• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    neresil nekdo ata disk na raspi ? potreboval bych mit moznost nastavovat geometrii
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    PISKVOR: no je to moje první zkušenost s programováním na raspberry. Hledal jsem v jakém jazyce a našel python, hledal jsem gui a našel tkinter. Měnit to už nehodlám, kód jsem potil moc dlouho a z pythonu se nestal kamarád. Threading zní jako cesta, tak uvidíme zda vygooglím něco použitelného.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TOOMIX: Urk, busywait?!? (je mi teda divný, že sleep() blokuje i vedle, že by GUI běželo v témže threadu?)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MIKROM: nevím, jak vy Pythonu, ale když potřebuju v C# chvilku pauzu, tak dám
    DateTime d = DateTime.Now.AddSeconds(5);
    while(DateTime.Now < d)
    {
    }

každopádně jestli chceš, aby ti to neblokovalo GUI, budeš to asi muset vyhodit někam do jinýho vlákna nebo si při pauze poznamenat poslední obrázek, zastavit while a pak ho odstartovat znovu od posledně použitýho obrázku
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    Python, tkinter
    Zdravím, tvořím takovou slides how co rotuje obrázky na TV. Celý algoritmus je prakticky while true, for projíždí soubory ve složce a ukazuje je. Potřebuji ošéfovat pauzu mezi slajdy. Když použiju time.sleep() tak to blokuje gui. S after() se mi nedaří (přijde mi že se to opakuje v nějakém intervalu, ale já potřebuji pozastavovat ten cyklus for)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: (A v Chromu to jede taky, zkoušel jsem - kritická je ta síťová propustnost, všechno ostatní přechodem z rpi 1 na rpi 3 pominulo ;))
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANDY_WARHOL: takje to jen orange pi one vid..
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ANDY_WARHOL: Po wifi raspbian a kodi zvládne do 720p, pak se seká...ale dost záleží na tý wifi, mám USB dongle s anténou.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: to je divny, ten tv box jede na androdiu a pochybuju ze je tam lepsi hw nez na orange pi
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANDY_WARHOL: nn, na lance to je.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: ja mam nejakej tv box a funguje to dobre, ale musi to byt pripojene na lanku, jeslti to provozujes pres wifi, bude se ti to sekat imho kdekoliv.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANDY_WARHOL: jop, několik buildů androidů jsem právě zkoušel a je to nepoužitelné, seká se to.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    me to funguje v chromu, ktery nezminujou a pak to pouzivam na androidu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: koukam na jejich stranky, a vypada to ze maji info nejake zastarale. treba tam neni nic o html5, ale spis silverlight a widevine
    V jakých webových prohlížečích je dostupná služba Horizon Go
    https://www.upc.cz/...evize/horizon-go/v-jakych-webovych-prohlizecich-je-dostupna-sluzba-horizon-go/
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    meh, chromium asi nepodporuje horizon go...zítra ještě zkusím jiný browser, ale moc to nevidím...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANDY_WARHOL: to je pravda, to jsem nezkousel,muzu si to nechat jako dalsi moznost
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: a v armbianu si tam zkousel ? pres prohlizec ?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANDY_WARHOL: uz presli na html5
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: na cem jede horizon, jestli na flashi, tak by se to melo snad dat uchodit na nejakym linuxu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam