• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEFTY: nejsem si jist jestli správně rozumím otázce.

Po nějakým testování aktuálně mi docela dobře vychází https://libreelec.tv/downloads_new/ - stáhneš instalátor do win, spustíš, vybereš cíl instalace, sd kartu nebo flashku a nainstaluješ. Strčíš do píčka, vybereš správnej vstup na telce a frčíš.

Moc nerozumím tomu kde jsou filmy uložený. Každopádně do Kodi si pak nainstaluješ z repozitáře titulky přes opensubtitles.org (potřebuješ tam registraci) a hotovka. Musí to chodit.

Z mý zkušenosti je tohle jednodušší a blbuvzdornější než rozcházet nějaký distro, instalovat VLC, všechno nastavovat a tak...
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    //noob
    hele, chtěl jse msi rozběhat pi jako easy přehrávač na telku, která neumí některý formáty s titulkama (Samsung Series 6, celkem šikovná na dva roky zpět)
    Mám oadresář se staženýma torrentama (mp4 a mkv, na počítači je normálně přehraju, i na telce když připojím USB, akorát titulky jsou trouble), poseldní raspbian, pi3+, klasika. Nainstaluju kodi. To proscanuje adresáře, ale přehrávání nespustí, v lepším případě jenom černou obrazovku.
    Ok, zkusím VLC media player. Ten v okně u mp4 nezobrazí obraz (u mkv je to okú, jenom ve fullscreenu, a u toho zas nezobrazí ovládací prvky.
    Je prosím vás nějakej _jednoduchej_ browsero/přehrávač? Nepotřebuju kodi, prostě si vyberu v zjednodušeným browseru file a svištím. Klidně i to VLC, když bude spolehlivě fungovat.
    Perlička na závěr - zkusil jsem zprovoznit miniDLNA servrer, ale ten v horším případě telka nevidí, v lepším případě nemá ale žádnej obsah. WTH?
    TR1
    TR1 --- ---
    Od vcera testuji bootovani RPi4 bez mSD a zatim jsem nenarazil na zadny problem. Mam vyzkouseny 3.5"disk, 2.5"disk i nekolik flashdisku jak v USB2 tak i v USB3 a slape to jako hodinky. Dokonce neni problem ani s rootfs v raid1 pomoci mdadm.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Poslední dobou mě začíná ta pihole štvát ... kdo proboha dělá ty blacklisty ... měl jsem tam m.youtube.com, youtube.com, accounts.google.com ... a bůhví na co ještě narazím, že je defaultně blokováno? Copak já si to odblokuju, ale žena neví jak a ani tam nemá přístup ... a pak jí prostě některý věci nefungují, než se dostanu domů ... to je fakt pak poněkud nepoužitelný, když to dělá takovýhle věci :-(
    PES
    PES --- ---
    PISKVOR: Proto tam byl ten podmiňovací způsob "to by pro tyhle účely muselo být navržené k používání ko-procesoru"
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PES: FPGA a ještě bus, kterým to připojíš ;)
    PES
    PES --- ---
    ATOMSK: Tak odpověď je snad evidentní - co nemá HW akceleraci v sobě, to musí SW a tím pádem buď vypadávající frames anebo CPU burning... to by pro tyhle účely muselo být navržené k používání ko-procesoru, který by se dal případně snadno a rychle upgradovat... (třeba k tomu někdo dovyvine FPGA ;-)))
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    PES: hehe HEVC dává solidně RPi 3B+ zahulit, dá se to nějak vyřešit, kromě upgradu maliny? jako není to showstopper, někdy přeskakuje fps, někdy to skoro hoří :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Btw - jak jsi prosím zjistil co to je za součástku?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SUK: Tak dnesk SY8008 dorazilo, už jsem měl doma pár dní pastu takže nebylo nač čekat. Tajně jsem ukradl manželce pinzetu na obočí, odpájel starou SY8008 ta mi při tom praskla takže jsem ji nakonec odpreparoval. Všechny pady jsem očistil takovým tím měděným shlukem drátů co na sebe chytá cín, pak jsem tam prdnul znovu pastu, pocínoval plošky a po haluzi připájel nový SY8008 svou hobby páječkou s kopytem.

Orange pi znovu bootuje! Takže díky moc za radu.
    PES
    PES --- ---
    AXTHEB: Akorát dnes už plno věcí je x.265/HEVC popř. něco ve VP9 a na ty už v tom HW bohužel není...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AXTHEB: aha, tak asi máš zkušenost.
    Já hledám něco co bude spolehlivě přehrávat 4k. A na tohle sem myslel, už kvůli vestavěné paměti.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ANDY_WARHOL: Tím jsem myslel, že pro mpeg1, mpeg2 a H264 to při přehrávání v openelec ten hw zapne.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AXTHEB: ano to má, ale když je kodek nekompatibilní, tak si to renderování přes hw nezapne a jede to sw, což je pak většinou nepoužitelné...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ANDY_WARHOL: má to hw podporu pro mpeg1, mpeg2 a H264
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AXTHEB: bohuzel jsou pry problémy s kompatibilitou kodeků, přehrává se to pak sw, což pro 4k asi nebude úplně šťastná volba
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ...nebo takového http://www.orangepi.org/orangepiplus2e/ (16G eMMC on board)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Co použít něco takoveho
    UUGear Raspikey: 16GB eMMC paměť pro Raspberry Pi
    https://rpishop.cz/emmc/2095-uugear-raspikey-16gb-emmc-pamet-pro-raspberry-pi.html
    MUXX
    MUXX --- ---
    Raspberry Pi 4 Beta Firmware Brings True USB Boot for High-Speed Storage, No microSD Required - Hackster.io
    https://www.hackster.io/...ngs-true-usb-boot-for-high-speed-storage-no-microsd-required-690e0ff2a079
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam