• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ZUZU: Přiznám se, že mám zkušenost jen s BT klávesnicí, ale napadlo mě, že to vypadávání mohlo být způsobeno přehřátím. hluníkivý chladič by měl stačit.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    THOMASMORTA: mám. takovej ten pasivní hliníkovej. myslím, že je to spíš otázka sw, tak se právě ptám,jestli to někdo tady k tomuhle účelu provozujete a třeba to máte vychytaný.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ZUZU: A základní informace: máš na RasPi 3 přidaný chladič? Přehřátí se na výkknu může dost projevit.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    používáte tady někdo raspberry pi 3 jako jednoduchý htpc na pouštění filmů s bluetooth reprákama? jakou distribuci používáte?

    (osmc bluetooth repráky nedává, libreelec mi po cca 20 minutách spadne při použití bluetooth, raspbian mi nepřijde moc svižnej, ale v jediným to bt aspoň funguje a padá to jen tak cca v jednom z pěti případů :) )
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    TEAPACK: Neřekl bych, že se o něm mlčí - když na něj byl startup, tak to proběhlo médii. Ale teď tam nic nového z pohledu obecných médií není - nakonec o RasPi se v nich také píše jen když představý nový model nebo produkt.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    TOOMIX: A o Pine64 se mlčí... ikdyž má 2GB RAM, GLAN, Allwinner A53, 2,5W s HDMI a stojí $29...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    problem bude v tom "jinem" linuxu. az je to prestane bavit slozej to i se systemem. to zname.
    KAERO
    KAERO --- ---
    TOOMIX: ja nejak neverim, ze se firme jako je ASUS podari udelat podporu jako ma RPi. A na tom imho stoji proc se RPi porad drzi. Viz treba banana/orange boardy, papirove treba lepsi hw nez RPi, ale jak ctu nekdy diskuze, ze tenhle kernel modul ci novejsi obraz je jednou za x let nebo to nekdo dela reverznim inzenyrstvim, tak me to jednoznacne presvedci abych si to nekoupil.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    TOOMIX: No a nakonec je tu cena, která v britských librách činí 55 oproti 34, a to je také slušný rozdíl. Vypadá to tak, že Raspberry Pi se zatím ničeho bát nemusí, však Tinker Board není první ani poslední alternativa, která se snaží přiživit na jejich úspěchu.

    a jeste komunita ... ktera se bude bez cenove konkurence taky budovat trochu hur ... meli by prijit jeste s necim v cem je to lepsi bez berry, ... zatim maji board kterej je drazsi, mozna rychlejsi (coz neznamena ze za stejnpou cenu nelze mit rychlejsi i berry) ... nez to vsechno sezenou a udelaji tak berryF vyda novou rychlejsi raspi za stejnou zakladni cenu ale jiz s komunitou atd a bude to zase tam kde to bylo ... nemluve o tom ze berry ma dost naskok i v redukci blobu a prilizeni se cim dal tim vic open hw ...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    TOOMIX: Vypadá zajímavě, ale není mi jasné, jestli už je v prodeji.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Asus Tinker Board zaútočí na Raspberry Pi 3 | Svět hardware
    http://www.svethardware.cz/asus-tinker-board-zautoci-na-raspberry-pi-3/43807
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Kdyby někoho zajímalo Pine64, tak nedávno zveřejnili vlastní Compute modul (SOPINE) - https://www.pine64.org/?product=sopine-a64
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Nezkousel jste nekdo display z kindla 3? Mam doma jeden mrtvy, ale display by mel jeste fungovat.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BURAN: ja mam displej z Nokie 5110, akorat nevim, jak vypnout podsviceni.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BURAN: popis praci.
    BURAN
    BURAN --- ---
    PROFOR: chci graficky display s nejakym pouzitelnym rozlisenim (jake to je, nevim, proto se ptam), chci ho koupit v cechach, dotykovou vrstvu nepotrebuju, chci aby fungoval bez nejakeho sloziteho ozivovani.
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    BURAN: zalezi na tom, na co to chces - mas od segmentovych, pres tft az po ips. Od malickych po 12". S a nebo bez dotykove vrstvy. Pripojitelne pres gpio nebo pres hdmi, apod. Dal jsou s potrebou dalsi ridici elektroniky nebo bez ni a se samostatnym napajenim nebo napajenim pres gpio nebo pres usb.
    Sam jsem potreboval jen neco, co mi mobilne ukaze treba kismet a spol. a tak jsem si vybral na ebayi 5" tft 800x480 s dotykovou vrstvou, kterou jsem ani nerozchazel (protoze nemam zajem o vyrobcem dodany sw). Funguje bez nejakych slozitejsich konfiguraci (jeden script na prepinani displeju to vyresi). Pripojeny je pres hdmi propojku (dva konektory na malickem tistaku) a napajeni ma z gpio.
    Zkusenosti jsou celkem v pohode - zatim mne nicim nezklamal - funguje, jak ma.
    Jde najit treba na ebayi: http://www.ebay.com/...-Raspberry-Pi-XPT2046-SL-/162147669699?hash=item25c0c116c3:g:es0AAOSwfC9XOdlt
    Klidne se ptej do posty...
    BURAN
    BURAN --- ---
    Mate RPi s displejem? Jaky doporucite, nejak si neumim vybrat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam