• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    QWWERTY: to má už i TS100. Wellerky mají zase kontroler na výkyvy teploty hrotu a pokud delší dobu nedetekují pokles způsobený pájením, tak se taky vypnou =) ale to už jsou stanice o řád jinde.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    REDSNAKE: potvrzuju co pises. poslednich15 let jsem mel na stole stanici, ale jeden z duvodu proc jsem koupil pero, je ta skladnost a ze to nikde nezavazi
    jinak jo, TS80 ma gyro/akcelerometr a kdyz nema pohyb (mam nastavenych 60sec), tak se sama vypne
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Jinak já mám tohle - https://hobbyking.com/en_us/zd-99-soldering-station-eu-plug-eu-warehouse.html

A pájím s tím i plošňáky a mikročipy jako Attiny 85 a podobně i s mejma klepavejma rukama. Dá se, ale TS80 bych si dopřál rád :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SPM: já přímé srovnání nemám, ani jedno jsem v ruce konkrétně nedržel, ale tak nějak vidím, že to je srovnávání dvou naprosto rozdílných konceptů. Jedno je pájecí stanice a druhé je pájecí pero. Stanice asi ok na nějaký kutilský stůl. Pájecí pero mi přijde šikovnější pro někoho kdo kutí občasně, nemá stálé pracovní místo, využije kupříkladu i možnost napájení z Li-po modelářských článků někde venku či na modelářském letišti.

Další věc, že ty TS80/100 mají možnost upgradu firmwaru, otázka je jestli to u páječky nutně potřebuješ, ale zas tam jsou šikovné věci jako nějaké gyro či jak to funguje, které páječku vypíná po čase nepoužívání, teplotní mapy pokud se nepletu atd, atd..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PISTA1: nemáš Link na konkrétní produkt? Dekuji
    SPM
    SPM --- ---
    TEAPACK: Hele a dokážeš nějak shrnout, v čem je TS80/TS100 lepší než ta SR976? SR976 mám právě doma na stole, v kanclu mám pak ještě nějakou +- stejnou s tím digitálním nastavováním teploty a dělalo se mi se vším +- stejně dobře/blbě (tj levý jsem já, neviním z toho páječku :-) ). Tak mě jenom pro porovnání zajímá, v čem jsou ty TSx tak úžasné - nikdy jsem je nedržel v ruce, takže se vážně se zájmem ptám :-)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PISTA1: souhlas, ze je to hroznej kram. Podruhy bych si to nekoupil ani omylem a to skoro nepajim.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ZORBEN: Kus měděnýho drátu do kterýho vyřízneš závit a zbrousíš si ho jak potřebuješ.
    Nicméně tuhle lidl páječku fakt nechceš.
    Objednal jsem si s tu nejlevnější kopii KSGER a sadu 5 hrotů asi za 250kč ktomu jsem dal zdroj z booku a je to nepopsatelnej rozdíl. Na domácí pájení naprosto dostačující.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ZORBEN: nemam odkaz, je to uz dele. Nicmene hledal jsem klicovy slova jako hrot k lidl parkside soldering station.
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    CERMI_FOX: máš nějakej odkaz na náhradní hrot (aby to nestálo víc, než cena páječky v lidlu), případně podle čeho hledat? stačí správnej průměr? jinak neudělali jste mi radost... ale moc toho nenapájím, takže by mi to mohlo snad stačit...
    JIMX
    JIMX --- ---
    QWWERTY: to uz jsem taky psal... 2,5k za neco, co vytahnu jednou za 2 roky, mi proste prijde moc ... obzvlášť, kdyz se ocividne levnejsi koupit daji ...
    EMMET
    EMMET --- ---
    QWWERTY: No, znamená to ještě, že ten přeprodejce nese povinnost vydat záruku a případně zprostředkovat reklamaci a servisní opravu, což je něco, co z principu číňani neposkytnou. Pokud chci nějaké zařízení používat intenzivně a je to pro mě důležitý pracovní nástroj, tak mi ty peníze navíc obvykle za to stojí.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JIMX: nic ti nebrani si TS80/100 koupit z cz obchodu, aby jsi mel zarucak ... napr. https://www.briv.cz/p/4926/mini-ts80-digitalni-programovatelna-pajeci-stanice
    v praxi to akorat znamena, ze to z te ciny nekdo objednal z tebe a udelal preprodej

a jako majitel TS80 ti reknu akorat to co ostatni - i kdyz pajim malo a vyjmecne, tak to za ty prachy stoji
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ZORBEN:
    TEAPACK: je to kram, dobry tak na nenarocny obcasny pouziti, na druhou stranu nahradni a hlavne lepsi a mensi hroty se daji koupit z ebaye.
    PES
    PES --- ---
    ZORBEN: Nic moc, nevydrží (snad jen lehkou zátěž 1-2 pájení za 1/2 roku), hrot na nic, má tendenci se u topného tělesa povolit a pak vyzkratovat...
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    ZORBEN: tu má kamarád a je to zlo... hrot je šroubovaný do tělesa nějakým M3 závitem, strašně rychle se zničí a náhradní jsem nikde neviděl.

JIMX: Já používám TS100 i na běžné pájení, zrovna včera jsem tím pájel konektory k akumulátoru - XT90, ale to už se jí moc nechtělo (ale mně se ještě víc nechtělo do dílny, kde mám SR976). Takže pokud chceš něco, co zvládne podobné věci, tak bych buď vzal to od Conrada, nebo bych koukal po pájecí stanici, klidně tu PENSOL-SR976, což je asi nejlevnější 50W stanice a pokud neplánuješ pájet věci offgrid, tak je taky super =)
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    co tohle? teď jsem to pořídil akorát ještě neměl čas vyzkoušet tak jsem sám zvědavej https://www.lidl-shop.cz/PARKSIDE-Pajeci-stanice-PLS-48-D2/p100274850
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JIMX: mám páječku z hobbykingu, což je modelářský obchod. Není malá, je regulovatelná, stála tři kila cca a funguje. Takže dle tvejch preferencí asi cokoliv co si vybereš, no.

My jsme to s tebou mysleli dobře :)
    JIMX
    JIMX --- ---
    rikejte si o mne co chcete, ale ja ty čínský bazmeky chci aspon s cz zarucakem a moznosti reklamovat/vratit v cz obchodu ... navic to chci dat manzelce jako tip na darek a ta to z ciny urcite objednavat nebude ...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JIMX: Vzhledem k tomu, jak moc lepší je ts100/ts80 oproti konkurenci za podobnou cenu tak nebylo. Nestačil by aliexpress z německého skladu? Tam seženeš ts100 za 1500 :)
    JIMX
    JIMX --- ---
    super kluci, diky ... a neco podle zadani by nebylo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam