... sorry za double-post ...
Jsem z Raspberry Pi uplne nadseny. Vypnul jsem velky pocitac a vetsinu zewlowani u pocitace jsem presunul na malinu.
Z toho, co pouzivam je hlavne mplayer, na kterem prehravam muziku a potom presmerovavam zvuk na mobil pres sox do termuxu.
Na kazdy pad ted teprve se zurocujou leta stravena "pripravou" bbs. Nevedomky jsem se venoval "accesible" pristupne (rozumej textove), na zdroje malo narocne technologii (bulletin board system - Mystic BBS). To ve vysledku znamena, ze mam vsechno pripraveno. Tedy program na Teletext (teleterm), kde si ctu ceske zpravy, do BBS stahuju mnoho ruznych RSS feedu a ty potom pretvarim do zprav v BBS. Mam tam nejake hry atp. Tedy v podstate vsechno, co normalne provadim na "velkem" pocitaci v grafickem prohlizeci, lze tady provadet v textovem rezimu se spotrebou energie v cca 120 mA.
Hodne se mi podarilo snizi teplotu tim, ze jsem normalne odstranil nahrane kernel moduly z kernelu. RPi Zero (ta starsi verze) mi bezi pouze s wifi a vsechno, co slo z pameti pomoci rmmod odstranit, jsem take odstranil.
Uz tak trochu vim, ze nedava smysl moc sledovat presne teplotu, protoze se meni podle toho, jaka je teplota venku, ale snazim se s hrajici muzikou drzet pod 40 stupnu celsia.
jinak tohle zrovna pisu z Conyxu, tedy i Nyx pouzivam bez nutnosti spoustet velky pocitac a graficky prohlizec. Jsem nadsen.