• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Provozujete nekdo PiHole na puvodnim RPi 1? Chci PiHole doma a mam dve volan RPi1, pro domacnost musi stacit, ne?
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    Taky jsem resil vosery s mapovanim - vyresil jsem to tak, ze jsem zacal striktne pouzivat pouze retroarch emlulatory, tim padem jsem namapoval jednou a hotovo. (china USB SNES kontrolery)

Lakka - dam tomu sanci, je to celkem hezky udelane, trochu nezvyk, ze nepouziva emulation station, ale v pohode.
    Prvni rozjezd byl hned zaser - po bootu tma - pouzivam HDMI -> DVI redukci, je treba nastavit v config.txt (resp v include, ktery tam je). Je to ve FAQ.

U RetroPIe jsem stravil asi 20x tolik casu vyberem her, nez samotnou instalaci - vybral jsem top10 - 20 z emulatoru, ktere jsem chtel. Je to pak trochu zabavnejsi, nez se placat s radove tisici her. Jimak Amiga (Amiberry) s WHDLoad jede perfektne.

Jinak pro amigisty je tady full Amiga distro, se vsim co se na Anigu snad da sehnat (Light verze - 32GB image!) (zdroje na images v popisu videa):

Pimiga 1.5 C= Amiga on RPI3/4 or Pi400
    https://www.youtube.com/watch?v=syWCR89qQtg
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    REDSNAKE: me to taky nebavi, ale 2 joysticky pripojeny k projektoru se ukazaly, jako docela fajn zpestreni firemnich a spolecenskych akci
    puvodni myslenka byla udelat cely arcade cabinet, ale protoze nikdo nemel cas ani chut se s tim drbat, vyrabet a investovat do toho, tak se akorat vyrobil takovyhle pultik, ktery se jenom pripoji do zasuvky a ven se vytahne HDMI
    https://www.thingiverse.com/thing:675143
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    QWWERTY: No, ja ve finale zjistil ze me ty stary hry uz moc vlastne nebavi takze to je jedno
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    REDSNAKE: mel jsem s mapovanim taky strasny voser (aka namapuju to na jednom miste, rozesralo se druhy, etc...), az jsem to nakonec vzdal
    nakonec jsme na torrentech upiratil hotovy .img, takze vyreseny hry, prirazeni grafiky k nim a mapovani tam fungovalo out of box
    i kdyby to bylo plny malware, tak k internetu to pripojeny neni a citlivy udaje do toho nikdo nezadava, takze neresim :)
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    Já jsem to RetroPie zkoušel s Xbox 360 ovladačem a fungovalo to v pohodě. U toho hádám byla motivace to trochu vyladit, to má asi dost lidí.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    AFROMEN: já mám nějaké snes controllery, nemyslím si, že je chyba v ovladači, ale je pravda že jsem to zkoušel před možná dvěma lety, takže se situace možná změnila..
    AFROMEN
    AFROMEN --- ---
    REDSNAKE: posledně jsem měl retropie rozchozené tak půl roku zpět. mám usb ovladač asi za 150 Kč a stačilo ho namapovat jednou a ve všech hrách už mi pak fungoval spolehlivě. zkoušel jsem teda hlavně NES, SNES a PSP.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    já kdysi v minulosti zkoušel retropie s nějakejma usb fake ovladačema z aliexpressu a narazil jsem na to, že spousta her se musela namapovat tlačítka a to byl hroznej oser/nefungovalo to. Neřešil jste to někdo?
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    RORSCHACH: Při hledání možností multibootu jsem narazil na typka co si to chválil a tvrdil že je to v něčem lepší. Mám v plánu na víkend.
    Sám jsem zatím lakka nezkoušel, retropie ano, ale nějak jsme si nerozuměli.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    NINE_OF_NINE: zkoušel si RetroPie? jak tohle třeba vypadá ve srovnání?
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Neznal jsem a mohlo by zaujmout:
    Lakka - The DIY open source retrogaming emulation console
    http://www.lakka.tv
    TR1
    TR1 --- ---
    ABE:
    diky za informaci, zamerim se na eeprom. Proti te tvoji vidim rozdily i kdyz samotne cislo verze se shoduje.

root@rpi4:~# rpi-eeprom-update
    BOOTLOADER: up-to-date
    CURRENT: Thu 03 Sep 2020 12:11:43 PM UTC (1599135103)
    LATEST: Thu 03 Sep 2020 12:11:43 PM UTC (1599135103)
    RELEASE: default (/lib/firmware/raspberrypi/bootloader/default)
    Use raspi-config to change the release.

VL805_FW: Dedicated VL805 EEPROM
    VL805: up-to-date
    CURRENT: 000138a1
    LATEST: 000138a1
    ABE
    ABE --- ---
    TR1: Jojo mam poslední verzi

BOOTLOADER: up-to-date
    CURRENT: Thu 18 Mar 08:54:11 UTC 2021 (1616057651)
    LATEST: Thu 18 Mar 08:54:11 UTC 2021 (1616057651)
    RELEASE: stable (/lib/firmware/raspberrypi/bootloader/stable)
    Use raspi-config to change the release.

VL805_FW: Dedicated VL805 EEPROM
    VL805: up-to-date
    CURRENT: 000138a1
    LATEST: 000138a1
    TR1
    TR1 --- ---
    ABE:
    Mas plne aktualizovany OS? Poprve se mi to stalo na prelomu roku, potom prisla po cca 2 mesicich aktualizace a zase to chvili bezelo jak ma a ted opet aktualizovano a zase ten stejny problem s rychlosti. Mam dojem, ze se to vzdycky podela, kdyz je v aktualizacich i update eeprom.
    ABE
    ABE --- ---
    /dev/sda:
    Timing O_DIRECT cached reads: 606 MB in 2.00 seconds = 303.14 MB/sec
    Timing O_DIRECT disk reads: 928 MB in 3.00 seconds = 309.02 MB/sec
    TR1
    TR1 --- ---
    Tak jsem dnes aktualizovat RPi4 a mam opet problemy s rychlosti HDD pripojeneho pres USB3, achjo.

TALAGE
    TALAGE --- ---
    Z trochu jineho soudku nez IoT.
    Konecne jsem dokoncil Zynthian (zynthian.org). Je s tim docela sranda.

Kdyby mel nekdo zajem, mam plonkovni sady DPS (All-in-one verze + 4x encoder DPS).

SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    podporuje Kodi beproblemove dotykovy ovladani? Chci dcerce vytunit prehravac na pohadky. Zatim tam ma pichlej normalni monitor a ovlada to pres gamepad, ale dost bojuje s vybiranim videa smerovyma sipkama. Proto bych rad dotykac, idealne at se spusti film jednim dotykem.
    VOJTA01
    VOJTA01 --- ---
    Tak 64bit vyzkoušeno. Ale vypadá to že se vrátím zpět k 32bit verzi. Nějak v tom nevím žádný přínos a díky tomu že je 64 beta má to slabou podporu a Kodi problém mi to stejně nevyřešilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam