• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    nizkonakladova automatizace v bydleni, protokoly, dodavatele, tipy, aplikace pro android/iphone... - ovladani pomoci smartphone/tabletu
    rozbalit záhlaví
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    FRANCIMOUR: Podíval jsi se na tu entitu a její parametry? Climate entity by měla mít current_temperature. Jinak viz MRAKY
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    FRANCIMOUR: O konfiguraci HA nic nevím, ale spojení binary_sensor a teploty mi na první pohled přijde podezřelý.
    BALDA_CHYN
    BALDA_CHYN --- ---
    FRANCIMOUR: sensor:
    - platform: template
    sensors:
    weather_temperature:
    friendly_name: "Chodba"
    unit_of_measurement: "°C"
    device_class: "temperature"
    state_class: "measurement"
    value_template: "{{ state_attr('climate.hall', 'temperature') }}"

Co takhle?
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    Ahoj,

omlouvam se za lama dotaz, ale mam integraci Salus a chtel bych udelat statistics graph z hodnot termostatu, ale za boha nejsem schopen udelat senzor na temp.

Zkousim:

Configuration.yaml
    binary_sensor:
    weather_temperature:
    friendly_name: "Chodba"
    unit_of_measurement: "°C"
    device_class: "temperature"
    state_class: "measurement"
    value_template: "{{ state_attr('climate.hall', 'temperature') }}"

Invalid config for [sensor]: required key not provided @ data['platform']. Got None. (See /config/configuration.yaml, line 20).

termostaty jako takove funguji, ale proste nemuzu prijit na to jak vycitat jen tu teplotu.

Dekuji za pripadne hinty
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    FATBOZZ: Dvě možnosti: První je zohlednit to v tom template sensoru správně (and). Druhá možnosti je použít helper AND a poté výsledek helperu v tom history_stats
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Ahoj, mam tu jeden HA zadrhel. Potreboval bych pocitat cas u history_stats aby kdyz sensor.steam_UNIKATNI_ID_STEAM je "online" a jeste navic konkretni hra. Zatim to pocita jen kdyz je pusteno hra, ale kdyz je clovek pryc tak to porad pocita i kdyz steam hlasi status "away"

template:
      - sensor:
          - name: "Game NICKNAME"
            state: "{{ states.sensor.steam_UNIKATNI_ID_STEAM.attributes.game }}"

sensor:
      - platform: history_stats
        name: "Jak dlouho stavim mesta"
        entity_id: sensor.game_nickname
        state: "Cities: Skylines"
        type: time
        start: "{{ as_timestamp( now().replace(hour=0, minute=0, second=0, microsecond=0) ) - now().weekday() * 86400 }}"
        end: "{{ now() }}"   
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    JOPS: Pres mobil je to v pohode, ale proto, ze i z toho Compalu dostane IP, tak bude vazne problem nekde v ceste dal.
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    MRAKY: Je dostupna jen pres app skrz internet, na IP reaguje jen na ping, ale zadny webovy rozhrani tam neni.
    Zrejme to vypada na problem u VF (exUPC; mobil mam taky VF a tam ok), po vikendu snad diky jednomu ID tady zjistime. :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    TOMMY69: jestli dojde k prirazeni ip adresy a po znovuzapnuti chce zopakovat proces, tak problem bude na aplikacni vrstve - mozna diky pripojeni prez VF - nedela ta kamera nejakou stun(nebo neco jineho ) registraci nekde v internetu ? neni o tom neco v dokumentaci? funguje ta kamera bez internetoveho pripojeni ?
    JOPS
    JOPS --- ---
    TOMMY69: hele a kdyz udelas na mobilu AP, pripojis to v pohode nebo ne?

Ja treba resil kdysi Nintendo, ze jsem byl schopen ho pripojit na vsechny wifi site okolo, krome te moji.

A mam pocit, ze jsem to vyresil tak, ze jsem na mobilu udelal AP, nastavil stejne SSID a dal stejne heslo co mam ke sve WiFi, pripojil jsem to k mobilu a pak mi to normalne fungovalo i na mem routeru :D

A nevim, jestli jsem to takhle resil u Nintenda, nebo u nejakeho Xiaomi produktu..
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    SPIKE411: Na to jsem taky narazil a radsi zkousel kanal nastavit manualne.
    No nic, jsem rad, ze nevlastnim zbrojak. :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ještě jsem se setkal s tím, že US zařízení měly problém se připojit na kanály, které u nich nejsou povolené FCC (tj. 12 a 13).
    Ale když to vidíš připojené, tak to asi taky nebude tím.
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    TOMMY69: Zkousel jsem i jen klasicky WPA atd.
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    SPIKE411: Vse zkontrolovano podle doporucenyho nastaveni. Nastavil jsem b/g/n a WPA2.
    Prijde mi proste divny, ze VF modemorouter a i ten dokoupenej router ji v connected devices vidi.
    Proto mam podezreni na blokaci komunikace do internetu od VF.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Není problém, že podporuje jen nějaký starý 802.11b/g nebo starý WPA a ne čisté 802.11n a WPA2 apod.?
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    TOMMY69: podobny trauma sem zazil s kamerou od HikVision kde s novym upradem odebrali moznost ji spravovat v appce pres wifi a fungovala jen pres kabel - nevim, asi tvuj problem bude neco jinyho, ale... dost mi to pripomina moje zoufalství :)

takze mi zmizela z appky, ja ji 100x resetoval do defaultu a znova a znova onboardoval a jakmile sem ji prepnul na wifi tak.. mi zas dycky zmizela...

nakonec sem ji vratil a vyreklamoval na to ze ta funkce tam byla a uz neni a ze mi to znemoznuje ji spravovat, ale HikVision proste rekl, ze v nemecku je to bezpecnosti riziko a tak to pro cast trhu proste zrusili a nazdar...
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    DILDOO007: Zkousel jsem vsechny moznosti. Zmena SSID, vypnuti 5GHz a i jsem kvuli tomu koupil ten pos*anej jen 2.4 router, kterej prisel za ten VF modem. :/
    Sere me to, kamera ma super obraz a funkce, ale zrejme mi zustane doma lezet. Nastesti nestala moc, ale chtel jsem sledovat, co delaj kocky, kdyz nejsem doma (:D) a casem dokoupit dalsi kvuli zabezpeceni.
    Jeste zkusim zjistit zpusob komunikace a pripadne to projet nejakym port scannerem a Wiresharkem.
    (Mozna me to spis sere z osobniho hlediska, ze po 20 letech v IT nejsem schopnej zprovoznit pitomou kameru.)
    DILDOO007
    DILDOO007 --- ---
    TOMMY69: A nevysíláš na stejnym SSID 2,4Ghz i 5Ghz? Zkus to 5Ghz vypnout, mě to pomohlo i jen na spárování a když jsem ji znova nahodil tak už si jede ok....PS: Jinak tohle k nám ani neposílej a ušetři si nervy :-D. Na rezidentu/consumer to s tebou nikdo řešit nebude a na Business ty modemy nemáme.
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    DRIZDIK: Je aktualni. :/
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    TOMMY69: hledal bych problém v kameře .. nenabízí hned po párování nějaký update firmware?
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    TOMMY69: Zitra jeste zkusim modem hodit do bridge mode a ridit to tim shitovym APckem, ale to by pro me ve vysledku bylo stejne nepouzitelny, jen by to mozna trochu pomohlo troubleshootingu. A pak se dobelham k sousedovi, co ma ten samej modem a vyzkousime to tam, at mam pripadne nejaka data pro VF.
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    Ahoj, jdu se zoufalym dotazem.
    Poridil jsem si od Cinana wi-fi kameru, ale za boha ji nejsem schopnej doma pridat do Smart Tuya app.
    Mam modem/router Compal od VF, kde je s nejvetsi pravdepodobnosti problem.
    Spustim parovaci mod, dioda blika rychle, proklikam aplikaci, ukazu kamere QR kod, zacne blikat pomaleji, ale v aplikaci nasledne timeout. Router ale priradi IP a kameru v nem vidim v devices, nicmene po odpojeni z napajeni to chce stejnej proces opakovat.
    Prosel jsem nastaveni, nikde nic kloudnyho.
    Tak jsem vystrachal starej mobil, ze svyho si udelal hotspot a kamera se krasne pripojila. Rikal jsem si, ze bude zrejme chyba ve wi-fi casti routeru a proste spolu nekomunikuji.
    Koupil jsem teda na Alze nejobycejnejsi router s jen 2.4 GHz, ale problem pretrvava. (Nasledne jsem dohledal na tohle tema jedinou zminku na webu, kde nekdo pouzil totoznou kombinaci a fungovalo mu to.)
    Na routeru nemam zadne filtrovani, ... Dokonce jsem ho radsi hodil i do defaultu.
    Predem diky za nakopnuti spravnym smerem. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam