• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    nizkonakladova automatizace v bydleni, protokoly, dodavatele, tipy, aplikace pro android/iphone... - ovladani pomoci smartphone/tabletu
    rozbalit záhlaví
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Chtel bych se zeptat, jestli nekdo nemate zkusenost se zavlazovanim, kdyz nekam jedete. Je nejaka krabicka do ktery se naleje voda, s hadickama do kvetinacu a pripojenim na wifi ? Pres webserver si pak zalivate, pripadne automatika.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    asi je dobry mit i nejakej override v podobě mechanickýho zámku
    S474N
    S474N --- ---
    JEZEVCIK: jenze to je prave to, cloveka to nenapadne a potom resi, jak se dostat do prace, protoze nejakyho kretena to napadlo.
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    S474N: Tak to nevím. S tímhle zkušenosti nemám a ani by mě to ve snu nenapadlo :-) Ale lidi, jak vidím, příjdou na kde co. Podle mne takový snímač přestane fungovat. Vrstva lepidla určitě nebude rovnoměrná a bude "posílat" paprsky světla jinými směry.
    FESTER
    FESTER --- ---
    CERMINEK: hmmm ani to nemam ale projizdim to a stahl jsem si z android marketu jejich app NEST na tablet..
    naistalovani a jdo na open app.. a hned mi to rika :
    Nest mob ile does't yet work with your android device screen size and resolution

jedine tlacitko ktere je available je quit
    FESTER
    FESTER --- ---
    CERMINEK: velice zajimavy thermostat a koukam ze ma velice dobre review... jediny problem s timto thermostatem je jeho vysoka cena a ty $249
    a na jenom na hokus pokus a hrani je to hodne penez...

pravda je ze je to velice high tech thermostat s moznosti dalokoveho ovkladani pres wifi a internet takze clovek ma moznost odkukoliv kontrolovat thermostat.. kadopadne diky za tip... je vysoka pravdepodobnost ze si ho koupim jakmile navstivim Lowe's kde ho prodavaji
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    S474N: Promiň, nemohl jsem si to odpustit... Jinak na tohle téma jsem dnes rozpoutal diskuzi v laborce a na snímače otisku prstů by prý měli existovat nějaké kryty, resp. výměnná sklíčka... ale nevím, toto tvrzení prodávám jak jsem koupil...

Ták a k obecnému tématu - co si myslíte o Nest (http://www.nest.com/)? Teď jsem o něm napsal stránečku textu do bakalářského projektu a uvažuji, že bych si ho koupil na hokusy pokusy,případně by mohlo být fajn s jeho pomocí řídit zbytek systému...
    S474N
    S474N --- ---
    CERMINEK: ano, velmi chytra rada, to poradim majiteli jednoho atelieru, kteremu tohle uz nekdo nekolikrat udelal.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    S474N: Debil bude muset vyhledat lékaře? :D
    S474N
    S474N --- ---
    JEZEVCIK: jenom takova technicka na ty, co maji snimace otisku prstu - co se stane, kdyz prijde debil a zalepi ten snimac sekundakem?
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    CERMINEK: Ahoj. K těm snímačům otisku prstu jen jedna poznámka z praxe. Jestli se rozhodneš je použít, otestuj si je pořádně. Měli jsme dva levné snímače z číny a fungovaly vcelku dobře, dokud měl člověk čisté ruce. První problém nastal po koštování vína. Jakmile měl někdo polité prsty (palce) vínem, tak to nefungovalo. To samé se stalo při testu polití prstu inkoustem.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    MICTECH: To by taky šlo, díky za tip - tohle mě nenapadlo... mám právě dva snímače otisku a chci je nějako využít... asi je dám k halvnímu vchodu a do garáže pro odjištění alarmu z plného režimu... musel bych akorát přemístit snímač pohybu na chodbě... Což by byla minimální potíž :)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    CERMINEK: K tomu zapnutemu alarmu ve spodnim patre.
    Stacilo by detekovat, ze nekdo prichazi z loznice a ten alarm vypnout v tu chvili a opetovne ho zapnout, kdyz opusti spodni patro?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj všem.

Narazil jsem na tohle vlákno a docela se mi to teď hodí. Jelikož studuji na TUL a nejen ve své ročníkové práci se zabývám právě intelignentním bydlením :)

Když to tu tak čtu, tak DIY cesta je super řešení... Řeším systém modelu základních funkcí inteligentního domu s PLC, především Webové rozhraní a GSM modul... Paralelně k tomu, ale řeším inteligentní zástavbu domu, který rodiče před nedávnem koupili... tam si s tím docela hraju - celou zimu jsem ukládal data z celého domu abych věděl, kde co jak změnit apod. Ve výsledku jsme díky tomu měnili několik radiátorů (3 se zvětšovali, jeden se kupodivu, dva jsme zmenšili - vyšlo to i podle výpočtů velikosti radiátoru) a celkově si myslím, že to bude hodně sofistikované řešení...

Mno a k jádru pudla - myslíte si, že přístup do domu přes biometrii (otisk prstu) je lepší než klávesnice?
    Řeším to například kvůlu přístupu do spodního patra domu v nočním režimu, kdy přízemí bude mít zapnutý alarm ale patro, kde jsou ložnice ne. Když někdo půjde dolů, tak v rozespalosti se zaplepenýma očima se na dotykovém displayi bude blbě vyťukávat kód, chci to vyřešit právě snímaček otisku prstu, kdy se jen načte otisk a v přízemí se alarm vypne... zpětné zapnutí mám již vyřešení rozpoznáváním přítomnosti osob v místnosti - načítám množství CO2 - cca s tolerancí 4min zjistím, zda-li tam osoba je nebo není.

Další věc, kterou bych rád konzultoval - je podle vás jako řídící jednotka lepší klasické PLC napojené na nějaký sběrnicový systém, nebo nějaká řídící jednotka přímo pro int. domy?

Loxone - máte někdo zkušenosti s jejich produkty? Co jiné firmy? Když tak koukám na jejich weby, tak mi to přijde všechno tak nějak ne moc user-friendly, nebo naopak jsou to zase přemrštěné pálky v porovnání s tím co jsem instaloval doma...

Uff...trochu jsem se rozepsal :)

Díky moc za každý názor ;)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    MICTECH: Tohle vypadá jako pěkná knížka, Android, Arduino a X10
    S474N
    S474N --- ---
    Nekdo, kdo by mel realne zkusenosti s jednotkami od Foxtrotu (Teco)?
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    The Pragmatic Bookshelf | Programming Your Home
    http://pragprog.com/book/mrhome/programming-your-home
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    TEDxWarwick - Andy Stanford-Clark - Innovation Begins at Home - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=s9nrm8q5eGg
    S474N
    S474N --- ---
    Tak jsem se byl dneska podivat na Amperu na iNels a pri te prilezitosti jsem zkouknul i GILD a dalsi takove systemy a musim rict, ze moc pekny. Jen si tak rikam, jestli by ty zakladni funkce clovek zprovoznil s tim Arduinem treba svepomoci. Co si budeme nalhavat, tyhlety all-in-one hotovy reseni jsou trosicku financne narocnejsi :-)
    S474N
    S474N --- ---
    Nema nekdo zkusenosti s iNels? Koukal jsem na nejaky videa, ze umi vyresit komplet cely baraky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam