Ahojte, tak dítě si v půlce třetího týdne vymyslelo, že bude bezplenkovat, respektive že nechce kadit do plen (ani jednorázový, ani látkový), že nejlepší bude, když to vydrží do té doby, než jí na přebalováku svléknu. Tedy ona to dělala už předtím i v porodnici, ale holt prvomatky někdy bývají pomalejší v chápání miminkovských požadavků :D
Spí s náma v posteli (to si taky určila ona), takže ráno (kolem šesté) jak cítím, že se probouzí, tak ji beru do koupelny (a nemusí to být úplně hned s prvním zavrtěním, vydrží i několik minut), tam jí podržím nad umyvadlem, do kterého se většinou vyčůrá a někdy i vykadí. Plenku už měla několikrát z noci suchou, ale zatím bych si netroufla plenku nedat. Pak jdeme nakrmit a ještě obě spát, při dalším vzbuzení (mezi devátou - desátou) to samé, pokud se nevykadila předtim, tak kadí teď. Pak přes den vždycky před kojením jí dávám nad umyvadlo, většinou se vždycky vyčůrá, někdy vykadí. Když mám pocit, že by mohla chtít čůrat/kadit (že se moc vrtí nebo začne bez příčiny brečet), tak zkusím taky dát nad umyvadlo, většinou se trefím, že fakt chce. Pak jsou chvíle, kdy vůbec nepoznám, že chce třeba čůrat, ale říkám si, že jsem ráda, že alespoň ty hovňousy zvládáme úspěšně, ve čtvrtek jí bude 6 týdnů a vlastně za celou tu dobu, co zkoušíme přijít na kloub BKM, tak měla "nehody" dvě a z toho za obě můžu já, že jsem blbě vyhodnotila, co chce (myslela jsem, že jíst) O:-) A teda nepočítám to, že si někdy trochu prdla a byl tam malej flíček (to se občas stane i dospělejm, že jo? :D)
Každopádně by mne fakt zajímaly ty vychytávky k BKM, já si zatím moc nedovedu představit to, že bych jí dávala nad nočníček, prostě pokaždý s ní běhám do koupelny, dávám na přebalovák, musim vysvléknout nožičky (někdy má body a punčochy nebo tepláčky, ale většinou jí doma nechávám v pyžamku-overalu), pak nad umyvadlo a když kadí, tak jí pak oplachuju prdku vodou (ono je jí to příjemný, takže to částečně dělám i jako "pochvalu"), ale zajímaly by mne ty rychloprdky, jak to vlastně funguje? Jak moc se ty tepláčky svléknou, je někde nějaká fotka, jak to vypadá (klidně na panence)? A jak fungujou ty minimální plenky Petit Lulu? Vydržely by plný vyčůrání se do nich, nebo to má cenu až v případě, že budeme i to čůrání chytat? A ještě jedna věc mi není úplně jasná a to, jak nejsnáz uchopit dítě do klubíčka a z klubíčka ho položit na záda na přebalovák. Teda do toho klubíčka jí ještě celkem snadno chytím, ale ta manipulace "držím klubíčko" -> "meju prdku" -> "pokládám na přebalovák" je dost krkolomná, zatím si teda nestěžuje, ale nějak nemůžu vymyslet způsob, jako to udělat nějak snadno, vzhledem k tomu, že ještě nedrží hlavičku...
Doufám, že jsem neodradila příliš dlouhým textem a někdo si to přečetl, a alespoň v něčem mi bude moct poradit :-D Díky!