Nepoužíváte někdo Govee s Home Assistantem? Přes Matter, nebo nějaké Govee API? Je to OK? Je to na prd? Docela mě ta jejich světla zaujala. Jen škoda, že nekomunikují přes Thread místo Wi-Fi. Byl bych radši, kdyby např. ovládání tlačítky nešlo přes Wi-Fi a TBD, ale napřímo přes Thread.
Ale pořád jsem úplně neopoustil myšlenku, že stejně natahám sběrnici KNX a ovládací tlačítka udělám přes to (nejsou bateriová, mají různé možnosti LED kontrolek, do jednoho přístroje dostanu třeba 4 dvojtlačítka, mají v sobě čidla teploty, některá i vlhkosti, větší výběr designů), plus na radiátory dám termpohony (na rozdíl od bateriových servo hlavic jsou tiché) a ty budu ovládat z rozvaděče pomocí topných aktorů, žaluzie bych asi taky ovládal aktorem z rozvaděče, KNX aktory mají docela dobrou automatizaci žaluzií už vestavěnou.
Na druhou stranu světla na KNX (i v kombinaci s DALI) mi přijdou taková nedostatečná, docela tomu ujel vlak. Fázové stmívání je passé, KNX LED stmívače jsou dost drahé, DALI je pomalé, nebudu mít podhledy, kam bych skryl ty KNX nebo DALI stmívače/předřadníky, neřeší to možnost CCT/WW žárovek atd.
Takže až se mi rozpadne domácí síť, nerozsvítím si. Mno. Hrozný, člověk si nevybere. :)
Možná aspoň nějaký orientační/nouzový světla bych měl taky ovládat pomocí KNX. :D
Jinak docela bych uvítal víc takový podrobných testů (jak by si v nich vedla aktuální světla od Govee aj.). Nevíte o někom, kdo se tomu věnuje? Tohle už je dva roky staré.
Zajímají mě věci jako flicker-free, CRI, možnost měnit zapínací jas/barvu/teplotu vypnutého světla. (Tj. pomocí automatizace průběžně měním tyhle parametry, takže když se to rozsvítí pomocí tlačítka nebo detektoru pohybu/přítomnosti, rovnou se to rozsvítí s těmi přednastavenými parametry.)
Top 4 SMART Tunable White Light Bulbs: Matter, Thread, and Zigbee – Local Control CCT Only – The Hook Uphttps://www.thesmarthomehookup.com/top-4-smart-tunable-white-light-bulbs-matter-thread-and-zigbee-local-control-cct-only/