• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • zobrazit sekci
    Hnutí Slow Food založil Carlo Petrini v Itálii jako protiklad fast foodu. Cílem hnutí je naučit vážit si kultury stolu, chránit a vychutnávat místní produkty, které by mohly být odsouzeny k zániku na úkor mezinárodní standardizace potravinářských výrobků a rychle se rozvíjející “kultury” Fast Food. Hnutí prosazuje místní produkty, domácí odrůdy plodin a upozorňuje na dávno zapomenuté recepty. Hnutí se poté globálně rozšířilo a v současnosti disponuje více než 100 000 členy ve 132 zemích.


    http://cs.wikipedia.org/wiki/Slow_Food
    http://en.wikipedia.org/wiki/Slow_Food
    http://www.slowfood.com/
    http://www.slow-food.cz/
    http://www.slowfoodmoravia.cz/


    Zajímá nás:
    - Slow Food restaurace v ČR
    - Farmáři podporující Slow Food v ČR
    - Reference na Slow Food podniky, ve kterých jste byli

    Na nástěnce bude vznikat seznam všeho, co o Slow Food zde zjistíme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam