• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    QWWERTY: podle man pages by jeste mohlo fungovat "-f" nebo "--fullscreen"
    epiphany
    http://linuxcommand.org/man_pages/epiphany1.html
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    THE_MIRACLE:
    co tohle?
    raspbian - beta epiphany-browser (Web Browser), comand line auto start? - Raspberry Pi Stack Exchange
    http://raspberrypi.stackexchange.com/...454/beta-epiphany-browser-web-browser-comand-line-auto-start
    "The -a in the CLI will load it in kiosk mode:
    epiphany-browser -a http://web"


    obecne hledej slovni spojeni "kiosk mode" - to je oznaceni pro vsechny ty kisokovy displaye, kde bezi akorat browser ve fullscreen modu

    osobne mi prijde dost opicacky zapinat fullscreen tak, ze tomu podvrhnu klavesu - to by prece ten broswer mel podporovat sam od sebe (a pokud ne, tak bych zkusil jinej :D )
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Dotaz, jsem více méně linux lama. Potřeboval bych na raspbianu nastavit, aby se spouštěl epiphany-browser po spuštění s konkrétním webem a maximalizoval se do full screen. Našel jsem na netu návod přes soubor autostart v /etc/xdg/lxsession/LXDE-pi. Ten jsem upravil a browser mi startuje, ale za žádnou cenu se nechce přepnout do full screen. Jediné, jak se mi to povedlo je, když browser spustím z terminálu přes příkaz
    epiphany-browser http://web_co_chci | xte 'sleep 10s' 'key F11'

    To naběhne dobře, ale když dám tento řetězec do autostart, tak se ani browser nespustí. Pokud použiju v návodu zmiňované
    @sleep 10s
    @echo key F11 | xte -x:0

    tak se akorát spustí browser, ale F11 se neaplikuje.

    Nefunguje ani varianta

    @sleep 10s
    @xte 'key F11'

    Co dělám špatně?

    Díky.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    TEAPACK: stejný issue, ale dělam jenom timelapsy, takže mě to neobtěžuje.. :))
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Ps: je to Raspi B+
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Nazdar lidi =) Mám problém s kamerou -> pokud chci přímo na Raspi uložit snímek z kamery, tak mi to trvá cca 1.2s (Raspbian), ale když tam flashnu iso od MathWorks, tak po inicializaci sází .jpg do kompu na 30Hz. Nevíte někdo, jak to udělat i na Raspi? potřebuju tam dělat obrazovou analýzu. ale s 0.5Hz člověk nic neuřídí...
    JAYKOB
    JAYKOB --- ---
    Zkoušel jste už někdo tenhle DIY projekt ?

    Overview | Mini Mac Pi | Adafruit Learning System
    https://learn.adafruit.com/mini-mac-pi
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    JOPS: Nepomohlo, ale ted nachazim info, že Pidora na Pi2 nejde :/
    JOPS
    JOPS --- ---
    KAMZA: Jinou kartu zkus
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    Zdravím!
    Nedaří se mi rozběhnout Pidoru verze 2014 R3 na Pi verze 2. Zkoušel jsem několik metod jak nahrát systém na microSD a také různé microSD karty. Vždy když vložím kartu do slotu a Pi zapnu tak vidím jak se rozsvítí obě diody a pak zelená dioda indikující aktivitu zhasne a Pi nedělá nic. V čem bych mohl dělat chybu? Vyplatí se to vůbec zkoušet?


    Děkuji
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PELDA: ja mam B a pred OC bylo Kodi da se rict nepouzitelny.
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    PELDA: no zkusit to muzes, rozchodis to, ale zadna slava to nebude ...
    PELDA
    PELDA --- ---
    Dotaz - jak je to s prehravanim videa u RPI modelu A?
    mam doma jeden nevyuzity kus, tak me napadlo, dat si to k televizi do loznice. Ale ma to vubec smysl zkouset, rozchodim na tom Kodi atd.?

    diky
    KLAS
    KLAS --- ---
    Neměli byste někdo zájem? Raspberry
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GIANT: Raspbian.
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    GIANT: Vsechny 4 CPU jdou zridkakdy pres 20%. Ale uz jsem na to dlouho nekoukal...
    GIANT
    GIANT --- ---
    jo tak to je vlastne taky mozny. kamarad mel taky ve starym baraku v karline porad rozsviceno a kopala je pracka, ale duvod neznam. asi nejaky spatny zeme a spatna izolace nebo co.

    jinak co byste kdo doporucili za distro a aplikace pro pi 2 jako "normalni" kancelarsky PC - tim myslim browser, psani dokumentu, hudba, video? mam mrknout do historie nebo ste to tu este neresili?
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    GIANT: No jo, jak jsem to napsal tak to smysl nedava, stav ktery jsem zazil byl u starych rozvodu vs. nove rozvody v jedne budove (PC byly ve novem, tiskarnay ve starem) . . . kdyz jsme to merili, rozdil byl i nekolik destitek voltu . . . A namerit se dalo i na koliku . . . O PEN se tem rozvodum ani nezdalo, ale to jsem OT, sorry.
    GIANT
    GIANT --- ---
    SPM: souhlas
    TALAGE: tak predne ma vsechno na jedny zasuvce a dostat prdu vod nejakyho zarizeni by znamenalo, ze tam byla privedena faze na nulak (treba snura bez koliku, tam kde ma bejt s kolikem a prohozena L a N), tudiz i na zemnici vodic tech kabelu od periferii ma pak na sobe fazi. Kazdopadne spojit pak takovy zarizeni s jinym na jiny fazi ktery je zapojeny spravne, vyhodi rovnou nejakej vetsi jistic. (odzkouseno omylem nekolikrat ;-) )
    PALUSHA: to bude vono, ten kabel moh bejt jednak z materialu s vetsim odporem, ale hlavne slabej (vetsi odpor) a pri pruchodu vetsiho proudu se jeste moh zahrat (jeste malicko vetsi odpor ikdyz to uz bude asi zanedbatelny). Celkove je pak na kabelu ubytek napeti a je to. jinak by to holt chtelo zmerit prikon pred a po tom updatu. Treba to distro je kazdy jinak taktly defaultne, nebo tam proste v tom novim neco porad zere. Jak je ten procak vytizenej?
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    Tak, po zhruba pul hodine provozu muzu potvrdit, ze to byl opravdu kabel. Ta ikona uz se neobjevila ani jednou. Nevim jestli se mi to jen nezda, ale prijde mi to cele i takove plynulejsi - hlavne teda co se tyce pohybu v menu. Takze Kindle kabel radim nepouzivat - ted tam mam jakysi 28AWG kabel s pozlacenymi konektory od HAMA. Oproti tomu kindle kabelu je asi trikrat tlustsi.

    Jinak stale nerozumim tomu, proc se to zacalo projevovat az od aktualizace. Dokonce jsem zkontroloval taktovani, ale config.txt je vychozi. Divne, nicmene jsem rad ze vyreseno :)

    Diky vsem za diskuzi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam