• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    HONCKA: no ja myslel ze to nejde kdyz to budeš mit prekryty.. ze se na ten puvodni prepinac nedostanes bez sundani toho chytryho
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LEDOFREDO: Já to teď budu předělávat, budu používat ty vypínače aquara přes home assistant, původní vypínače vymontuju, propojím to a přes to tam dám ten aqara, budu doufat, že síť neklekne. že nechat ty původní většinou znamená, že ti ty chytrý nebudou fungovat, protože instinktivně zhasneš tím normálním
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    HONCKA: tos dobre trefil, prave ze moc cinskyho bigbrothera nechci :) ... navic ja vlastne nevim jestli chci uplne nahradit ty normalni vypinace .. pak klekne sit a ani si nerozsvitim.. jestli tomu dobre rozumim tak jsou tri moznosti - uplne se vymeni celej vypinac (jako ta aqara), nebo se sunda ten vrsek vypinace a na to se da hue-compatible vypinac, nebo se na puvodni vypinac vubec nesahne a na to se pridela nakej plastovej sráč s vypinacem - nejcasteji primo ten hue dimmer od philipsu .... tak ja bych si predstavoval to prostredni reseni, ale chtel bych nejakou ozkousenou referenci
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LEDOFREDO: Na to Xiaomi je potreba hub, ale je zase pekne udelanej, ze jde pouzit misto nocniho svetylka, jinak jestli to chces integrovat s hue, tak bud pouzijes nejakou integraci ala home assistant, nebo imho pokud mas ty xiaomi z regionu china mainland, tak jde pouzit i ta aplikace od xiaomi, ale pak zalezi, jestli si chces pustit domu cinskyho bigbrothera
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    Mam phillips hue a hledam nejaky reseni ktery nebude znamenat dalsi nakej hub, zatim z toho moc moudrej nejsem.. podivam se na to co mate píšete..
    GUJER
    GUJER --- ---
    LEDOFREDO: já koupil z-wave stmívací switch, který se připojí přímo v krabičce původního vypínače. Funguje to dobře.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    xkcd: Standards
    https://xkcd.com/927/
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    QWWERTY: A jak to souvisí s použitím BT?

CoAP mluví taky až ten IKEA hub, ne jednotlivý žárovky.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SPIKE411: jasny, ale proc se s tim ma kazdy bastlit? to je takovy problem tam by-design implementovat API (klidne ala IKEA Tradfri - je tam solidni CoAP API, ale oficialne not supported) nebo to rovnou dodavat s knihovnama pro integraci do ESPHome/HA/Google Home/....
    prijde mi, ze zadny ze startupu nechape, ze nikdo nechce od kazdyho vyrobce v telefonu dedikovanou aplikaci

Amazon, Apple, Google, Zigbee Alliance to Develop Connectivity Standard for Smart Home
    https://www.anandtech.com/...-google-zigbee-alliance-to-develop-connectivity-standard-for-smart-home
    Amazon, Apple, Google, IKEA, Legrand, NXP Semiconductors, Resideo, Samsung SmartThings, Schneider Electric, Signify (formerly Philips Lighting), Silicon Labs, Somfy, and Wulian joined forces to form the Connected Home over IP framework.

na jednu stranu, tohle smrdi pruserem ohledne bezpecnosti a nabouravani
    na druhou to snad vytvori unifikovanou platformu a kazdy produkt, ktery s ni nebude kompatibilni, tak chcipne a na trhu se neprosadi
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LEDOFREDO: mám vypínače aqara od xiaomi
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    Kdo mate naky chytry osvětlení.. jak mate vyreseny prepinace na zdi?
    LUDO
    LUDO --- ---
    HONCKA: je k tomu este wifi hub s cloudom, ocividne je to robene co najviac BFU
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    HONCKA: Tak bastlíř použije nějaký ESPHome nebo RPi jako BT hub…?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SPIKE411: Já myslel, že jsme v klubu o automatizaci v bydlení a na každou kravinu používat zvlášť proprietární aplikaci mi přijde trochu mimo
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    HONCKA: Připojíš to přímo k mobilu, nepotřebuješ hub, infrastrukturu (Wi-Fi)…?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LUDO: nechápu ten bluetooth.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    LUDO: Kolega píše: „Čínské klikací farmy toho nakoupí miliony!“
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    JOOP: Já už pak nic moc nehledal (stejně se blíží rekonstrukce), ale kdyžtak na to teď padl dotaz na FB, v diskusi je pár odkazů.

https://www.facebook.com/groups/2232679967058877/permalink/2500175343642670/
    JOOP
    JOOP --- ---
    SPIKE411: Ahoj, tohle me taky zajima, nasel jsi nejakej malej bazmek?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam