Dneska jsem trochu cvičil s Malinou a... (RPi 4, 4 GB RAM, TV hat, Fan SHIM)
1/ Problém se zobrazením TV obrazu bude skutečně asi v síle signálu => TV hat má oproti TV bedně o dost horší citlivost, nebo zisk, nebo co je správně. Můžu přeběhnout krabičky ve který se mi kabel rozbočuje - je to standardní průchozí účastnická zásuvka => koax dovnitř, koax ven a na krabičce zdířky na TV kabel a na radio. Ví někdo o něčem lepším? S první krabičkou v cestě nic neudělám, tam je zároveň zdířka na kabelový modem s internetem :( Nevím, jestli by nebylo lepší použít nějaký jiný TV tuner - do USB, který by se choval lépe. Kromě toho, že to bude trčet mimo krabičku je IMO dost jedno. Navíc po několika minutách (tak 10 - 15 max) jsem chtěl RPi vypnout, tak se to hryzlo, zůstalo to jakoby v režimu přehrávání TV a na nic to neragovalo, jenom Fan opakovaně přidával a ubíral otáčky :(
2/ IAGL - něco mi funguje (třeba ZX spectrum přes FUSE emulaci), něco ne (nerozjel jsem nic z her na GBA ani na Amigu). Nevím proč. Napadá mě, že nemám připojený žádný ovladač, jenom USB klávesnici. Máte někdo tušení, zkušenost, nebo alespoň tip na fórum, kde mám šanci se dozvědět více? Na druhou stranu, hraní je podružné a zbytné, takže no stres.
3/ Potřeboval bych poradit nějaké UI (skin, téma, vzhled) pro Kodi. To výchozí, které si teď nevzpomenu, jak se jmenuje je takové ne úplně intuitivní. Respektive, já si na něj tak nějak zvyknul, ale obávám se, že mi to žena "omlátí o hlavu". Ano, některé položky můžu schovat a tím to ještě zjednodušit, ale třeba otevření videa z DLNA serveru je dost zdlouhavé.
4/ Nahrávání z TV (PVR funkce) - nevím, kam se to ukládá. Mám tam 64 GB mikroSDXC kartu a rozhodněto nechci sypat na ní, ale když už, tak buď po síti na NAS, nebo připojím USB HDD a potom na něj. Nikde jsem nenašel nastavení kam se mají záznamy z TV ukládat.
5/ Nepřišel jsem na to, jak odstranit přidaný zdroj videa, audia a ani uložené záznamy z TV. Přidal jsem si nějaké zdroje videa a audia z NAS, ale není to tak jak jsem si to představoval. Předělal bych to teď jinak, ale nedokážu ty nechtěný odkazy vyházet. Totéž záznamy z TV. Dneska jsem během pořadu nahrál 2 krátké kousky a asi to tam někde bude navždy, protože vymazat mi to nejde a to ani z velké klávesnice, ani z ovladače k TV přes CEC.
6/ Zajímalo by mě, jestli TV hat rozchodím jak si představuji, jak se dostanu k HbbTV. Moje stará TV to neumí a ani na ovladači není příslušné tlačítko. Volbu v menu jsem nikde neviděl a z klávesnice se mi nic takového také nepovedlo.