• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    nizkonakladova automatizace v bydleni, protokoly, dodavatele, tipy, aplikace pro android/iphone... - ovladani pomoci smartphone/tabletu
    rozbalit záhlaví
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    LAUNCHER: ale to už je úplně mimo téma toho proč řešit chytrý zámek .. a tohle auditko .. končím
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DRIZDIK: Jeje, to by bylo hezky. Hele nevadi mi, kdyz me nekdo vykrade.

Vadi mi kdyz nekdo ohrozuje na zdravi ci zivote moje deti, zenu, me.

Stejnej pristup doporucuji kazdemu.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    LAUNCHER: ale když si tě někdo vybere, tak vy že prispivas do x auditek o zbraních a že ví, že tam má jít, až nebudeš doma.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    THERIDANE: Hezky. Ale neni to muj jedinej okruh.

Vratil bych se na zacatek, Nuki je save, vcetne WPA2. A jeste dlouho bude.

Je tam mmj manual override a BT. Pro lidi co to nevideli jeste, zjevne je jich plnej Nyx.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    LAUNCHER: Ano, víme, a taky jak se tomu vyhnout (viz diskuze Nest xxx not checking in :)

(je to timing útok, watchdog se hladí při navázání kontextu ale telemetrie se odešle až později, takže stačí poslouchat asociace a posílat deauth ve správným okně)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DRIZDIK: Kdyz si me nekdo cilene vybere za cil, tak ho bohuzel budu muset zastrelit. To je blby pro myho pravnika a jeste blbejsi pro agresora.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    LAUNCHER: a když ti tahle informace bude chodit pár týdnů každý den?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    LAUNCHER: Smysl je v tom, že když už si tě někdo cíleně vybere za cíl, tak ti vypne komplet wifi, ty mu budeš muset minimalne ukázat, kde nosíš záložní klíče, aby sis otevřel nefunkční Nuki. To že tam máš další zabezpečku a způsoby jak ji vypnout už je jen další hra a pokud si někdo usmyslí se tam dostat technicky, tak to udělá tak jako tak, jen mu to bude déle trvat.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    THERIDANE: Promin, ale kdybys to jednou vyzkousel tak vis, ze Nest posila alert, pokud na kameru nevidi. Ten alert se posila z Google serveru.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    LAUNCHER: Že se o tom nedozvíš.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    THERIDANE: V cem je to lepsi, nez si rovnou otevrit silou? :-))
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    LAUNCHER: Pošli adresu, mám něco v Křemži, ale jihočeská řiť jedna jak druhá. Stavím se, prubneme to.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    LAUNCHER: Ne, spustím "jammer", a pak si otevřu silou.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    THERIDANE: Kdy te muzu cekat?

Obejdes co a jak?

Jakoze spustis jammer a muj dum se magicky otevre? :-)) Huste sny.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DRIZDIK: LAUNCHER: A co je cilem toho snazeni? Jsem vazne zvedavy, jak mi tim jammerem zabranis to odemknout (nezabranis) nebo dokonce jak si to otevres :-))
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    LAUNCHER: V deauth útoku se router nijak neangažuje, je to čistě client-side útok. Nesty a podobný "home security" prvky tím v práci rutinně obcházíme.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DRIZDIK: Kdy te muzu cekat v Pisku?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DRIZDIK: Jinymi slovy, muj dum je urcite lepe zabezpeceny nez prumer zabezpeceni domu mych nazorovych oponentu nize vcetne tebe.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    LAUNCHER: Vyzkoušeno mám .. funguje to velmi dobře.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DRIZDIK: Az to budes mit vyzkouseny, dame dalsi kolo tyhle debaty. A behem toho zkouseni budou mnoha zklamani v boji s pricetnym routerem :-))
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    DRIZDIK: Ale současně si to pořádně přečti .. já s tebou souhlasím, že fyzický/sociální útok bude vždy jednodušší. A současně člověk který se tam začne lámat přes technické zranitelnosti bude připravený na vše ostatní s čím se dál může setkat a dobře si to předem zjistí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam