• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    HARVIE: zkopirovat home a etc a nemel by byt problem..
    JIMX
    JIMX --- ---
    PECA: tak bastlit si to můžeš i s nejmodernější TV ... nevidím v tom problém ... ja na takovyhle bastleni nemam cas a tak si jednou za cas modernizuju celou tv, coz bych i jenom treba kvuli velikosti a technologii panelu delal tak jako tak ...
    PECA
    PECA --- ---
    JIMX: Moje LG TV už dává jenom DLNA, ale jenom nějaké kodeky, neumí přepínat vícejazyčné titulky (SRT), musím jí to předservírovat v jediném jazyku a o přepínání zvukových stop si můžu nechat zdát. YouTube uz také nefunguje. Prostě časem se na staré modely updaty nedělají, zato API služeb se aktualizují furt. Takže to "smart" v TV je úplně napendrek a mě lo by to být chytrý maximálně jako stará žehlička a umět jenom zobrazovat a posílat ovládací pokyny kabelem na připojený devices. Protože pak si tu jedinci jako my bastlí to "smart" podoma a řeší furt dokola to samé :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    VOJTA01: ptal jsem se na to na foru a rekli mi, ze reinstall. obzvlast teda pokud chces prejit ze 32b na 64b. ale nebudu lhat. taky mam porad kodi leia a upgrade odkladam, protoze to je v lepsim pripade na pul vecera :-)
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    VOJTA01: reinstall je sveho druhu oprava :D
    VOJTA01
    VOJTA01 --- ---
    HARVIE: To jsi mi asi objevil ameriku. Asi skutečně:
    pi@raspberrypi:~ $ cat /etc/os-release
    PRETTY_NAME="Raspbian GNU/Linux 10 (buster)"
    NAME="Raspbian GNU/Linux"
    VERSION_ID="10"
    VERSION="10 (buster)"
    VERSION_CODENAME=buster
    ID=raspbian
    ID_LIKE=debian
    HOME_URL="http://www.raspbian.org/"
    SUPPORT_URL="http://www.raspbian.org/RaspbianForums"
    BUG_REPORT_URL="http://www.raspbian.org/RaspbianBugs"

Dá se to nějak napravit? Nebo musím komplet reinstall?
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    REDSNAKE: me to funguje po aktualizaci libwidevine co si to samo stahlo... ale nejmensi rozliseni nejak blbnou, ale ty jsou stejne dobry tak na mobil. FullHD a podobny rozliseni jsou vpoho. nejvetsi se bez chlazeni sekaj.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    VOJTA01: jestli se ti neaktualizuje kodi na matrix, tak by to mohlo bejt tim, ze si jeste nepresel ze zrusenyho 32b raspbianu na 64b raspberry pi os ne?
    JIMX
    JIMX --- ---
    TOOMIX: asi, já ani popravdě nevím ... :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JIMX: z NAS to přehráváš přes DLNA?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    CERMI_FOX: Jojo, jde to zadat do prohlizece, nicmene furt musis v nejakejch google devs nastrojich ty klice vygenerovat. Coz je imho ten nejvetsi oser
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    REDSNAKE: oni to pak opravili, ale je to prostě nestabilní systém. Tvorba klíčů pro YT je výživná, naštěstí kodi má nějaký remote plugin, takže jsem to mohl pastovat z browseru v PC.
    Víc mě štvalo přihlašování do netflixu, ten exáč ve mě zrovna důvěru nevzbuzoval, takže jsem kvůli tomu musel startovat virtuálku :(
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JIMX: Seru se s méně funkčním chromecastem v Kodi, protože, tramtadadá, osvědčené řešení, za které jsem nemálo zaplatil, dostalo pár let po záruce od výrobce softwarové kurvítko.
    JIMX
    JIMX --- ---
    PISKVOR: nevím a je mi to popravdě i celkem jedno :-D
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: Takže tradá, vsadil jsem na osvědčené řešení, protože nemám trpělivost se s tím srát, a hádej co dělám.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JIMX: "Chromecast jo, ale jen mobil Samsung-Samsung TV. Technicky tomu nic nebrání, ale nám se moc líbí walled garden!"

One UI 3.0 removes Smart View support for Chromecast, says moderator
    https://piunikaweb.com/...12/08/one-ui-3-0-removes-smart-view-support-for-chromecast-says-moderator/
    JIMX
    JIMX --- ---
    PISKVOR: co to prosímtě konkrétně znamená "kromě spřátelených, tj. vlastních"?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JIMX: No, to jsem si myslel taky. A ejhle, přišel leden 2021, aktualizace od výrobce, a konec podpory Chromecastu kromě spřátelených, tj vlastních zařízení, because fuck you that's why. (Samsung)

Já bych si ty zavřený systémy zase tolik neidealizoval...
    JIMX
    JIMX --- ---
    PES: tuhle diskuzi jsme tu už vedli ... a za mě stále musím říct, že běžný zákazník nějaké moduly řešit nechce ... koupí jednou za 5-10 let novou televizi (stejně i ty panely procházejí vývojem a co se týče kvality zobrazení/velikosti se posouvají) a je rád, že mu funguje všechno, co potřebuje ... stejně imho 80 % kouká akorát na DVBT, 19 % k tomu přihazuje netflix (nebo jinou streamovací službu) a tak 1 % chce i něco dalšího ... a ta modularita by všechno jenom v důsledku prodražila ... a to by opět běžný uživatel nechtěl platit

Holt to je úděl dnešního konzumního HW ... [nadsazka]proč podobně neprskáš na to, že GSM modul v mobilu sis za posledních 20 let koupil x-krát? :-) [/nadsazka]
    PES
    PES --- ---
    JIMX: No o pár TV , které nějakou aktualizací FW přišly o podporu některých protokolů a kodeků v LAN už jsem tuším i četl... No a z těch starých, kde appky přestaly fungovat (bez náhrady) anebo byly rovnou dálkově smazány (to je také prima věc, že vlastně výrobce do toho může stále vzdáleně sahat), bylo pár story také...

SmartTV fajn, ale byly pojaty (pro zákazníka) naprosto špatně. Měly být zásadně modulární (a to měla vyžadovat i ta slavná EU pro redukci zbytečného elektroodpadu), kdy minimálně vstupní tuner/dekodér modulace měl být buď výměnný anebo modulárně doplnitelný aktualizacím modulem (tj. vyřešil by se problém přechodů DVB-T1/2 i kodeků - samo, ten upgrade by to musel přehazovat do formátu a rozlišení, které původní střeva zvládnou), stejně jako ty appky (tam zase případně modulárně připojitelná karta koprocesoru).

Takhle se často jen generují zbytečně doplňky (STB a opruz s jejich napojením a ovládáním - jistě CEC, když to jde) anebo vyhazování (když se měnily formáty/modulace/kodeky)...

Prostě TV nepřekonala své původní All-in-one a nepřeklopila se spíše do do polohy "zobrazovací panel" + moduly k tomu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam