Mám takový ořech, který překračuje moje znalosti, kdybyste někdo znal lepší řešení, budu rád za poradu
Potreboval bych digitálně ovladat tento manualni potenciometr na regulátoru, je to prostě 5 krokové kolečko 1 až 5 kdy 1 je nejméně a 5 je max. Prakticky to mění výstupní napětí z regulátoru, což pak reguluje motor, který na tom je napojen. Chtěl bych to zdigitalizovat. Nejsložitější, ale asi fuknční, bude vyndat to kolečko pryč a napájet na každý "krok 1-5" jedno relé a zkratovat daný pin poocí relé, podle toho jaký pin zrovna chci aby byl aktivní. Není něco, co by se na to hodilo lépe? Ad dva nějaký krokový motorek, který si nakalibruju na pozice 1-5 a pomocí nějaké logiky si to už budu otáčet mechanicky použitím originálního kolečka bez rozebírání regulátoru..
Nepotřebuju to nutně k životu, spíš nedokážu přijít na řešení a nějak mě to pořád nutí o tom přemýšlet, takže jsem spíš v akademické rovině
Transformátorový regulátor otáček ventilátoru TRR 1.5 | VENTILATORY.czhttps://www.ventilatory.cz/transformatorovy-regulator-otacek-ventilatoru-trr-1-5-x117