• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Mám dotaz, používám generic themostat přímo z HA, kterej vypadá jako karta takto



    Ale když kliknu na ty tři tečky vpravo nahoře, tak se mi odněkud otevře takovejhle modal, kterej je hezčí a má tam možnosti nastavení presetů. Kde se to tam bere? Jak ho dokážu dostat vizuálně i funkčně do defaultního view tý karty? Nevíte?

    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MRAKY: + samozrejme protekajici proud prida na teplote.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    BANANABOY: "předpokládám že tak hřejí pokud skrz ně protéká napětí." ani ne. ten mikroprocesor se taky dokaze pekne rozehrat. Ja je mam v "eco" modu - coz je podtaktovany mod, ktery zvladne jen spinat.

    teplota okoli ~21'C obvykla teplota tech zarizeni, ktere jsou pod spinaci, nejsou ve sepnutem stavu, je ~35'C
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    BANANABOY: Protéká proud díky přítomnému napětí :-D
    Ale dělá to ten obvod na měření proudu a současně držení relátka zapnutého. Já mívám pod vypínačema klidně 80
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BANANABOY: u mě jede nonstop, vypínám to výjímečně. Mám to hlavně kvůli měření spotřebě, od čehož si slibuju detekci poruch připojených zařízení
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    BANANABOY:
    MRAKY:

    Ta operational temperature je teplota okoli. Samotna Shelly se muze zahrat na vic. Limit tam je 95 C, pak se vypne.
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    MRAKY:
    CERMI_FOX:
    předpokládám že tak hřejí pokud skrz ně protéká napětí. Pokud to bude vyplé, tak vychladnou ? Nebo ta teplota co píšete je stav kdy nejsou průchozí, resp. ovládané pásky jsou vyplé ?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BANANABOY: mam je venku v krabici a ted maji cca 48C , v noci klesa na 45C. Docela by me zajimalo, jaktoze to sakra tak strasne topi. :(
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    BANANABOY: ? Myslíš že to bude mrznout? Moje Shelly vypínače mají běžné 38'C=docela topí. Ono se to vyhřeje samo.
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    Ted jsem ale zjistil, že ta Shelly má Operational temperature 0ºC to 40ºC a to je naprd. Je to na exteriérovou instalaci přes zimu, takže budu muset najít alternativu.
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    ABE: to bych vyzkousel v prubehu.
    ABE
    ABE --- ---
    BANANABOY: Jestli chces apple homekit co si psal puvodne, tak bych zvazil https://homebridge.io/. Myslim, ze lepsi nez mit dalsi cloud pro samostatne zarizeni. Zalezi jak si s tim chces hrat a jestli do budoucna nebudes chtit pripojit neco dalsiho.
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    ABE: Budu mimo wifi na ktere je shelly pripojena
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Shelly jede na cloudu, takze ovladat jde i mimo wifi. Tenhle problem ma treba home assistant, ktery funguje jen lokalne pokud si neplatis jejich cloud nebo nejsi na VPN (mozna existuje jeste jednodussi workaround?). Kdyz pak Shelly z Home Assistanta vyexportujes do Apple HomeKitu, tak to zase bezi i bez VPN (pres Apple Cloud).

    Na HomeKit idealne potrebujes nejake Apple zarizeni, ktere je porad doma na WiFi a funguje jako hub (homepod, iPad, Apple TV).
    ABE
    ABE --- ---
    BANANABOY: Co mas namysli tim vzdalene? Ze budes nekde mimo lokaci kde je bude ten led pasek, nebo ze budes nekde v dosahu?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    BANANABOY: neni - kazde shelly obsahuje mikrochip, ktery umi pracovat samostatne a umi se samostatne pripojit do jejich cloudu.
    Kdyz to zadratujes & pripojis na stavu, tak pouzij jejich aplikaci, kterym shelly pripojis na mistni wifi sit s do sveho cloudu.


    shelly experiementuje i s BT proxy atd, ale tim bych se ted netrapil.
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    MEDWYN: Zatim jsem prave narazil na info ze musi byt nejaky prvek ktery je otevreny ven… ale jak nejsem uzivatel tak nevim a nedarilo se mi to jednoduse najit
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    BANANABOY: Pockej, Shelly ma ale cloud a žádný dalsi prvek nepotrebujes, staci aby bylo na wifi s internetem. Nebo mi neco unika?
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    cau,
    potrebuju poradit / nasmerovat.
    Na jednu instalaci schanim moznost vzdaleneho ovladani RGBW Led pasku idealne pres apple homekit. Libi se mi neco maleho jako Shelly RGBW2, ale pro ovladani mimo stejnou wifi sit je potreba dalsi prvek etc.
    Je nejaka jednoducha cesta jak vzdalene ten pasek ovladat ?
    Dale me napada nejaky zigbee hub + zigbee rgbw ovladac...
    diky
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Já chci jenom poděkovat za tip na Shelly TRV. V pondělí jsem to nainstaloval asi během 15 minut, během 10 minut napojil do jejich aplikace (na HA teď nemám čas) a od té doby veliká spokojenost + nula problémů.

    A vůbec to, že si můžu nastavit teplotu v každé místnosti a v každém čase zvlášť a nemusím tím furt chodit kroutit, případně si to udělám z telefonu, je hodně super věc.

    Nevím, proč jsem to doteď odkládal :)
    (respektive vím, doteď jsem měl fixaci na elektřinu za "starý" ceny a nemám tak velkej byt, tak jsem spotřebu tak neřešil)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam