• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MIKULAS: Co konkrétně máš za TV? Obávám se, že plnohodnotné & univerzální řešení pro Android televize neexistuje.

Sony má třeba vlastní REST API, které funguje.
    Introduction | BRAVIA Professional Displays Knowledge Center
    https://pro-bravia.sony.net/develop/integrate/rest-api/spec/

Philips má vlastní API, které není oficiálně dokumentované, nejdou přes něj přepínat vstupy, tak se to řeší obezličkou přes Google Assistant, pokud to TV podporuje.
    GitHub - eslavnov/pylips: Control Philips TVs (2015+) and Ambilight (+ Hue) through their reverse-engineered API (+ MQTT support!)
    https://github.com/eslavnov/pylips

Nvidia Shield TV má teď taky nějaké vlastní API, které je ale dostupné jen s klientským certifikátem.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    Umí váš HA ovládat chytrou televizi (Android)? Přepínat programy? Mě tvrdí, že to "zatím" neumí (jen volume, netflix a pár drobností...). Možná je na to nějaký trik?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JOPS: nez se touhle cestou vrhnu sam - je ten DSM balik plnohodnotny HA vcetne podpory addonu?
    JOPS
    JOPS --- ---
    FATBOZZ: to nastesti nepotrebuju :)

ale je to zajimavy, co vsechno se da implementovat, videl jsem nekde i rss ctecku, ODPOCITAVANI a upozrneni, ze dneska mas vyndat popelnici :-D, corona statistiky a tak, potrebuju inspiraci, protoze to je fakt super :)

ale mam 2x PIR (detektor pohybu), jeden starsi od AQUARA a druhy od TUYA (aspon to bylo na krabici) oba jsem sparoval pomoci zigbee, to probehlo v pohode a prijde mi, ze aquara dela picoviny. Jestli jsem to pochopil, tak treba ta TUYA, kdyz to detekuje pohyb, tak dalsi pohyb zahlasi po minute. Kdyz AQUARA zahlasi pohyb, tak do modu hlidam, nez se neco pohne nedostane, furt hlasi pohyb i kdyz kouka do zdi :) Asi je kaputo
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    JOPS: Je to prdel,
    mam tam akci ze jakmile se nekdo pripoji na Minecrafti server tak to zahlasi ze se nekdo pripojil :D a jde se hrat :D
    JOPS
    JOPS --- ---
    cus vsichni,

mam NAS Synology DS218+ a pred tydnem jsem se nasral a nainstaloval na to Home Assistant. Pak jsem se nasral podruhy a koupil Zigbee kontroler (ZigBee Koordinátor CC2531 s anténou) a nainstaloval do Synology (povedlo se a priznam se, ze me to i prekvapilo :) ) Co se tyce instalace, tak vzhledem k tomu, ze to je na Synology a ne na raspberry, tak je to trochu slozitejsi, ale s youtube to zvladne kazda cvicena opice, ktera vi, co je ssh a IP adresa.

Uz jsem do toho napraskal TV, AVRECEIVER, VOLUMIO, mobil, nejake chytre zarovky (wifi), vypinace (zigbee) a zatim to maka. Teplotni cidla tam budu cpat v dalsim kole.

Plus jsem si poridil i google repracek, tak zkusim ho tam taky nacpat.

Kdyz to porovnam s Domoticz, tak oboje ma neco do sebe, ale v tuto chvili vede Home Assistant. Prijde intuitivnejsi. Ale vite jak, bude to jeste sranda.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    LAUNCHER: řada lidí se na meteostanici učí - jsou na to tuny návodů, pro člověka je to uchopitelná problematika a většinou je tam display, kde stačí okamžité hodnoty ... jasně, že v zápětí chceš historii dat, to je přirozený další level ... a pak máš buď use-case SPIKE411 a řešíš dál a nebo to tim končí...
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    LAUNCHER: Weather Underground pouziva jako jeden ze vstupu i tyhle domaci stanice.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    SPIKE411: zdarek, nepotřebuju tím ovládat nic, chci mít jen přehled o tom jak pršelo + aktuální předpoveď a vedet kolik pravdu je stupnu u me na baráku a předpoved založená na mejch datech by byla bonus...

intergrace s WU je taky žádoucí, WU používám vcelku....

CHILDINTIME: jako jo, super cenovka, jen... já bych to rozhodně potřeboval mít rovnou síťový (IP)

BOAR
    BOAR --- ---
    LAUNCHER: k nicemu konkretnimu. prost se muzes kouknout, jak ti na zahrade prsi :-)
    CHILDINTIME: no me by to stacilo, ale zene ne :-) precejen se chce kouknout na nejakej teplomer a videt teplotu venku. Asi to udelam tak, ze si koupim nejakej zigbee teplomer, kterj umi zobrazovat i data ktery dostane.
    Jinak ja jsem tu mel wh1080., a cca po 8 letech se cela rozlamala a doslouzila ... musim poridit novou.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: SPIKE411: Podotazka:

Kdybych mel doma meteostanici, muzu z ni nekam sdilet data meteoserverum a pomahat jim tim k lepsim predpovedim pro vsechny?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    LAUNCHER: Já ti ani nevím. Zákazníci to chtěj. :) Primárně kvůli žaluziím (ale když pokud je tam elektroinstalace KNX, tak preferujeme systémovou meteostanici, která umí i automaticky naklápět lamely), pokud je tam FutureNow a jinej lacinější systém, tak stačí anemometr s relátkovým výstupem.
    Někdo chce měřit srážky kvůli závlaze.
    A někteří jsou prostě hračičkové a chtěj vidět grafy, i když jim jsou ty hodnoty k ničemu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPIKE411: BOAR: Hosi ptam se, nevim.

K cemu pls pouzivate ty vlastni meteo stanice, jestli to neni tajne? Zatim mi vzdy stacila verejna data, navic i s predpovedi. Ale v tematu se nevyznam a zajimalo by me to, k cemu se to muze ruzne hodit.

Jsem hracicka, tak bych si tu klidne tez rozjel nejaky zajimavy use-case :-)
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    BOAR: pekny
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    BOAR: vsak jo, ja to mam hozeny nekde pod stolem (ale teda v mistnosti kde me zajima vnitrni teplota) a pripojeny ke starymu raspberry. Ten displej je stejne hnusnej a radsi se na data divam v grafana dashboardu co jsem si udelal na pocitaci, tabletu, mobilu a kde chci..
    BOAR
    BOAR --- ---
    BOAR: https://github.com/merbanan/rtl_433 tohle vypada, ze by mi melo udelat to, co chci
    BOAR
    BOAR --- ---
    CHILDINTIME: me na tom stve, ze musis mit tu stanici (ten kus s displayem) pripojenou pres usb do compu .. by se mi libilo, kdybych umel komunikaci chytat nekde bokem, protoze bych to rad mel na zdi, ale data chytal v garazi na serveru.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    CHILDINTIME: Tak jasný, ty plasty někde kupujou. Vevnitř je STM32F439.

STM32F429/439 - Arm Cortex-M4 High Performance Microcontrollers (MCU) - STMicroelectronics
    https://www.st.com/en/microcontrollers-microprocessors/stm32f429-439.html

Stejně jako borec z Mikrovln ty plasty kupuje někde v Číně a najdeš nejspíš řadu stejně vypadajích stanic.

Vítejte - IQtronic technologies Europe s.r.o.
    http://mikrovlny.cz/
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    SPIKE411: warioweather vypada fyzicky uplne stejne jak to wh1090, jenom dovnitr dali nejaky esp/raspberry a prihodili 8k k cene :) ..ale jasny, vyvoj a infrstruktura neco stoji, jenom mi to teda prijde hodne.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    CHILDINTIME: pywws umi odesilat do weather underground, tak mozna by toho slo vyuzit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam