• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    nizkonakladova automatizace v bydleni, protokoly, dodavatele, tipy, aplikace pro android/iphone... - ovladani pomoci smartphone/tabletu
    rozbalit záhlaví
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    NECROMAN: Ještě jsem viděl jednu variantu s řetězem. Viděl jsem to běhat a stále si nemyslím, že to to okno potom pořádně dovře.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NECROMAN: našel jsem tohle, máte s tím někdo zkušenost? :)
    WiFi otevírač oken - SMARWI (2,7m) | Chytre vypinace
    https://www.chytrevypinace.cz/WiFi-otevirac-oken-SMARWI-2-7m-d43.htm
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, existuje něco jako smart otevírač ventilačky na eurookně?
    Představuji si to jako něco, co by třeba v určitý čas otevřelo na 30 minut ventilačku, popř. by bylo možné otevřít ventilačku on-demand pomocí API či IFTTT.
    DWAY
    DWAY --- ---
    SPIKE411: to si budu muset nastudovat. Budu muset nekomu rict at mi zapoji prvnich par kousku at pochopim co je co :)

Kazdopadne diky.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    DWAY: Jo, tak to bude.

Fibaro má kdyžtak zakreslená schémata zapojení.
    DWAY
    DWAY --- ---
    SPIKE411: ale kdyz ma dva vstupy na tlacitka, tak se ty kabely potkaji predpokladam v te krabici, odkud povedou do svetla. Takze misto abych je zavedl tam, tak je v te krabici zavedu do toho stmivace a odatama pujde vystup do svetla?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    DWAY: Bypass je pro problematické / malé zátěže, aby neblikaly / stmívaly do nulové úrovně.

Stmívací aktor od Fibara má přímo dva vstupy na tlačítka, které můžeš použít.
    Nebo můžeš připojit paralelně dvě tlačítka na jeden vstup.
    DWAY
    DWAY --- ---
    IV0: takze (omluv me laicke terminy) kdyz budu mit v obyvaku dva vypinace (schodistove) a oba povedou pres jednu krabici do svetla, tak staci dat treba toto: https://www.alza.cz/fibaro-bypass-stmivac-2-d4249645.htm do te krabice na zdi a to bude prijimat signal z obou vypinacu, a ridit svetlo, a zaroven tim budu moct to svetlo zapinat mobilem?

Nebo to proste staci strcit pod jeden ze dvou vypinacu, a ono to bude posilat signal podle potreby mobilem a zaroven budu moct pouzivat ty vypinace?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, něco mi uniká, nebo stropní světla typu Aurelle, Ally nebo Struana opravdu neumí měnit barvu, jen teplotu bílé?
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    Neresil jste nekdo ukladani dat do elasticu? Pouzivam Home assistant, ale pro nektere dashboardy by bylo lepsi mit data i v ES. Na raspberry se mi nepovedlo ho rozchodit, image pro arm moc neni nebo nefunguje. Koukal jsem na cloud reseni, ale uprimne nechci platit $XX za storage.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Máte doma někdo nějaký vtipný integrace, na který jste pyšný? Pro inspiraci. :)

Já bych rád v rámci rekonstrukce a nového nábytku nějakou hezkou garáž na robovysavač.
    Tohle se mi líbí:
    Yet another vacuum garage : homeassistant
    https://www.reddit.com/r/homeassistant/comments/cx9cyw/yet_another_vacuum_garage/

Akorát teda bych nerad, aby tam zůstaly trčet kočky…
    TEJPEQ
    TEJPEQ --- ---
    NECROMAN: i přes HUE pohybový senzor to nastavit jde. mám nastaveno že od 8 - 21h se při otevření dveří na WC se aktivuje pohybový senzor a zapne se světlo na 100% výkonu. když po jedné minutě nezaznamená pohyb, vypne se. (vypínač vůbec nepoužívám). od 21 - 8h mám při pohybu nastaveno světlo jen na 5% výkonu.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NECROMAN: S extra službami/krabičkami to jde.

GitHub - stefanwichmann/kelvin: Kelvin - The hue bot
    https://github.com/stefanwichmann/kelvin
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, je možné nastavit pro Hue nějakou rutinu, aby když zapnu světlo ručně třeba mezi 22-7 hodinou, když jdu v noci na záchod, aby svítilo jen na 30%? V Hue appce vidím jen různé časovače, ale ne změnu typu světla při zapnutí v určitý čas. Dík.
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    TOMAN: Aha, ja origo appku uz dobu nepouzival. Hue Essentials umi hodne dobry nastaveni reakci na ovladac. Treba cyklovani intenzity na tlacitku co puvodne jenom stmivalo.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    BUNDA: Barevny Tradfri nemaji moc dobry barvy, syta je akorat cervena, ruzova, fialova, purpurova... ostatni barvy jsou dost spatny, modra je spis do bila, zluta do zelena, zelena malo syta... Mam jeste LED pasek od Hue a to je vyrazne lepsi.
    TOMAN
    TOMAN --- ---
    TRILOBYTE: Tohle už se dá od aktualizace pár měsíců zpátky nastavit:

LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    Otázka je jestli potřebuješ ty barevny zarovky.. krome blbnutí pro deti s barvičkama treba moje potreby vetsinove pokryva hue white ambiance se změnou teploty svetla, barvy realne moc nevyuziju a kdyz uz tak spis na tech hue lightstrip, ktery jsou super, hlavne s odrazem svetla pres stenu.. ale taky vyjdou nejdraz
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    LEDOFREDO: teď mají v Alze nějaké promo 3 barevné s Hubem za 3000, uvažuju o tom.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    NECROMAN: checkuj amazon, v nemecku je to vsechno levnejsi a byvaj akce... minuly tyden sem kupoval 3 barevny e27 za 2000 , to je polovina oproti cecham
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    BUNDA: Hue to dela taky - imo je to feature, daj se pak nouzove pouzivat i bez ovladani.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VASHA: když zmiňuješ Ikea Trådfri, používáte je někdo? Já takhle jen jednu žárovku, ale mám trochu problém s tím, že po výpadku proudu se sama rozsvítí, přestože poslední povel byl zhasnout. Trochu nepraktické, když odjedete na delší dobu a blikne elektřina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam