• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    THOMASMORTA: nemyslím si to. Dos obecně vzato je tak primitivní že by na armu běžel jen by pak byl problém se softwarem z x86
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Ale DOS nebyl rozhodně dělaný pro ARM procesory, takže předpokládám, že by ho to chtělo celý znovu napsat.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    THOMASMORTA: no někdy bych to bral. Ale kdoví zda armu to bude taky tak
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    RAINBOF: Existovala nějaká placená verze rychlejšího dosboxu, ale někam zmizela...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    THOMASMORTA: zejména výkonově
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    RAINBOF: dosbox nestačí?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Takhle dos kdyby tam jel... :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    KAERO: Ja na RPi hodil Gentoo a od te doby ho pouzivam stejnym zpusobem jako vsechny ostatni pocitace, u kterych zrovna nesedim a nemam pripojeny monitor (teda ono i Xka jsem tam rozbehal, ale nejak je tam nepotrebuju), a az na vykon nevidim a nedelam rozdil :)
    SPM
    SPM --- ---
    Jako kdyby MS někdy v životě vydal dodělanou věc... :-)
    KAERO
    KAERO --- ---
    THOMASMORTA: "MS jako prvni z komercnich OS..." - ja mel za to ze napr. RedHat se na IoT veci cpe uz dlouho: https://www.redhat.com/en/insights/internet-of-things

    "napíšeš jednu aplikaci a OS se postará o její rozeběhnutí" - A kdyz napises pythonovsky/java/jiny program, co jede na debianu na desktopu, tak jede i na raspbianu. Takhle si normalne testuju vyvoj sveho zavlazovace.

    Ja je hanim za to, ze vydavaji nedodelky, i kdyz si myslim, ze maji na to, aby ve stejnem case vydali poradnou vec. Ale je to jen muj nazor.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    TEAPACK: podle toho, co se píše tady: http://rpiblog.cz/archiv/674 to vypadá, že spíš než že by se nainstalovali Win10 na RasPi, tak se RasPi nainstaluje do Win10.
    A je dost možné, že zatím na to MS prostě jenom hodil možnost dálkového ovládání a momentálně rozvíjí hlavně podporu komerčních projektů... S tím, že to není dodělané - no, myslím, že MS se jako první z komerčních operčaních systémů vydal cestou jednoho univerzálního OS na všechna zařízení - napíšeš jednu aplikaci a OS se postará o její rozeběhnutí na konkrétním zařízení. A navíc to musí být user-friendly (to znamená, musí se to líbit běžné kancelářské kryse, ne administrátorovi). Já bych je za to úplně nehaněl - to že mají obrovské finanční prostředky neznamená, že mají dostatek lidských zdrojů.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    KAERO: Souhlas, ikdyž, pokud máš Win10 a na něm nainstalovaný VS2015, pak je instalace celkem nenáročná, ale někdo, kdo se chce hrabat v HW a FW, rozhodně nemá Win10...
    a i tak mi pořád uniká použitelnost RasPi s Widlema o.O možná jen jako reklama od Mrkwosoftu - "Podporujeme RaspberryPi a IoT ^ ^"
    KAERO
    KAERO --- ---
    TEAPACK: fakt nechapu proc v mrkvosoftu delaji veci porad tak... napul. obrovska firma, prostredky jak blazen, ale obvykle mam z jejich softu pocit ze to delal epileptik a v pulce se na to vykaslal. dle tveho popisu to vypada jak kdyby to nemysleli vazne. kdyz srovnam pohodu instalace treba pomoci noobs...
    MUXX
    MUXX --- ---
    TEAPACK: chybi tam na zacatku "TL;DR: nepoustejte se do toho" :)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Huh, tak jsem dospěl asi na dno sebemrskačství, ale podařilo se.... tady je vyčerpávající reportáž(?) z mých bojů s W10 na raspi ;-) už teď vím, co zkusit příště, ale rozhodně nechci startovat wokna nejmíň tejden.

    [ TEAPACK @ Jak Raspi na Widle přišlo ]
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    hoj, mate nekdo vyzkousenej nakej LTE modem na raspi? jakej a kolik ste z toho dostali rychlost?
    JOPS
    JOPS --- ---
    CHILDINTIME: jj, hudebni prehravac v Kodi.

    stahnul jsem si aplikaci do iPadu a tou to poustim. Jde si i vybrat i v playlistu konkretni pisnicky a vic nepotrebuju.

    Official Kodi Remote
    Official Kodi Remote/iOS - Kodi
    http://kodi.wiki/view/Official_XBMC_Remote/iOS


    takhle vypada screen




    a pokud to chces jenom na hudbu, tak je prej vynikajici Volumio
    Volumio - Audiophile Music Player
    https://volumio.org/
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    JOPS: a jak prehravac teda pouzivas KODI? mam KODI rad, na filmy a serialy je to pecka, ale ten audio prehravac mi prijde takovej trochu nahouby..ale neivm jestli je neco vhodnejsiho.
    DREAMWEB
    DREAMWEB --- ---
    JOPS: tak to gratuluju, pane
    JOPS
    JOPS --- ---
    tak jsem to panove poresil, viz tento prispevek [ JOPS @ low-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ... ] :)

    takze na radu kolegy [ DREAMWEB @ low-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ... ] jsem poridil k Rapsberry Pi 2 modul Hifiberry DIGI+.

    Propojil jsem to s Raspberry, zmenil podle navodu konfigurak, v systemu zvolil misto HDMI tuto zvukovou kartu a a a ono hovno. Nic, zadnej zvuk. Si rikam doprdele. Asi jsem to v konfiguraku nenastavil dobre... Ale zase si rikam, 2 radky bych mel byt schopen pridat. Znova to zkontroluju a vsechno ok. Kouknu do logu, z toho jsem moc moudrej nebyl...

    Tak jsem chytnul SD kartu, ze tam soupnu novejsi KODI/OPENELEC + primo na strankach hifiberry https://www.hifiberry.com/guides/hifiberry-installer/ je mozny stahnout instalator, kde se da zvolit i jakou "zvukovku" mam a jakou distribuci chci pouzit. Tak jsem zvolil KODI + DIGI+ a nechal stahnout a rovnou nainstlaovat na kartu. Vse ok, zapnu a bum prask, zase bez zvuku.

    TRPIM...

    No a pak si rikam, mam rozbocovac na optiky do Logitech Z5500 (abych mohl prepinat mezi MMC a PS4) no a ja do Raspberry strcil konec, co nebyl na druhe strane nikde zapojenej, protoze jsem s tim laboroval kdysi davno....

    Tak jsem zapojil kablik kam patri a hned to slo.

    Pustil jsem si Nothing Else Matters a chrochtal blahem. Luxus.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam