• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    KAERO
    KAERO --- ---
    KUBLAJ: a co to je za materal a tiskarnu?
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    KUBLAJ: zkusil bych tu první vrstvu nad podporou tisknout hodně ponalu, aby se to líp chytlo
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    To už je po odlomení supportu, jen jsem to spasoval zpět. Jde mi o ten ohnutý, deformovaný roh, který se zvedl nahoru.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    KUBLAJ: a jakou máš mezeru mezi podpěrou a modelem?
    Já mam na PLA 0,1mm, na PETG 0,2mm a TPU 0,3mm
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    LORDPEET: ten vingl vzadu byl delší a takto to vycházelo na méně podpor. Kdybych věděl, že se to stane, tak to otočím🙂
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    KUBLAJ: proc to máš na podporách a ne přímo na podložce?
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Můžete mi prosím poradit (nebo spíš objasnit), proč se mi stalo tohle? Dole je support, nahoře začíná výrobek který je uvnitř dutý. Co udělat, aby se to nedělo? Méně chladit?

KAERO
    KAERO --- ---
    SPECZ: jo mam.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    KAERO: A máš ji v "LAN only" módu? Jinak se snaží šahat si pro aktualizace.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KAERO: to zkus reklamovat :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    K vanocum jsem od manzelky dostal Bambulab A1. Vyrobce tvrdi ze kdyz ji nepripojim k bambu uctu, tak se nebude pripojovat do internetu. No a ted jsem si koupil novy lepsi router, ktery zaznamenava co se kam pripojuje. Samozrejme ze ta tiskarna se zkousi kazdych 5 minut pripojit nekam ven. Asi nikdo necekal ze by se jim dalo verit, ze?
    To jen tak pro info.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    AXTHEB: predchozi tryska skoncila jeste nez se rozjela :-)
    a s tim magnetit filamentem zkratka musim tvrzenou... a jinou nez tuhle nemam.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TLOUDEV: No, tak je prostě tlustší než je deklarováno.:) Uber o nějakou Pyšvejcovu konstantu.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    AXTHEB: me taky, na trysce ho bylo bambilion, jak se v tom ta tryska rochnila... je to petg s magnetitem, nastaveny ve sliceru, teploty ok, zkusim s tim jeste neco udelat softwarove, nez to hodim z vokna :-)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    SPECZ: normalne to projet zavitnikem. zhruba cca 4mm uvnitr byl grot jako prase, po projeti to krasne volne funguje...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Takhle mi přijde, že je tam moc plastu.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TLOUDEV: To je divný, s předchozí tryskou se stejným gcode to bylo ok?
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    TLOUDEV: Stačilo to projet, "vyčistit" závitnikem, nebo si dělal větší díru a nějakou vložku?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TLOUDEV: no a protoza jsem to v chatu na strankach prusi asi blbe popsal, tak misto trysky a heatblocku poslali trysku a heatsink :-)
    jako... OK, opravil jsem si sam zavitnikem.
    nicmene tisk z te tvrzene trysky je opravdu na povrchu hruby jak svin...

TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    YARRDESH: zavit v pice. z druhe strany tam krasne sla, ale po smeru asi nejakej grot v zavitu ci co... slo to dost ztuha nasroubovat, a pak se rozpadla pri zavadeni filamentu (asi jsem ji pretahl, nevim...) ven pak skoro nesla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam