• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ACID: Proč ne?
    ACID
    ACID --- ---
    AXTHEB: tímhle utahovat trysku vážně nechceš :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Mám ho doma, kupovali jsme s kámošem na karbonový komponenty, když byl ve slevě za 190. Supr věcička :)

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    V Lidlu mají momenťák na kola za 500 co zvládá 2 - 24 Nm
    :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    KAERO: Vytiskl jsem omylem ten obal s mensim infilem a dostal jsem se po opakovanem otestovani na 1,8Nm. Pak vytisknu spravny obal. Ale myslim ze to bude celkem odpovídající.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    KAERO: Je to dostupné i na printables.com s komentáři a testy. Musim si to ještě projit cele taky.
    KAERO
    KAERO --- ---
    HE11_KNIGHT: ajo toho jsem si nevsiml. Jo, to vypada dobre.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    HE11_KNIGHT: taky jsem to vytiskl a kdyz jsem videl, jak se s tim manipuluje a ze stejne nemam cim premerit spravnost vysledku, tak jsem to zase zahodil a dotahl to klasicky od oka klicem :))
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    KAERO: Ma tam i testovaci paku. Pise ze se to musi otestovat. Ale celkove dle toho jeho nastaveni vy to melo klapnout. Otestuju.
    KAERO
    KAERO --- ---
    HE11_KNIGHT: jak spolehlive to muze byt? Staci trochu pevnejsi plast a misto 2,5 to bude 3,0, ne?
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    JONEZ1: Akorát si tisknu "momentový klíč" na 2,5Nm na mk3s. Na začátku se mi stalo, že jsem trysku zle dotáhl, kvůli strachu něco poškodit. S tím klíčem bude jistota.

Thingiverse - The community for Open Hardware
    https://www.thingiverse.com/thing:2613057
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    U prusa mini jsem menil heatbreak za 3rd party a pd te doby jsem a tim nikdy nemel starosti.
    A silikonova ponozka tam nebyvala standard. A rozhodne doporucim.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    ACID + AXTHEB:: diky. Zasroubuju vic ten heatbreak a nejdriv to pro jstotu jeste procistim.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Tyhle dvě kontaktní plochy nesmí být zajebaný ani dojebaný. V manuálu bude nejspíš napsaný nějaký postup s dotahováním za tepla.

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JONEZ1: máš málo proti sobě dotáhnutou trysku a heatbreak. Pokud by byla špatná PTFE trubka tak by se to zasekávalo.
    ACID
    ACID --- ---
    JONEZ1: tryska musí dosednout na heatbrake zároveň se nesmí dotknout heatblocku. Na druhém obrázku je vidět, že heatbrake je do bloku zašroubovaný hlouběji, aby to tak šlo udělat.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    Ahoj. Po vymene trysky a nekolika hodinach tisku na Prusa Mini mi zacal vytejkat filament vrchem pres spojeni heatbreak - hot end.
    Prisoudil jsem to tomu, ze jsem trysku moc utahnul (viz prvni obrazek).
    Cele jsem to rozmontoval, ocistil, smontoval, trysku tentokrat s predepsanou 0,5mm mezerou a po kalibraci a cca 30 minutach tisku znova totez.

Co delam spatne? Muze byt spatna PTFE trubicka heatbreaku?
    Kdyz tak koukam na tu fotku, tak to trochu teklo nejspis i spodem.

TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    Prusa spustil objednavky INDX
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    njaka nova "plus" verze tiskaren

Prusa vylepšil 3D tiskárny. Pluska dostanou hřebínky, lepší řemeny a rychlejší start – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/clanky/prusa-vylepsil-3d-tiskarny-pluska-dostanou-hrebinky-lepsi-remeny-a-rychlejsi-start/sc-870-a-242772/default.aspx
    KAERO
    KAERO --- ---
    V útrobách Prusa Research: Podívejte se, jak funguje firma, která odmítá přenechat 3D tisk Číně - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/clanky/v-utrobach-prusa-research-podivejte-se-jak-funguje-firma-ktera-odmita-prenechat-3d-tisk-cine/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam