• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Bezplenková komunikační metoda
    HC_
    HC_ --- ---
    SAN_IN_DA_SOUL: no nám umyvadlo teda nefunguje taky, protože když na sebe s Vojtou koukáme, tak se taky chechtá, takže jí dát buď zády k sobě do klubíčka nad záchod, nebo nad nočník. Ono je to někdy těžký kór u těch mrňousů. já bkm praktikuju, jen podle toho jak mám energii, jinak co se týče čekání, tak většinou se vyčůrá hned, nemá cenu čekat
    ale určitě pokračuj, budou období, kdy budete víc sladěný a období, kdy to nepude
    SAN_IN_DA_SOUL
    SAN_IN_DA_SOUL --- ---
    chtěla bych se zeptat... mám dvouapůlměsíční holčičku, používám látkovky, Lojza se ozývá hned, jak je počůraná.. ale v tom je, řekla bych ta potíž. Vždycky, když se začne ozývat, je už počůraná. Jinak čůrá celkem nepravidelně. V rozmezí mezi kojením (1,5 až 2 hodiny), ji přebaluju třeba třikrát. Nevíte, jak začít? Začala jsem dnes vysazováním nad umyvadlo před a po kojení a nic. Zvládla jsem to jen, když jsem ji přinesla z venku po odpoledním spánku a rovnou ji šoupla nad umyvadlo. Myslíte, že má cenu v úsilí pokračovat? Když ji zkusmo vysazuju nad umyvadlo mezi kojeníma, tak se na sebe směje do zrcadla, ale ani kapka. Jo a jak dlouho má smysl čekt něž se vyčůrá? díky! chtěla bych to vyzkoušet, zvlášť, když je to taková cíťa a v mokrý plíně moc dlouho nevydrží...
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    sorry, ted jsem se podivala na anketu na nastence a rikala jsem si, ze se musim zeptat mati, od kdy jsem vlastne byla bez plin.
    HC_
    HC_ --- ---
    BARETKA: ja dnes vojtu vytahla z kocaru taky s blatem:), po dlouhy dobe lahudka,)
    BARETKA
    BARETKA --- ---
    A ze me si muj syn vylozene utahuje. Dam ho nad nocnik, protoze vidim, ze tlaci a cekam..Minuta, dve, tri, nic, smeje se, povida, tak ho vemu, dostane plinu a sup a je to, blato az na zadech ;)))) ale ja jsem strasne nedusledna, takze to, ze nam to moc nefunguje je spis moje chyba..
    HC_
    HC_ --- ---
    BLANCHE1: jj stale slysim furt klobouk dolu apod., pritom, je to dost podobnej rezim, kdyz se pak dava dite na nocnik
    jinak zkusila sem zapnout vodu a dat Vojtu nad umyvadlo a fakt vymack kapicku!!!:D
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    TORUVIEL: U nás to bylo taky jednu dobu s řevem nad nočníkem nebo WC, zkusila jsem to nad umyvadlem nebo vanou a pouštím mu k tomu vodu. Úspěch zaručen, kdyby to měly být 3 kapky, tak je ze sebe vymáčkne :-).
    Třeba by se dcerka taky nechala přemluvit?

Syn teď kaká do plen, to si "vzít" nenechal, ale aspoň s tím čůráním je to většinou úspěch, speciálně ráno je to fajn, když je to po noci pořádná dávka (to teda zvládá do nočníku).
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    HC_: Mě na tom vždycky pobavilo, že když jsem to někomu (na jeho dotaz) popisovala, tak mi hned začali vyjmenovávat, proč oni by to určitě dělat nemohli (stráví se tím straaaašně moc času, nechtělo by se jim pořád svlí-/oblíkat, nemají po ruce nočník.....). Stává se vám to taky?
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    HC_: no celou noc úplně ne, dycky do prvního kojení ráno - tzn. v těch 5 ráno ji dávám a pak az v devet.....taky pak ráno dělám, ze ji neslysim:-) ale pak si reknu, zaplatpambu za to, ze to takhle funguje, tak to me dokope vstát.o)

Jinak já si taky dávám ultra pohodlnou variantu s papirovejma plinkama :-)
    HC_
    HC_ --- ---
    KRISTY: tak to je teda velka sikulka, ze vydrzi celou noc, ja teda vetsinou rozbaluju uz pocuranyho,ale to je hlavne tim, ze v posteli nejakou dobu delam, ze ho neslysim, kdyz se vzbudi:)
    HC_
    HC_ --- ---
    TORUVIEL: ono prave ale neni, co obdivovat, protoze to ten prcek dela sam...ale je fakt, ze ja nejedu klasickou bezplenkovku, ale tezce pohodovou...kdyz nestiham tak nestiham, ale je fakt, ze dava na nocnik i manzel
    nebud z toho smutna, zes to nestihla, pliny jednou skonci, a treba to zkusis s druhym:)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Já vám závidím (a přeji) děvčata, my jsme to už s dcerkou prošvihly, je jí už přes rok a jakékoliv akce na nočníku/ záchodě, nebo nad nočníkem/záchodem doprovází hysterický řev a žádné vyměšování se nekoná. Takže vám fandím a obdivuji. Já se k tomu neodhodlala, a přitom signály dávala dcera docela jasné, v jedno období kakala pravidelně. Zato teď koná velkou potřebu velmi nepravidelně a xkrát denně nebo někdy zase vůbec. Holt moje chyba, tak si to teď vyžeru asi s tím, že budou plíny do kdovíkdy.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    Přesně, řekla sem to kamosce a ta hned ze ji `nutim` na nocnik....přitom na Johance je vidět, ze se do nocniku fakt vyprazdňuje rada a nikdy tam necekam, az se ji za chce, dycky je to hotovo během max. pul minuty.....
    Chce to prostě vidět na vlastni oči, matka to taky hned odsoudila a ted jen cumi.....

Jinak my taky zdárně pokračujem, nejvíc me dostává, ze J. Me dycky ráno nutí vstát, ze už chce curat do nocniku a ma po noci úplně čistou plinku....dělá takový zvuky, jako když tlačí, a pak z ni dycky teče proud:-)

HC_
    HC_ --- ---
    Dlouho jsem nic nepsala, tak napisu...Vojta porad uspesne kaka do nocniku, samozrejme mame i obcasne nehody, ale to spis s curanim...kdyz je hotovej, zacne mlatit pestickou:))) kdyz je vzhuru, je porad v takovy ty minimalni plene se ctvercovkou, lip se v tom hejbe, jen se odklopi a da se na nocnik, uz je to mesic, co nam dosly vlhceny ubrousky, kdyz kaka, tak ho oplachnu, a rovnou vyleju nocnik, jinak ubrousky netreba, ale asi je budu muset koupit, kdyz bychom meli nekde jinde nehodu nez doma:)
    taky mel obdobi asi tri dnu, kdy na nocniku se nevycural a jen sem ho polozila, tak se pocural..ted uz nastesti dobry..

posledni dobou mam kolem bezplenkovani obcas takovy smutny pocity, jak to hodne lidi zatracuje, kouka na nas, jak na blazny, pritom je to tak fajnovy...a ze bych se nak stresovala, nebo mela praci navic mi neprijde... jak to vnima vase okoli?
    IORETH
    IORETH --- ---
    HC_: sedí jednu až čtyři vteřiny, podle toho, jak dlouho ji baví hlásit "čůůů" :-)). Ale jo, lepší, než kdyby se ho bála :-)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    KRISTY: Skvělý a gratuluju! Přesně si pamatuju to nadšení, když se člověk odhodlá, začne a pak zjistí, že "to" opravdu může fungovat :-).

Já jsem měla a stále mám pocit, že čůrání zvládá bez potíží i po cestě - vždycky se někde nějaký strom/umyvadlo/případně nádoba najdou, zatímco kadění si převážně nechával a nechává na doma. Takže krátkodobě (přes den ve městě například) jsem to neřešila a dávala ho čůrat, když jsem ho vyndala ze šátku/nosítka, když jsem jela mimo na víc dní, měla jsem cestovní nočník s sebou a dělala to stejně jako doma.
    Děti si údajně svého nosiče neznečistí, i když na tohle pravidlo teda syn párkrát zapomněl ;-)...
    HC_
    HC_ --- ---
    KRISTY: jj zda se, ze je to prirozeny a je skoda, ze k tomu ma tolik lidi neduveru, dokonce sem cetla ruzne na netu prispevky o sadismu a podobne..

IORETH: tak aspon, ze na nem sedi, treba to jednou vyjde:) to si kolikrat rikam, jak mam hodny dite, ze s tim druhym si to musim urcite vyzrat, doufam, ze to nevyjde:)
    IORETH
    IORETH --- ---
    KRISTY: Já uspěla se starším synem, sice plínky nosil, ale v období největších úspěchů měl třeba jen jedinkrát za den učůrnuto. A to moc nesignalizoval, protože mu to bylo silně buřt. Nepamatuju se, že by mě to stálo nějaké úsilí, naopak, nemusela jsem tolik prát. Zkoušela jsem to i s mladší, ale tam jsem to po pár týdnech začala vzdávat - neměla jsem k ní zpočátku úplně pohodový vztah a ona byla v mnoha směrech dost náročné dítě. Prostě jsem se na to vykašlala. Teď trochu lituju protože je jí třináct měsíců a bráchův nočník považuje za super hračku. Ráda na něm posedí oblečená a ostentativně hlásí, že "čůůů" :-). Ale ještě do něj nic neudělala.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    HC_: je to fat lehky, prijde mi, ze to je pro ty mimina asi fakt prirozenejsi nez kadit do plenek.
    zajimalo by me, jestli je tu nekdo, kdo to s miminem zkousel a komu to neslo.....jestli je to spis o talentu miminek, nebo maminek ;o)
    HC_
    HC_ --- ---
    KRISTY: ono je to opravdu mnohdy snadnejsi, nez si lidi mysli, to je super, ze vam to de. na cestach to moc neresime, na navstevy mame nocnik sebou, obcas jde pouzit nekde umyvadlo...mne jde hlavne o to,aby nocnik znal a nebal se ho v budoucnu pouzit
    jak zacnes s bkm nejde prestat,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam