• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    kdybych chtel tiskarnu v dreveny bedne, tak uz ji mam davno :)
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ORBIT: Prej exkluzivní :D :D
    Vypadá to sice pěkně, ale chtělo by to lepší vnitřek... Tohle je čistě pro prachy.

Ta toxická pozitivita je fakt toxická.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Kdybyste nekdo rad drevenou dubovou nebo jinou tiskarnu, dejte vedet, rad udelam specialni projekt.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Tak dub je hodne exclusivni ;)

This limited-edition printer is available in two variants:

Prusa Signature Oak without legs – 5,000 EUR/5,200 USD/120,000 CZK (duties/tariffs included)
    Prusa Signature Oak complete with legs – 6200 EUR/6,500 USD/150,000 CZK (duties/tariffs included)

A staci to jen uhradit dopredu a az to bude hotove, poslou ;)
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: Tohle je te "tool"; nextruder nozzle clamp. Ten plastový "klíč" nepoužívám, velmi rychle se vymačkal; používám původní plechový klíč od tiskárny.

PECA: Ještě mě napadlo, že jsem vlastně poměrně o dost upravil napnutí řemenů. To mohlo pomoci k tomu tiššímu chodu tiskárny taky. Rozhodně již nejsou slyšet žádné rezonanční zákmity. A to byl povrch v pohodě, žádné vlny na tom. Spíš asi při rychloposuvu při přejezdech. Ta experimentální ladička řemenů podle zvuku je skvělá.
    PECA
    PECA --- ---
    MARASAN: Taky se mi do toho dříve moc nechtlo.

Vytiskl jsem si na tool z printables. Nandá se to na hotend v silikonové krytce (je verze i bez, ale musí být hotend dostatečně vychladlý). Zkusím povolit trysku, povolím stavěcí šrouby (pokud vyměňuji častěji, vzpomenu si na ty stavěcí šrouby jako první :) ), povolím a vyšroubuji trysku. Zašroubuji a utáhnu jinou trysku, utáhnu stavěcí šrouby. Upravím nastavení v tiskárně.

Je dobré si na hotbed položit něco pro jisotu, aby pokud tryska vypadla nevyďobla ďolík do tiskového plátu. :)
    A měnit trysku předepsaným způsobem (odpojit, vyndat i s tepelným blokem...). Bah...

ORBIT: Už tisknu synkovi ris lištu. Je to rychlejší a zdá se mi to i tišší. Mám z toho radost. Leželo mi to tu "jenom" prakticky přesně 4 měsíce. :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ja menil trysku a taky mam ze sebe radost :-D
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: Dobre ty, taky se zkusim hezcnout co nejdriv :) uz tam ten kit lezi dlouho..
    PECA
    PECA --- ---
    Plácám se poramenou. Dneska jsem se donutil nainstalovat MK4->MK4S upgrade. Jde akorát o to s tím začít, pak už se nedá přestat, leda že bych nechtěl tisknout. :)
    Hurá, hurá.

Jdu zkusit synkovi přeslicovat ris lišty pro scope na sniperku a uvidím, jestli to stálo za ten skoroden šmrdlání... :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LORDPEET: no a teď si představ, že to petg co mám, tak se jede ještě o 20 stupni víc než je ta původní teplota v profilu pro prusament.
    Pak když to takhle horký natece na pla, tak to prostě nataví, a kdybych jel prusament, tak ne.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    Já třeba u Prusamentu PLA/PETG musim nastavovat mnohem nižší teplotu než má v profilech (na neprůšáckých tiskárnách) jinak to chčije jak sirup...

A i ten Miník s IS pod Orcou jede na nižší teplotu než s Prusaslicerem.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ANDY_WARHOL: Já už jedu jen Orcu :)
    Od Průši mam Miníka a s Orcou tiskne o dost rychleji a je i tišší :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    byl to jen prvni test, priste si s tim lepe pohraju a sezenu si na to nejaky obycejny pla
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NAVARA: nebo mozna taky materialem, nemel jsem nic po ruce tak sem pouzil nejaky lepsi pla, polytera pla, pastelove krasne barevny. ne nejaky obyc. taky mam petg s vysi teplotou nez ma prusa petg. to vsechno udela svoje.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LORDPEET: jenze to prav v prusa sliceru nejde, tedy pokud by si ty podpery mel jako dalsi objekt tak ano, ale ciste podpery jako podpery, pokud je chces mit z jineho materialu, tak ti to nedovoli kdyz mas mezeru, musi to byt jako by si mel rozpustne podpery... ale uz pomalu prechazim na orca slicer abych pro vsechny tiskarny mel jen jeden, tak to treba pujde vychytat lepe
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    Ono stačí mírně zvětšit mezeru mezi podporou a modelem. U PLA mam 0,1, u PETG 0,2 a u TPU 0,35 a jde to od sebe vždycky parádně... Pro kombinaci materiálů bych si nastavil 0,15 :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Používám tedy nějaké pruší solutible profily, takže to možná cíleně a lépe ofukuje
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    NAVARA: Na o Andy píše, že čekal, že to půjde od sebe lépe... Mě se to na sebe v tomto pořadí nikdy nechytlo ani malinko :)
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    Třeba zde je modré PETG a měděně PLA... Neni to začištěné a tak, je to stojánek na vonné tyčky

NAVARA
    NAVARA --- ---
    LORDPEET: Však o to jde - díky tomu se ty supporty odpojí v podstatě samy :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam