• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    BANANABOY: Tak určitě :)

BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    Tak uz i Lidl nabizi smart home, Zigbee hub za 699,- a zbyle prvky taky pomerne za dobre ceny, je tak kvalita asi bude ala Lidl...

SILVERCREST® Centrální jednotka... | LIDL-SHOP.CZ
    https://www.lidl-shop.cz/...gbee-3-0-Smart-Home/p100306596?from=recommendation&scenario=also_clicked
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    STEMBUS: buď Tasmota nebo Esphome mají podporu pro jejich protokol, kterej používají ke komunikaci s těm MCU starajícíma se o grafický rozhraní. Ale Toya by te%d měla mít přímou integraci s podporu pro climate: https://www.home-assistant.io/integrations/tuya/
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    SPIKE411: koukam na to, ale mam obavu že na složitější HW (jde mi o termostat) to ve vysledku bude kočkopes kterej bdue fungovat jen napul... vidim že tam jde obcas dat tasmota, tu mam na x zarizenich a maka fajn, ale vsechno to jsou jednoduchy zasuvky, vypinace a cidla...

ale koukam ze by mozna sel flashnout honewell na tasmotu :Dkde bych tomu veril trosku vic tak to prozkoumam....
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    STEMBUS: Něco se dá flashnout alternativním firmware, viz nástěnka.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    Máte někdo integrovany TUYA zařízení do Home Assistanta?

Zajímalo by mě zda to jde nějak rozumně odtud ovládat a ne jen "vidět" pač jeslti to správně chápu TUYA furt musí běžet přes nějakej chinashitty cloud a zároveň API které k tomu "nabízí" tak jsem čtl že je dost omezené a nebo dokonce , že už ani není podporované?

Dík
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    MARTEN: Tohle z Ali pořizoval kolega a spokojenost co zatím říkal pomocí zigbee2mqtt.
    A já jedu Eurotronic Spirit ZigBee a pře ZHA a taky bez problémů
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    ZORBEN: Netatmo by prave melo fungovat. Ale hledam primarne levnejsi alternativu ktera ma gw a pritom se da i napojit na hass. Nejlepe funkcni najednou jak hass tak gw :)
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    MARTEN: a ta jejich climate integrace nefunguje? https://www.home-assistant.io/integrations/netatmo/
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    Sice jsem se ptal pred rokem, ale zkusim i ted. Nebyl cas resit a treba se neco zmenilo.
    Hledam chytre termostaticke hlavice na topeni. Nechci za to utratit nejak hrozne moc, i kdyz se mi asi nejvic libi netatmo. Vzhledem k tomu ze mi pada RPi ktere bezi z USB disku (jednou za cas prestane jit nabootovat, pomuze znovu flashnout disk), tak bych rad aby to jelo i pres RPi a home assistant. Nejlepe at to ma vlastni GW s aplikaci a samotna GW jde napojit na home assistant. Bohuzel mam malo casu na to resit proc rpi blbe a rad bych to pouzival i bez nej.
    Koukal jsem i na Tuya a dalsi, ale to mi prijde ze je potreba si neco dodelat sam. At uz mit RPI a zigbee/zwave a pak si to doautomatizovat.
    Je tedy neco fungujiciho out of box jako netatmo ale s dobrou integraci do hass? Ne jako xiaomi ktere pres jejich GW moc nejde. Cena pod 2k za hlavici by byla super.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAYLA: já je mám a jde to napojit i na Home Assistant
    KAYLA
    KAYLA --- ---
    COLBEN,QWWERTY: Jako, asi jo... prošla jsem si ty modely a jestli nenajdu něco jinýho, tak půjdu do jednoho z těch větších, vypadá to fakt dobře. Ad zigbee - někde se mi válí usb dongle, jsem zkoušela IKEA žárovky, a do budoucna nějaký zigbee zařízení určitě doma budou.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    QWWERTY: Navic je to integrace typu "local polling", takze to pouziva lokalni API a ne neci cloud
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KAYLA: btw xiaomi/yeelight je podporovany ve zminenem HA, takze uplna uzavrenost imho nenastane
    Yeelight - Home Assistant
    https://www.home-assistant.io/integrations/yeelight/
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    KAYLA: tohle svetlo je ve skutecnosti vyrobeny firmou yeelight. takze jde ovladat jak.xiaomi aplikaci tak yeelight aplikaci. zaroven to ma nejaky rest api, takze uzavreni do proprietarniho vesmiru nehrozi. da se sehnat jeste yeelight svetlo s vyssim vykonem. btw. pokud tohle svetlo beres jako nejakou vstupenku do sveta smart veci, tak bych vubec nebral.neco zalozenyho na wifi, ale na napr. zigbee protokolu, ktery je mnohem lepe navrzene na tato zarizeni nez wifi
    KAYLA
    KAYLA --- ---
    COLBEN: Dík, uložím si to jako možnost - ale radši bych právě něco míň proprietárního a klidně i ještě víc lumenů (a jsem ochotná za to zaplatit i víc), proto jsem nadhodila tu kombinaci Shelly a nějaký rozumný non-smart světlo (ve kterých se nevyznám). Xiaomi má sice zajímavý věci, ale bojím se abych za pár let nezjistila, že se už nedostanu k tomu tokenu na ovládání (předpokládám, že tohle světlo funguje podobně jako jiný smart věci o Xiaomi) a jsem odkázaná jen na jejich aplikaci nebo tak něco.
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    KAYLA: ja jsem koupil tohle v tomto shopu https://www.ab-com.cz/xiaomi-mi-led-ceiling-light-20369/
    bral jsem to uz pred par mesici, ale tehdy to byla skoro nejlevnejsi cena co jsem nasel..snad to plati furt
    nepotrebujes k tomu stmivac, pac to ma v sobe uz integrovany wifi. umi to 2700–6500 K a intenzitu svetla menit fakt od uplne nejmin do hodne intenzivniho svetla. dalsi vyhodou je moznost nastavit tomu tri stavy, ktery menis tak, ze svetlo vypnes vypinacem a zapnes za 2 vteriny. takze tyhle 3 stavy, ktery si muzes preddefinovat muzes menit jednoduse primo vypinacem na svetlo.
    KAYLA
    KAYLA --- ---
    Ahoj, řeším nové smart stropní světlo do budoucí pracovny - nebyl by tu někdo na konzultaci nebo nemáte tip na prodejce/distributora/konkrétní zařízení? Za současné situace se mi úplně nechce vyrážet fyzicky do nějaké speciálky se světly.

Zhruba tuším, že chci Shelly pod vypínač se stmívačem a nějaké větší LED světlo - kolo v mléčném skle, co bude umět aspoň tři teploty světla (z toho jednu nad 5000K), bude mít co nejvíc lumenů a bude stmívatelné. Problém je, že se v tom moc nevyznám a nechci si hodiny studovat recenze, těch světel a jejich značek je moc, jejich napájecích zdrojů taky a i když si věřím, že bych nakonec koupila něco, co spolu bude fungovat, tak se mi do toho nechce investovat moc času a riskovat, že si koupím nějaký moc velký šunt. Na vypínači chci řešit hlavně stmívání, teplotu světla klidně jen dálkově (ve finále by to bylo připojené na home assistant, fyzický vypínač bude jako nejnutnější záloha).
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    M_ARVIN: co jsem tak videl, tak se na toto reseni spis pouziva bluetooth
    M_ARVIN
    M_ARVIN --- ---
    SPIKE411: wifi rtt, díky, počtu si.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam