• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    GUJER
    GUJER --- ---
    Před několika měsíci tu někdo dával info o Odroid N1. Hodně mě to zaujalo a od té doby je sleduju. Bohužel se N1 až do produkce nedostalo, teď místo něj chtějí uvést H1. více info zde: https://forum.odroid.com/viewtopic.php?f=29&t=32536
    MADVDEK
    MADVDEK --- ---
    Zdravím,
    do našeho týmu v Mladé Boleslavi (www.devinn.cz) hledáme do vývojářského týmu nového kolegu na pozici elektronika.
    Jedná se o návrh el. schémat, návrh v EAGLU, osazení, testování,trocha programování v C.
    Projekty, na kterých pracujeme se týkají zejména elektrokomponentů pro Škoda Auto. Jsou to poměrně zajímavé projekty, které dost často podléhají utajení a na autech budou vidět až za několik let. Pokud by Vás lákalo prostředí vývoje/prototypů a nekorporátní české firmy, která si zakládá na neformálním přístupu, rád se s Vámi osobně potkám.

Pokud Vás zajímá více info, prosím do pošty
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---

RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DANYSEK: ano mas pravdu. Obdivuji tvoji schopnost udrzet flame a zaroven mne obvinit z OT.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    RAINBOF: ja jen reagoval na to, co pises. Popravde kdyz napises do debaty k NTP cosi o TCP, tak muze zavdat duvod k ruznym pochybnostem - zvlast kdyz ten protokol primarne bezi na UDP :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DANYSEK: no nespletl jsi se v tom kmu to pises ? ja tohle vim. ja poze poradil lokalni ntp s hezkou adresou. cely to opacko o gps a presnosti vzeslo jinde. (na druhou stranu kde jinde nez v plamenech flamewaru se dozvedet neco novyho :) )
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    RAINBOF: pro bezny pouziti je to naprosto fuk. I stratum 2 zdroj je pouziti na serveru naprosto v pohode... pokud nemas nejak specialne upravovany kernel, tak nejvetsi odchylky vyprodukuje lokalni HW/SW koncoveho stroje, nikoliv zdroj casu. A tam, kde je presny cas skutecne kriticky (napr. v TDM sitich) mas naopak stejne lokalni zdroj hodin (typicky z GPS), protoze si nemuzes dovolit ani tu chybu, kterou tam muze vnest to NTP. - a vnitri synchronizaci resis jinymi zpusoby (tzn. opet bez NTP)... uzavru to tim, ze resis ptakoviny :D Specialne v kontextu tohoto auditka, na maline je to fakt sumak odkud ten cas beres.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RAINBOF: NTP má na tohle spoustu triků;) Ale jako jo, vzhledem k auditku si tady pod 1 ms můžeme mocně gratulovat, to jo.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISKVOR: no, proste sem zil v dojmu ze jsou nejak lepsi :)
    ostatne stejne s tcp takovou presnost asi nedosahnes ne ?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RAINBOF: Divný, oba jsou stratum 1; v tebou popisovaným scénáři by tak byl stratum 2. A furt nerozumím, proč jsou zrovna tyhle ty Pravý Správný, na rozdíl třeba od těch atomových hodin v Řeži.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISKVOR: tik a tak jsou oba tik je primarni a ma se pouzivat tam kde chces co nejvyssi presnost. pro switche nema smysl z nej je syncovan tak. takhle mi to bylo vysvetleno pred lety.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RAINBOF: Jistě mohl, ale tohle je zajímavá formulace - proč by _měl_? (A proč zrovna tik a nikoli tak? (Stejně oba jedou z GPS: https://8khz.blogspot.com/2015/11/seznam-ceskych-ntp-serveru.html ))
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    RAINBOF: pool project tu zatez rozklada mezi vic serveru...
    pool.ntp.org: NTP Servers in Czech Republic, cz.pool.ntp.org
    https://www.ntppool.org/zone/cz
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    A máš tam správný tzdada ?
    dpkg-reconfigure tzdata

nebo nastaveny hw hodiny ?
    hwclock(8): query/set hardware clock - Linux man page
    https://linux.die.net/man/8/hwclock
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    AXTHEB: nemel by se u nas pouzivat spis ntpdate tak.cesnet.cz ?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    A opravdu je ta tech raspi spravny cas? (ntpdate 0.cz.pool.ntp.org)
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    AXTHEB: volám Date.now -- javascript, porovnám hodnotu s databází a pokracuji. problém je, že Dáte.now mi prostě bere jiný čas na stejném zařízení, se stejným jádrem, se stejným kódem..
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HONZAK89: Co je to za kod, v cem to je psane?
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    LUDO: co natvrdo přepsat UTC. a nastavit pásmo na UTC. je to prasarna, ale chodit by to mohlo. každopádně mě zajímá důvod. každý nápad ocením :)
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    LUDO:Ano na koncert jsem myslel. Kód je ale OK, protože stejný kód, stejné verze, běží na dalších 10 kusech. Dnes jsem dělal git pull. Jak sem psal dole..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam