyři moduly a tedy mít na jedné tiskárně až 16 filamentů
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LORDPEET: No že píšeš "kopie číny".
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    AXTHEB: Já se nebavim o systému core xy, že je kopie číny, já se bavím o konkrétním produktu Core ONE
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    AXTHEB: Ano, to vim... A dál?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LORDPEET: Nedbale čteš.
    (Core XY pulikoval v roce 2011 Ilan Moyer z MITu, první CoreXY tiskárny se na reprap IRC objevily odhadem 2013)
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    AXTHEB: Asi od doby co mam doma 3d tiskárnu ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LORDPEET: Hele jak dlouho (kolik let odhadem) sleduješ vývoj 3d tiskáren?
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ACID: tak core xy má už XLko ;)
    Každopádně v době kdy byla MK3 novinka, tak jsem kupoval Anycubic... V zakladu zaboxovaný, core xy kinekatika, tisklo to rychleji a lépe a cena byla třetinová... O vzhledu produktu raději nemluvě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam