• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ABDULAH: jak to chcipne? Chcipnutim auta sem myslel chcipnuti pri rozjizdeni, takze musis otocit klickem a nahodit motor, pritom vypnes napajeni. takze chvile, kterou "premosti" energie z baterky - mozna by stacil kondenzator.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    MARASAN: kdyz by ti nevadilo ze chcipne taky tak jsme pouzivali uBEC normalne do modelu - ten je delanej na to ze urves draty ...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    potrebuju provozovat RaspPi v aute a rad bych k tomu mel zdroj, kterej vyfiltruje spicky a prezije i zdechnuti auta apod., takze nejspis nejakou baterii s nabijeckou do 12V zasuvky zapalovace a z ni potrebny napeti pro RaspPi. Mate nekdo neco? Vite o necem? Resili jste?
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Nezkousel jste nekdo pouzit Raspberry jako pulseaudio klienta? Chtel bych umet presmerovat libovolnej pa vystup z meho pc poslat pres lan do raspberry, mate s tim nekdo zkusenosti?
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAERO: tak novy update, vypada to ze zalezi, do ktereho portu toho blbeho usb hubu flashku pripojim (BELKIN USB HUB 2.0 7-Port Hi-Speed Mobile).
    nema nekdo nejaky fakt dobry ozkouseny usb hub, ktery by mel solidni napajeci vykon? potrebuju pripojit wifi dongle (ten mi prijde celkem zravy), maly harddisk, co se napaji jenom z usb (ten si urcite vezme pul amper) a jeste par blbosti, idealne i R-Pi.
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAERO: vypada ze za to muze usb hub. kdyz flashku pripojim primo do r-pi, jede to bez problemu. ale zvlastni ze s jinymi formaty videa jsem to predtim nepozoroval.
    KAERO
    KAERO --- ---
    nemate nekdo problemy s prehravanim MPEG-TS? jsem to driv zkusil, zjistil ze to pod openelec/raspbian jede. ale ted jsem chtel pustit cely fillm, a zjistuju ze do minuty se mi to vzdycky zastavi. prehravac prestane buffrovat a pak se rehravani zastavi.
    MR3SKA
    MR3SKA --- ---
    no, dulezite je ze uz zas jede. ale stejne si koupim zalozni tu novou revizi kdybych tuhle soucasnou pokusama zmrvil :D preju peknej vejkend vsem
    KAERO
    KAERO --- ---
    kdyz tak tady je zakladni prehled karet, ktere jedou/nejedou
    RPi SD cards - eLinux.org
    http://elinux.org/RPi_SD_cards
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    podle ME může byt problém trivialnejsi než se zda. ME třeba jedna karta nejela ale stačilo pritlacit na ni zezadu aby lepe držela kontakt a jelo to. možná má některá malina ještě horší ten port a proste většina karet v tom nesedí. to bude cela podstata Te nahody
    DARKJESUS
    DARKJESUS --- ---
    MR3SKA: asi je to o nahode, ja tu mam SD kartu a jedni microSD s adapterem a na obou mi malina jede v pohode
    MR3SKA
    MR3SKA --- ---
    není tomu tak dávno co jsem se i tady ptal na radu poté co jsem po delším nepoužívání nastartoval Malinu a svítila na mě jen červená... Zkusil jsem start bez jakejchkoliv usb zařízení co by odebíraly nějakej proud, zkusil jsem 2A zdroj, vyzkoušel jsem všech cca 6 karet co jsem doma našel a milá Malina ani ťuk. Nakonec jsem si vzal v práci 16GB kartu, nahrál na ní systém a že jí jako poslední šanci vyzkoušim... Připojil jsem myš, klávesnici, vložil kartu a ejhle... Malina jede. Takže je prostě mrcha jen zatraceně vybíravá co se karet týká...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    mel bych dotaz na sw protoze tomu moc nerozumim ... myslite ze je moznost natahnout snimek z USB kamery do pameti pak ho prohnat grafarnou pro lepsi dekodovani a prehrat zpet do pameti? Pak by ta malinka mela zvladat vic cnimku za vterinu ne?
    LOG53
    LOG53 --- ---
    KAERO: Nehloubal jsem více, ale ty kodeky jsou celé nějaké zmatené.. Viz http://www.raspberrypi.org/archives/1839

    Alongside MPEG-2 support (which you’ll have to pay for), we’re making H.264 encode available for free. The hardware has always been capable of supporting H.264 encode, but we were under the misapprehension that encode required an additional licence fee, so were waiting until the camera board release (which is still coming later in the year) before spending the money to enable it.

    During the course of talking to the MPEG LA about the MPEG-2 licence, we discovered that the existing licence fee that is already baked into the cost of the Raspberry Pi actually covers both encode and decode – I tell you, this stuff is arcane - so we’ve enabled the relevant OpenMAX components by default in the latest firmware. It may take a while for someone to produce an encoder application which uses these components, but once they do you should be able to use the Pi as a standalone transcoder.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ANDY_WARHOL: no tak ted by asi stalo za to napsat jake video to prehrava blbe. pokud vim tak na prehravani h.264 nepotrebujes nic, to je povolene. na prehravani mpeg2 a vc1 si muzes koupit licence.
    jeste k predchozimu prispevku - pokud jsi zvysoval rychlost procesoru, a nenabehlo ti to - jestli jsi nastavil turbo mod, tak ten kazi flashky, takze se musi znova preformatovat.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    cetl sem, ze je problem primo v xbmc a ze se ten problem resi, ze rasbmc to nejak obeslo, ale oni (open elec) pockaji az to bude primo v xbmc a pak to integruji take. takze by to snad nemelo byt nekdy v nedohlednu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KAERO: no tak, vychazel sem z toho, ze by to melo prehrat bez nejakejch placenejch kodeku to co prehraje open elec. mozna to open elec dela nejak softwareove a rasbmc to umi pres procak, ale to by pak melo byt to druhy rychlejsi, coz neni. ale kodeky bych i koupil, kdybych vedel, ze to pomuze. jenze pak sem se nekde docet, ze to jsou encodery ne decodery, tzn. vyuzivaji se kdyz nahravas napriklad z televize, a potrebujes to ukladat jako mpeg.
    nicmene sem se o to uz pak nezajimal, smiril sem se s tim, ze si pockam az open elec bude mit taky alsa integrovano a bude klid.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ANDY_WARHOL: a mel jsi spravne zapsane licence codecu? me raspbmc prehral to same co openelec...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    vcera sem chtel vymenit open elec za raspbmc. protoze open elec neumi externi zvukovku
    sice sem to rozchodil, ale bylo to dost pomaly, zvukovka nejela 5.1 ale jen predni repraky, to bych asi casem vyladil, ale co bylo divny, tak zadny video nemelo obraz, jen zvuk
    no zkousel sem tam v nastaveni menit rychlost procesoru, ale pak uz to nenabehlo...
    nejak z toho mam rozporuplny pocity, hlavne z toho ze je to pomaly... a ze to neprehrava videa, z kterejma open elec problem nemel
    asi se vratim k elecu a sezenu nejakej bazmek co mi z hdmi vyrobi 5.1 (kdyby mel nekdo nejakej typ)
    protoze tohle nebylo pouzitelny ani omylem
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    KAERO: vyzkousime a kdyztak mate k maline o dost lacinejsi prevodnik :-) jinak tohle stejne rozdelam a draty se privedou natvrdo ... bude z toho kompaktni prehravac :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam