Hnutí Slow Food založil Carlo Petrini v Itálii jako protiklad fast foodu. Cílem hnutí je naučit vážit si kultury stolu, chránit a vychutnávat místní produkty, které by mohly být odsouzeny k zániku na úkor mezinárodní standardizace potravinářských výrobků a rychle se rozvíjející “kultury” Fast Food. Hnutí prosazuje místní produkty, domácí odrůdy plodin a upozorňuje na dávno zapomenuté recepty. Hnutí se poté globálně rozšířilo a v současnosti disponuje více než 100 000 členy ve 132 zemích.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Slow_Food
http://en.wikipedia.org/wiki/Slow_Food
http://www.slowfood.com/
http://www.slow-food.cz/
http://www.slowfoodmoravia.cz/
Zajímá nás:
- Slow Food restaurace v ČR
- Farmáři podporující Slow Food v ČR
- Reference na Slow Food podniky, ve kterých jste byli
Na nástěnce bude vznikat seznam všeho, co o Slow Food zde zjistíme.