• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    RADDINO: neni tcp/3389 RDP?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RADDINO: Tak nepředpokládej a testuj. Leckterý domácí ISP blokuje příchozí spojení i na teoreticky veřejné IP adrese.

    TCP port checker
    https://www.infobyip.com/tcpportchecker.php
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    RAINBOF: ip adresa mi začíná 194.228.X.X tak předpokládám, že mám veřejnou
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RADDINO: musis mit verejnou ip to mas ?
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    Řešil jste někdo nastavení RPi tak, aby bylo přístupné z netu? Koukal jsem na různá videa a když jsem to pak zkoušel nastavit, tak jsem si rozhodil modem. Mám od O2 Zyxel VMG8924. Stačí tedy nastavit toto v modemu https://imgur.com/a/pw9GJ a pak se přes IP:3389 dostanu na RPi? Díky za rady
    KAERO
    KAERO --- ---
    RADDINO: ten DHT pripojovanim na GPIO porty RPi neusmazis. Spis se podivej jestli mas dobre kontakty na spojich, DHT je na to citlive (nebo aspon ty moje 2 jsou). no a pak ve skriptu zkontroluj ze tam jsou napsana spravna cisla pinu GPIO. pokud to nepojede, zkus to dat na jine piny. Pokud porad ne, tak zkontrolovat jestli je ten skritpt v poradku, zkusit pomoci skriptu poslat na piny jednicku nebo nulu a zkontrolovat merakem jestli pin je OK atd.
    TOXYGEN
    TOXYGEN --- ---
    Ahoj, zhanam Parallella-16 Embedded, nevala sa niekomu na stole? :)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    SUK & ANDY_WARHOL: Ano, já vím jak to myslíte oba, ale jde mi o to, že na Raspi stejně bude muset běžet nějaký extra skript, který bude obsluhovat ty periferie, takže už je jedno, jestli to bude posílat do sériáku jako "MIDI out" a z něj to přes FTDI pujde jako MIDI-In někam, nebo se na to použije nějaké prostředí, které umí posílat ven rovnou MIDI třeba i přes ethernet...

    RAINBOF: Raspi Zero má tu správnou stranu - USB-OTG ;)
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    Ahoj,

    koupil jsem si RSPi 3 na hraní a hned nazačátku jsem narazil na problém se zapojením DHT11. Postupoval jsem podle tohoto návodu: http://www.circuitbasics.com/how-to-set-up-the-dht11-humidity-sensor-on-the-raspberry-pi/ a program mi chodí, ale hlásí "Data not good, skip", což mě vede k tomu, že to mám asi špatně zapojené. na DHT11 mám piny zleva +, out, -. Podle toho jsem to zapojil (+ do pinu 2) (out do pinu 7) a (- do pinu 6). Mám to takto správně? Zkoušel jsem i růzuné varinaty, tak nevím, jestli jsem to při nějakém posunu neusmažil. Lze to nějak poznat?

    Díky
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RAINBOF: ale zas to neni jednoduchy. njn
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ANDY_WARHOL: nejde raspi na to nema tu spravnou stranu.
    zkus stellaris launchpad. to je takovy lepsi arduino s arm mcu a tohle umi.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ano suk to chape spravne, nepotrebuju pripojovat midi zarizeni k raspi ale udelat z raspi midi zarizeni, jedinej zpusob na jakej sem prisel dat bokem jeste jeden usb prevodnik a ten napojit na gpio nebo na usb raspbery a jeho puvodni usb skryt. muyslel sem si ze by to jit mohlo. ted delam s arduinem a to to umi - leonardo naprikald primo, jenze do budoucna planuju neco zajimavejsiho a tam by se mi hodil mnohem vyssi vypocetni vykon nez ma arduino...
    SUK
    SUK --- ---
    TEAPACK: No, ale ANDY_WARHOL chce ocividne primou cestu, tedy aby raspberry bylo device. Jinak muze pouzit libovolny USB prevodnik a pouzit jednu z milionu knihoven a frameworku pro praci s midi (napriklad JACK) ;)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    SUK: jj, ale co jsem zběžně koukal na PureData, tak to umí MIDI i odesílat - snad jako každý MIDI kontroler se tedy dají řetězit i za sebe ;) jen v jeho raspi bude nějaký skriptík pro připojení požadovaných periferií...
    SUK
    SUK --- ---
    TEAPACK: Pozor, jestli chapu dobre, on chce, aby se raspberry tvarilo jako "USB Device" majici USB class compliant MIDI IO.

    Tedy nikolik v raspberry pripojit MIDI controller, ale aby raspberry bylo MIDI controller.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    ANDY_WARHOL: zkusil bych to pohledat tady:
    audio - Use a USB MIDI controller as an input - Raspberry Pi Stack Exchange
    https://raspberrypi.stackexchange.com/questions/31936/use-a-usb-midi-controller-as-an-input#32624

    A nebo si napsat svojí knihovnu podobně jako je to tady (zdrojáky pro AMR-CortexM ! )
    USBMIDI - a mercurial repository | Mbed
    https://os.mbed.com/users/simon/code/USBMIDI/
    SUK
    SUK --- ---
    ANDY_WARHOL: Nevim, jen hodim par hintu:
    MIDI je "obycejna seriova linka", kterou urcite rozbehnes nekde na GPIO za pomoci nejakyho drobnyho chipu. Porad to ale bude znamenat nejaky USB radic ci tak neco.
    Teoreticky by melo byt v Device mode mozne rozbehat Raspberry A.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Je nějaká moznost jak preprogramovat malinu nebo její klon, aby se hlasila jako usb midi zarizeni ? Nasel jsem akorát ze někdo prodávají věc se dvouma usb portama kde k jedny straně se připojí malina a na druhy jsou midi a usb konektror a funguje to. A nebo usb host, ale to nepotrebuji. Jde to nějak na primo ?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    SAMGARR: Levněji to nejspíš stejně neseženeš, navíc tyhle kamery nevisí na USB ale CSI, takže sou rychlejší a procesor se s nima nemusí tolik zabývat ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam