• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DOKKTOR: Single wall printy na 0.4mm nozzle jsem tiskl kolem 50-60 mm/s s šířkou 0.55 a drželo to dobře, dělal jsem tak i díly na RC letadla. Pořád by to mohl být lepší čas než dvě stěny stovkou.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    DOKKTOR: Tekl bych ze tloustku steny musis odzkouset jestli ti to bude drzet dobre a fungovat jak ma. U nizkych kontejneru mozna..
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DOKKTOR: jo samozřejmě takové ty věci jako minimální infill a tenké stěny jsou samozřejmost. dělám dvě stěny, je jedna stěna ok, nebo se bude lámat?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    otázka na majitelé enderů - jakou nejvyšší rychlostí lze tisknout konkrétně na ender 3 v2 s direct drive - momentálně tisknu hromadu věcí na gridfinity a snažím se to co nejvíc urychlit, kvalita zas tak moc nehraje roli. zatím jsem jel nejrychlej 100mm/s s vrstvou 0,3 - trysku mám jenom 0,4. nějaké obyč pla 210-230°C (touto rychlostí jedu 215. lze to ještě nějak urychlit? je mi jasné, že vyplnit tím šuplíky psacího stolu bude trvat několik dní, ale každá hodina k dobru se počítá.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LORDPEET: ten novej kentaur není otevřený :(
    SPM
    SPM --- ---
    ACID: Problem je, ze do nej to musis vazit rucne nebo zadavat ty ubytky rucne... alespon u tech prusa tiskaren co jsem se koukal do dokumentace API proste nejde vytahnout, kolik materialu to behem tisku sezralo (da se to jakztakz nejak zjistit z toho souboru, ale pokud ten tisk stopnes v pulce nebo je to multimaterial, tak zase blby). Aneb jak nekdo pise vyse, je to dobry pro lidi s pevnymi navyky :-)
    LIVE_RUSTY
    LIVE_RUSTY --- ---
    ACID: Pribalil jsem mu ho...
    ACID
    ACID --- ---
    LIVE_RUSTY: ten dotykáč je co zač? Kdyby ho náhodou Andy nechtěl..
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    TEAPACK: Elegoo mam hodně rád. Je to otevřený (do firmwaru se můžeš hrabat jak chceš), dělá se na ně dost upgradů i třeba od bondtechu nebo micro swiss a co mam zkušenost, tak jsou dost spolehlivý, měl jsem neptuny 3 max a paráda, pak jsem přešel na Neptune 4 max...
    Toho jsem minulej týden hodil na lineáry (X a Y), přidělal ještě přední vzpěry a hodil na něj high flow micro swiss hotend a je to dobrej o velikej stroj :))

Aktuálně mam Anycubic 4Max pro (lehce poštelovanej a budu pokračovat), Miníka v enclosure (potuněný) a toho Neptuna :)

TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    NAVARA: co teď koukám na ELEGOO tiskárny, tak si myslím, že nebýt tam toho mmu2, tak už to náhradní díly jsou O:)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Tak ja se pak hlasim ze bych to pak uzil a vdechl tomu novy projekt.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Ještě jsem nedozrál do stavu, kdy bych mk3s+mmu2 kit prohlásil za motory + nějaký bordel, ale ten okamžik asi někdy přijde :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Kdybyste meli nejake prebytecne stepper motory, dejte vedet
    PECA
    PECA --- ---
    KAERO: Ono, jak je to podané na webech, tak by to bylo asi tak na úrovni, aby automobilky zajistili, že s autem nepůjde zaparkovat v rozporu s pravidly silničního provozu... :) Či-li jediný skutečný hlídač je nakonec policajt, co jde zrovna kolem...
    KAERO
    KAERO --- ---
    TRAGED: PECA: ja bych rekl ze takove zakony jsou hlavne proto, aby vam mohli udelat staru, a kdyz najdou takovou tistenou zbran tak vas zabasnou. Pripadne to je aby mohli sejmout server co nabizi takove soubory. Jo, v navrhu je ze to bude blokovat tiskarna, ale hadam ze v tomhle stavu to neprojde ani americkou legislativou.
    LIVE_RUSTY
    LIVE_RUSTY --- ---
    ANDY_WARHOL: Ano, jasný je k ní ještě ten DCDC mode a našel jsem i pátý driver, ale je ještě origo bez chladiče. Pošlu zásilkovnou a pokud vše bude OK pošleš 500,-? Přibalím i dotykovej display, bez desky je k nicemu. Zbytek jsem spíš popisoval, kdyby se ti něco hodilo na stavbu, zavazí mi to tu. Detail kdyžtak do zprávy.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LIVE_RUSTY: mam to chápat, že nabízíš mimo jiné i desku s drivery ? Akorát tedy 4mi ( to není problém)
    Ostatní věci mám, ale desku bych bral. Cena ?
    LIVE_RUSTY
    LIVE_RUSTY --- ---
    ANDY_WARHOL:
    Ahoj, mám tu BigTreeTech SKRV1.4 Turbo 5 slotů osazeno 4xTMC2209. Mrkni zda vyhovuje. Měl jsem ta klipper.
    Mimo to tu mám zbytky z éry stavby i3, pak přestavba na Hevo.
    No a to vše je rozebráno a nevím co s tím. Oldschool bed na i3, 300x300 bed 24v na HEVO. Arduina a shieldy na to, staré drivery :-D to je už spíš nostalgie

Mám P1S a jsem spokojenej.
    PECA
    PECA --- ---
    A ty si mamrdi myslí, jako že to proženou nějakou AI? A už naslicovaný gcode, nebo teprve STL modely? Nebo to už rovnou hodlají něchat integrovat do CADícího SW? Podle zdrojových statí by to měli řešit výrobci 3D tiskáren (nóóó, tak to good fuck). Nemluvě o mraku 3D printable "zbraní" pro děcka, hraček, těžítek, fidgetů, blasterů, airsofťáských a paintballových doplňků... To se z toho ta AI vopupínkuje...

A že zrovna v Americe, kde mají civilisté v držení zbraní víc než jejich tam všech dohromady a koupit kvér si můžete na řidičák, nebo tak něco. Tam se to fakt posere, když sie nějakej geek bude chtít zdarvinovat plastovou brokovnicí...

:megafacepalm:

No nic. Jako, že se svět v prdel obrací se hraje už dlouho, ale poslední roky to nabírá grády. A ta tráva nejenom že není tak zelená, ale pomalu už není vůbec...

Tak nevím, jestli stárnu a magořím, nebo se zase tak moc neděje?

V reakci na TRAGED, ale ne adresně jemu. Další zdroje:
    New York Unveils First-in-Nation Plan to Block 3D Printed Guns - 3D Printing Industry
    https://3dprintingindustry.com/news/new-york-unveils-first-in-nation-plan-to-block-3d-printed-guns-248000/

https://www.tomshardware.com/3d-printing/3d-printed-ghost-gun-designs-have-evolved-dramatically-outside-the-u-s-full-auto-bullpups-can-now-be-made-for-a-couple-hundred-dollars
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Úplně to vidím, "Vypadá to, že tisknete hlaveň k pistoli, to Vám bohužel můžeme dovolit!" Takze si už to pouzdro na tužku nikdy nevytisknete.

https://www.tomshardware.com/3d-printing/new-york-state-takes-steps-to-ban-3d-printed-guns-proposal-will-require-3d-printers-to-prevent-weapon-printing
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam