• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SELECTsmart homes - DIY - X10 a dalsi (Home Assistant, Shelly, Tasmota)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SPIKE411: Ano, to bylo prvni. Vsechny jsou uptodate.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MAKROUSEK: Máš na všech stejný firmware?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MAKROUSEK: Mam to pripojene pres Shelly 1 Gen 4, plus Shelly Add-on, analogovy vstup, upraveno vzorcem, aby to bylo kolem stovky.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Mam velky problem a nevim, co s tim. Mam nekolik shellyn na mereni vlhkosti kvetinacu. Par jsem jich nainstaloval pred mesicem a funguji krasne (prvni obrazek). Par jsem jich nainstaloval pred tremi dny a ty hodnotu neaktualizuji (druhy obrazek). Nebo presneji aktualizuji ji v momente, kdy na Shellynu nebo na senzor sahnu (at uz virtualne nebo fyzicky senzor vytahnu z kvetinace). Nejaky napad, kde se da tahle aktualizace forcovat?

QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    NAVARA: ubiquiti mivalo mFI mPower PRO (EU)
    Ubiquiti mPower Pro / 6x EU zásuvka / Ethernet / Wi-Fi | Mironet.cz
    https://www.mironet.cz/ubiquiti-mpower-pro-6x-eu-zasuvka-ethernet-wifi+dp227435/

bohuzel uz davno EOL, ale nedavno probehly rumors, ze by mohla vyjit nova verze

Reddit - The heart of the internet
    https://www.reddit.com/r/Ubiquiti/comments/1in2n05/ui_mfi_20_incoming/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Je nějaký pes, co by měl tak 5 zásuvek, přepěťovou ochranu a na každé zásuvce měření spotřeby a dálkové spínání, ideálně kompatibilní s home assistant? Větší výběr délek kabelu by také potěšil.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ANDY_WARHOL: dalkove to ovladt nechci, chci infrazaric po pul hodine vypnout.
    takze asi pouziju klasicke casove rele na 230v
    diky
    PAVEMA
    PAVEMA --- ---
    EFESH: Musí to být hotový produkt? Napadlo mne použít časové relé ELKO.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    VLASTIS: potrebujes to jen dalkove ovladat, tedy ze to zapnes a po pul hodine sam vypnes, nebo chces aby se to pak vyplo samo ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    VLASTIS: pokud tam neni wifi, tak tohle je ti k nicemu
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    Ahoj. Koukám na ten sonoff a nemohu zjistit, jestli je použitelný pro můj use-case. Potřebuji u babičky, kde není wifi bezdrátové zapnout a po půl hodině vypnout infrazaric. Je možné sonoff s26 ovládat nějakým infra vypínačem? Nebo mám pořídit smart switch a natáhnout kabel k vypínači? Díky
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    EFESH: nebo "smart" je třeba sonoff s60 s měřením spotřeby nebo jednoduchá sonoff s26 bez měření. V appce se nazývá inching u obou verzí, tj inching v sekundách = po jake době se zásuvka vypne, bez ohledu na to, kdo nebo co ji zapnulo, ať už ji zapnul člověk rukou, automatizace atd. Plus to vidíš v telefonu, jaky je stav. A je to local, nastavená fce funguje i bez připojení
    EFESH
    EFESH --- ---
    MAKROUSEK: Tohle vypadá super! Dekuju. Omrknu
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    EFESH:
    Časový spínač, spínací zásuvka 230V s rozsahem 15min-15hod a 45min : H A D E X , spol. s r.o.
    https://www.hadex.cz/t346c-casovy-spinac-spinaci-zasuvka-230v-s-rozsahem-15min-15hod-a-45min/
    EFESH
    EFESH --- ---
    MAKROUSEK: Dekuju - znám. Asi jsem měl být detailnější.

Něco co bude mít 1 tlačítko co malé děti zmáčknou, a oni to pul hodiny bude fungovat a pak se to vypne
    EFESH
    EFESH --- ---
    Ahoj, hledám a nenacházím - existuje smart zásuvka, u které se da nastavit automatické vypnutí po nějakém čase?

Potřebuju aby ta zásuvka měla tlačítko které se zmáčkne, zapne proud a pak de vypne. Bez nějakého mechanického odpočítávání nebo tak. (Do dětského pokoje)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ikea ditches Zigbee for Thread going all in on Matter smart homes | The Verge
    https://www.theverge.com/smart-home/701697/ikea-matter-thread-new-products-new-smart-home-strategy
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SKAFF: není jednodušší tohle nahradit něčím, co to umí? Ovládat primitiovní trafo servem mi přijde jako trochu drbání pravou nohou za levým uchem. Regulátory stropních ventilátorů dělá např sonoff. Jinak na co konkrétně to potřebuješ, jestli držet teplotu nebo jiný parametr v nějakém prostoru, tak by to řešilo normálně on/off v určitém rozsahu a na regulaci bych se vyprdl, čím blbuvzdornější řešení tím lepší.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Na mačkání a otáčení čudlíků se dělají i takový hotový bazmeky typu FingerBot (viděl jsem toho víc), samozřejmě s nějakým pekelným cloudovým API často.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam