• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Bezplenková komunikační metoda
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Ahoj, tak jsem pro změnu nafasovala dítě, které tak evidentně hlásí potřebu, že by byl skoro hřích nechat ji kadit do plíny, takže se jdu přiučit ke zkušenějším!

A první otázka - v jaké poloze je možný dítě držet, aby a) bylo pěkně pohodlně opřený b) nebyla jsem celá pokaděná a počůraná c) abych pak dítě udržela, i až bude vážit víc než 4 kila. Dají se někde najít nějaké inteligentní obrázky?
    Zatím držím nad umyvadlem v klubíčku. Někdy bokem - tam mi dítě připadá dost v prostoru bez opory a krom toho myslím tak 6 kg bude moje hranice. Nebo v klubíčku opřené zády o svoje břicho - to mi přijde jako dost hazard :), ale pro obě je to pohodlnější. Ještě tu někde mám nočník na BKM, ale v koupelně není moc kam si sednout, takže zas nevím, jak na to...

Díky!
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    GIMEL: tak curani a kakani jsou dve ruzny veci, ja myslela jakoze uz nepokracuje v kakani

u nas podobne, neco delam, vysadim a nic, po chvili to zase dela, zas nic a napotreti se vycura, ale to uz jsem ji nevysadila :-). Ale ja myslim, ze jen spatne chapu signaly...
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    SEBIEN: tak to mně moc hodiny nepomáhají. Klidně je schopná se počůrat i po pěti minutách od kadění.

A kolikrát si říkám, že teď jsem to chytla a poznala ten signál, ona se vyčůrá/vykadí, já jí položím a ona dělá nemlich stejný grimasy, ale čůrat se jí nechce, tak tomuhle nerozumim. :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    s tim koncenim jsem se tu inspirovala, omlouvam se, ze si nepamatuju, kdo rikal, ze kouka na hodiny a ceka minutu od posledni akce. tak ja cekam dve az tri, zatim to stacilo
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    ALI_EN: s tím koncem to mám stejný, ale Sáře je šest týdnů, tak čekám, že se to bude ještě měnit. Teď kadí každou chvilku...

a jinak mívá teď v noci už delší intervaly mezi kojením a moc nečůrá a nekadí, tak jsem jí dnes nedala papírový, ale bambusový pleny - takovýty All in 1 a s výsledkem jsem spokojená.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MOLLY: naše s nočníkem. Když jí vyndam venku na trávu, tak kouká, kde co lítá a nečůrá. Nebo teda čůrá, ale trvá jí to dlouho. Tatínek i teta jí dávaj od malinka, tak to jí neruší.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    MOLLY: proste mama. kozy a kyblik, to je nas udel :)
    mas pravdu ze po tom kojeni je to pravidelne, jen se mi u toho jednou poblil, tak to musime nejak doladit. jeste jak bojuju s tou manipulaci, tak asi k nemu nejsem uplne nejsetrnejsi, chudacek, a do toho plnej zaludek...
    mam jeste problem vychytat dylku kadeni. nekdy si myslim, ze hotovo, a mladej je pritom porad nedosranej, jen si dal pauzu. ale spis se tesime z tech uspechu, neuspechy budem vychytavat. je jeste fakt malinkej, snad nic nepromeskame.
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    ALI_EN: já naopak funguju hlavně na časování (po spaní co nejdřív a po kojení to ještě nemám vychytaný, tam je to někdy 15 min. a někdy hodina). A na tátu to naopak nefunguje, jednou se mu vyčůrala, ale jinak to má spíš spojený se mnou.
    HARRIS
    HARRIS --- ---
    SEBIEN: jakože vypozoruješ, kdy dítě chodí (jak dlouho po spaní, po kojení a tak) a podle toho dáváš na nočník
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    nam bud knoura a sermuje rucickama, anebo zacne soustredene silhat, zrudne, zatne hubicku a nafoukne se :))) ale cura temer pokazdy, co jde nad nocnik, at uz neco ukazoval nebo ne.
    casovani si zatim vubec nedovedu predstavit.
    dneska ho dal nad nocnik tata a malej, jak se asi malej chtel vytahnout neboco, tak pri tlaceni udelal tak vybornej naprosto predpisovej tlacici hlasovej projev, ze jsem se z toho malem taky posrala :)
    LYDI
    LYDI --- ---
    ja to driv nepoznavala vubec a dala ji treba podle 15 min (: a ona se asi docela snazila vyuzit ty moznosti ktere ji davam. ted to poznavam trochu lip, kdyz se skrabe bricho nebo tak. co se tyce noci, tak moc to nedelam protoze casto spim mimo vlastni matraci a tak, ale v 4 mesicich dite zas potom lip usnu, kdyz ted po ni chci aby curala do nocniku by se nehorazne rozbrecela. stejne ale obcas v noci cura ... tak je to takovy...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    HARRIS: časovat? Já teorii neznám, takže tyhle věci neznám?

Na začátku dávala krásný akustický signály, že to šlo poznat i z jiný místnosti a byla schopná vydržet, než jsem přišla. Pak je asi dvakrát změnila, to se mi ještě po nějaký době nějak dařilo chytit, i když to třeba bylo prskání mezi mnoha prskáním (to správné obvykle doplnila zakašláním), ale od nějaký doby prostě nevím. Je to zhruba od doby, co se začala otáčet na břicho. Jednak zdaleka nečůrá tak spolehlivě a tolikrát během doby, co je rozbalená, takže nemám tolik situací, kdy si to spojím, druhak, i když se to dá občas poznat podle drobného škubnutí se, jak je furt na břiše, tak na ni nevidím a i když vidím a sleduju, tak čůrá, aniž bych si čehokoli všimla.
    LAURA
    LAURA --- ---
    SEBIEN: teda to jsi me rozesmala :) krasny.
    HARRIS
    HARRIS --- ---
    SEBIEN: no to je to, ze nektery deti signalizujou jen tim uprenym koukanim ( nase to taky delava) to pak clovek holt musi koukat na hodinky a casovat. Me teda zrovna vic funguje to casovani nez poslouchni detskeho brblani, na opravdovou lesanu jsem asi prilis nohama na zemi.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    HARRIS: tak to se ta naše na motoriku asi soustřeďuje už druhý měsíc :/
    Ale teď už podle mě zase signály dává, aspoň občas, jenom jsem to ještě nechytila. Tuhle muž říkal, že se na něj před kakáním upřeně koukala :).
    HARRIS
    HARRIS --- ---
    Tak u nas (4 mesice) to frci vclku dobre. Tak dva mesice se postupne propracovavam a snizuji pocet plen. Take mam obcas vykyvy a stalo se, ze ditko do¥ralo celou postel, ale ted uz nastesti dlouho ne ( takove nehody se teda zasadne dejou behem me nepritomnosti, kdyz ma dite na starosti partner, treba jen na 15 minut :) )

Diky vedrum mam dcerku uplne nahatou doma i venku v kocarku (hodne lidi to udivuje, negativni komentare i na nositko a satek posloucham denodenne, tak uz to tak neresim. Byvala dole nahata i v zime, nenachladila se, jen kdyz skypovaly babicky, vzdycky jsem musela slibit, ze ji pak hned oblecu). Treba celou noc ted spava bez nehody, tak ji nechavam uz i na noc rozbalenou a spi jak andel.

Byla jsem ted na prednasce o BKM a prednasejici osobne neznala nikoho kdo by praktikoval bkm zcela bez plen, tak mne to uklidnilo. Furt jsem si rikala, ze prece jen nevychytavam veskere curani, ze nedelam opravdovou bezplenkovku a prej ze delam, tak mam radost. Take pry ty mene uspesne a ucuranejsi dny jsou normalni a jsou dany tim, ze se detatko zrovna ten den vice koncentruje na zlepseni motoriky atd.

LYDI
    LYDI --- ---
    chystam se koupit nejake mini pleny, ale nez do toho jdu, sem se chtela zeptat jestli nahodou nekdo nema na vic a chtel by se je zbavit? kdyztak diky
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    u nás (dcera šest týdnů) se teďka daří kadění a čůrání přímo po spaní (ráno i přes den), to vyloženě spouští na povel. Ale když je někdy víc vzhůru, tak to jde míň. Nicméně chytáme tak třičtvrtě kadění a půlku čůrání (možná někdy i víc), tak jsem s tím dost spokojená. Nemám teda moc ambice to stíhat všechno, signály moc nevidím - kromě velkého tlačení, ale to už to z ní opravdu lítá. Nicméně si nedokážu představit, že by někdo chytal od začátku všechno, protože to by to dítě muselo mít nočník pořád u zadku...

Ale ještě jedna vtipná historka. Sára se válela na posteli (a na podložce) s holým zadkem a užívala si to. Můj muž k ní přišel a povídal si s ní. Pak jí rozepnutou část body narovnal a pak mu došlo, že to není dobrý nápad. Já mu to odsouhlasila a řekla jsem, no, to by si to mohla počůrat. A ve vteřině ona začla čůrat. Tak se mi manžel smál, že ji mám na ovladač ;-), že stačí jen vyslovit slovo a už se to děje...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    SEBIEN: no vida, muzem zkusit. rano me pobavil, udelal fontanku z postele krasne na zem, postel temer netknuta a na zemi se trefil jenom tesne vedle nocniku :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ALI_EN: ALI_EN: kamaradky u kluku na curani pouzivaji plastovy kelimky.

na kakani se to podda :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam