• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    RAINBOF: Ukaz jak to vypada z druhe strany :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ACID: mam core one a prislo mi fajn mit stejny trysky a dily. je to hlavne hobby projekt a hrani. vtipny je samotnej tisk me moc nezajma :)
    ACID
    ACID --- ---
    RAINBOF: co tě vedlo k tomu pořídit si nextruder?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    a tady odhalene vodice jak to mame radi :) tiskarna lezi na spalcich takze je vlastne pohybliva coz se fakt hodi.

IMG 20260720 194657 057
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    tak prestavba cr10s pro s bltouch na skr s tmc je hotova uz jedu na sonicpad a klipper.

tedka mam sehnany nextruder a zahajim dalsi fazi prestavby a tou je prestavba osy x na nextruder a chytrejsi vedeni remene vc toho hezkyho sponovaku co ma prusa. hadam ze nezbytne otoceni pohonu osy x o 90 stupnu bude hezka vyzva.
    dalsi veci pak bude to ze bych rad bych ziskaval udaje z toho loveboardu abych mohl opustit bltouch a na to mam v planu pouzit druhou elektroniku s canbus a vyuzit tak faktu ze klipperu je vpodstate fuk kde data cte. jak to ovladat by melo jit vycist z prusa fw :). trapi me ale ze ve finale to budu muset zas prekabelovat jen nevim zda proto ze vodicu ubude neb proto ze jich pribude.

dalsi faze bude zasadni posileni konstrukce :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Ahoj, prosím nemate někdo odladěný profil pro mk3s pro Prusament TPU95A? A mohl bych ho vidět? :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Drybox - žádné kolečka, velmi těsné rozměry
    BATY
    BATY --- ---
    ORBIT: Ne, naopak. Myslím, že mluví od tom prusa dryboxu...
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Tam nejsou zadne rolny? A ted komentujes tu polymaler vid?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BATY: Plus si moc nerozumí s různými fillamenty na papírových kotoučích a vůbec non-prusa fillamenty různých rozměrů, tisknout si konverzi aby se ta špulka v dryboxu otáčela, to chceš
    KAERO
    KAERO --- ---
    ORBIT: jo, plechova trubka to jisti :) ALe nekdy je treba moc blizko vetraku nejaka nezaoblena hrana a to uplne staci aby to hucelo 2x vic.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    KAERO: Rozhodne spuhlasim, neni nad peknou plechovou trubku, ktera vede do ozvucnice ;) ale jeste jsem nevidel susicku s trubkou.

Ale mam kamarada co je trochu suchar a hraje na trombon ;)
    KAERO
    KAERO --- ---
    ORBIT: nejenom vetraky. kdyz je potrubi spatne udelane, tak to muze byt hlucnejsi nez bezny vetrak.
    ACID
    ACID --- ---
    PECA: je to relativně hlučné, v práci mi je to jedno..
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: hluk dělají větráky a ty se případně dají měnit za tišší.

PECA: To druhé video co jsem posílal, tak je o tom jak sušit efektivně silika gel, tae jestli ho máš vlhký, jde to snadno reaktivovat..
    PECA
    PECA --- ---
    BATY: No, já mám 2 velký samla-dry-boxy. A silicagel je už modrý. Či-li dostala se mi tam časem vlhkost. Tisknu prakticky výhradně PETG, nicméně junior už se ptal na flex, já o flexu již také nějakou dobu přemýšlím. Nic jiného jsem ani nechtěl zkoušet, aby mi to pak zvlhlo a bylo k nepoužití...

Jaký rámus dělá to těleso od Polymakeru. Chápu, že každý máme naladěné uši jinak, takže čistě subjektivně aspoň. Nechal bys to běžet v místnosti, kde si třeba čteš, nebo pracuješ na PC? Vyspal by ses u toho? Je to výrazně hlučnější, nebo tišší, nebo srovnatelné s tiskem na MK4, Core1? Má to odtah vlhkého vzduchu mimo sušený prostor?
    BATY
    BATY --- ---
    PECA: Ta polymaker pixla je drahá za 900 Kč, ale jde dát na tu sušičku nativně :) Ale taky mám zatím jen jednu a vysušené filamenty dávám do uzavíratelných pytlíků s gelem. Zatím mám spíš jen pla a petg, takže to asi stačí. Prusa drybox je určitě propracovanější než pixla od polymakeru, ale stojí v podstatě stejně a nejde dát na tu sušičku... Zatím sám nevím, jakou cestou se vydám ohledně skladování filamentů.
    PECA
    PECA --- ---
    ORBIT: Vím, jen jsem to popsal slovně, namísto °C. Jinak to video se solid state odvlhčovačem jsem viděl, to mě vlastně zaujalo, a zapomněl jsem na to. :) Mrknu znovu. Možná by to stálo za pokus o upgrade mého "dry-boxu" z netěsněné IKEA Samla...
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    https://www.youtube.com/watch?v=6tHInlFfMcM tenhle link to nějak vyignorovalo :D
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: Tyhle boxy prodávala Ikea, ale už nejsou v nabídce. (budu rád, když mě vyvedete z omylu). Máte jiný zdroj?
    A technické materiály potřebují "jen vyšší teplotu". Víc než 85°C by nemělo být potřeba na ni co můžeš tisknout doma (polykarbonát) a 80 stačí na téměř cokoliv. Pak už je to jen o době jakou to sušíš. Něco potřebuje sušit dlouho, aby se dostala vlhkost všechna pryč a něco je rychlý :) Jsou na to tabulky.

A CNC Kitchen měl výborné video o reaktivací granulí na sušení (desicant) v mikrovlnce, troubě a spol. Doporučím zkouknout, pokud neznáte. To s tím úzce souvisí.https://www.youtube.com/watch?v=6tHInlFfMcM
    A tohle je taky relevantní - obecně má více videí, kde se tím zabývá..
    Solid-State Dehumidifier: The Ultimate Filament Dry Box
    https://www.youtube.com/watch?v=n7EWexck8NE
    PECA
    PECA --- ---
    BATY: Já o tom uvažoval, než jsem si všiml, že PrušaBox stojí cca 800, takže ta plastová pixla samotná mi přijde relativně drahá. Samotný dryer asi cajk, ale napadlo mě se poptat po konkurenci. Za ty pení se dá třeba sehnat sušička na 2 cívky a pod. Čili v principu, opravdu to suší? Zvládne to náročné materiály (byť je (zatím) netisknu)? Je to tiché (asi most important)?

ACID: Příklad dobrý. Ty boxy se kupují kde a kolik stojí? Prej od obilovin, ale v životě jsem to neviděl. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam